Indy - Fate of Atlantis - problem z intrem :/

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
moi

Indy - Fate of Atlantis - problem z intrem :/

Post autor: moi »

Witam wszystkich,

czy komukolwiek z tutaj obecnych udalo sie uruchomic gre Indiana Jones and the Fate of Atlantis z HD pod WinUAE? Pytam, gdyz mam z tym pewien problem :/ Wszystko sie bez problemu zainstalowalo ale przy probie uruchomienia pojawia sie intro (cracked by SkidRow itp.) i w zaden sposob nie da sie go przerwac :( (mam zainstalowanego WB sciagnietego z tej strony, kick. 3.1) Co ciekawe, gra normalnie uruchamia sie z dyskietek (przy kickstarcie 1.3) i intro po kilkunastu sekundach samo sie konczy i wczytuje sie wlasciwa gra.

Wiem, ze pewnie nie da sie uruchomic tej gry spod kickstarta 3.1 ale pomyslalem, ze na wszelki wypadek zapytam - a nuz sie komus udalo :)

Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Ja mam zainstalowana, i mi dziala. Sciagnij po prostu inna wersje albo odpalaj z pliku "atlantis" , bo prawdopodobnie odpala Ci sie ze skryptu gdzie najpierw jest intro skidrow.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
moi

Hmmm, chyba jednak będę musiał spróbowac ściągnąc inną wersję gry, bo ta ściągnięta z tej strony dalej nie chce zadziałac :/ Po zainstalowaniu na HD za pomocą WHDLoad i przy próbie uruchomienia z ikony jest ten problem z intrem [kick 3.1], próba uruchomienia z pliku atlantis zawiesza Workbencha [kick 3.1], a z kolei z dyskietek przy ustawionym kicku 1.3 działa bez problemów. Co ciekawe, po intrze od razu widac czy gra pójdzie, czy nie :) Podczas intra skidrow w lewym górnym rogu pojawia się taki mały prostokącik z kilkoma literami. Przy kicku 1.3 przez kilka sekund "siedzi" sobie w tym rogu, później chowa się za ekran (zjeżdża w lewo) i zaczyna uruchamiac się właściwa gra. Przy uruchamianiu z kickiem 3.1 ten prostokącik cały czas przesuwa się na górze ekranu - od lewej do prawej strony, na chwilę znika, potem znowu pojawia się po lewej stronie, przesuwa się do prawej, i tak w kółko :)

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Atalante

WHDLoad :shock: Przeciez ta gierka ma kulturalny instaler.
moi

OK, zainstalowałem tą grę spod jej własnego installera ale nadal jest to samo - intro nie do przeskoczenia :/ Sądzę, że po prostu jest coś nie tak z moim configiem WinUAE, dlatego że tak jak pisałem, gra uruchamia się spod dyskietek z kicka 1.3 ale przy próbie uruchomienia z HD przy kicku 3.1 wychodzi ten problem z intrem. Ehhh, kicha :/

No cóż, trudno się mówi :)

Dzięki za porady, Atalante.

Pzdr.
Awatar użytkownika
Atalante

Sciagnij te gierke po prostu z innego zrodla, u mnie dziala bez problemow, nie bylo tez problemu z instalacja.

Nie ma za co :wink:
Awatar użytkownika
SDC

Post autor: SDC »

Atalante pisze:Sciagnij te gierke po prostu z innego zrodla, u mnie dziala bez problemow, nie bylo tez problemu z instalacja.

Nie ma za co :wink:

Z łaski swojej prześlij mi na maila drugi dysk ;)
Łatwiej ubrać kobietę niż ją rozebrać.
OGame/Tibia fan.
Awatar użytkownika
Atalante

Pojszło.
ODPOWIEDZ