Książki
Moderator: GTW
- Bebokus pospolitus
Polecam Christine,Carrie i The Shinning Steva Kinga,ciekawa lektura 

http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach 

- NoOne
- Blod
- Administrator
- Jedi
- Kontakt:
Albo na www.merlin.pl mówią że to największa polska księgarnia internetowa. Dawno tam nie zaglądałem.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
Kult - Komu bije dzwon
- NoOne
- Jedi
- Kontakt:
Ta, każdy by wolał za darmo. Jeszcze żeby książka sama przyszła do domu
. To tak jak z producentami gier, pisałem o tym, więc nie będę sie rozpisywał i chociaż różni się to elementami pracy poszczególnych osób, to ideologia jest to sama. Naprawdę, bez przesady, co jeszcze można spiracić?
Peace.
Pokój wśrod Amigowców.

Peace.
Pokój wśrod Amigowców.
Kult - Komu bije dzwon
Kult - Komu bije dzwon
- Blod
- Administrator
- Jedi
- Kontakt:
Może trochę przesadziłem
, chodziło mi tak jak powiedziałeś Blodzie że jak ktoś sobie z neta ściąga. No ale jak się dostaje za darmochę to w sumie nie jest legalne, chyba że pisarz nie chce kasy z książki
. Jak ktoś wygrał w konkursie, to jak najbardziej nie jest piractwo.

Kult - Komu bije dzwon
Kult - Komu bije dzwon
- Bebokus pospolitus
Czy ktos wie czy Silent Hill to na podstawie ksiazki?Mialme kiedys recenzje i tam byla wzmianka o Kingu.Czy wiec jest taka ksiazka?Nawet film maja robic(zgrozo-amerykanie)
.Z ksiazek polecam fajne fantasy'Pojedynek Krolow"niestetey zapomnialem autora 

http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach 

- Slesz
Silent Hill nie jest na podstawie książki. W recenzji musiało paść porównanie do książek Kinga.
Z Silent Hillem kojarzy mi się książka "Sklepy cynamonowe" (lektura w szkole śr.). Możesz to łyknąć, jeśli masz ochotę na książkę w odpowiednim klimacie.
Z Silent Hillem kojarzy mi się książka "Sklepy cynamonowe" (lektura w szkole śr.). Możesz to łyknąć, jeśli masz ochotę na książkę w odpowiednim klimacie.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- akuhedr
z tego co wiem w Silent Hill pojawiają się motywy z książek Kinga - w sensie gra nawiązuje do kilku pozycji a nie tylko do jednej
tak na prawde liczy tylko jeden autor - Anthony Burgess i przekłady Stillera takich pozycji jak "Mechaniczna Pomarańcza" i "Rozpustne Nasienie"
uwielbiam to to
czaje się teraz na "Matkojebce" czy też "M/F"
szkoda że w Polsce się nie ukazała
czy "Stulecie Kłamców" ?NoOne pisze:Stulecie kłamstwa - Waldemara Łysiaka
tak na prawde liczy tylko jeden autor - Anthony Burgess i przekłady Stillera takich pozycji jak "Mechaniczna Pomarańcza" i "Rozpustne Nasienie"
uwielbiam to to
czaje się teraz na "Matkojebce" czy też "M/F"
szkoda że w Polsce się nie ukazała

If you live with apes man, it's hard to be clean
- Slesz
Polecę krótką, ale bardzo ciekawą lekturę:
"Dysk" Terry'ego Pratchetta
Jest to książka, która ukazała się jeszcze przed zapoczątkowaniem serii "Swiat Dysku", stała się dla autora swego rodzaju inspiracją do "Świata Dysku".
Jest to osobna całość i naprawdę warto przeczytać.
Oprócz tego polecę wam ... Harrego Pottera
Przeczytałem Kamień Filozoficzny, Komnatę Tajemnic, Więźnia Azkabanu oraz Czarę Ognia, jestem w trakcie czytania Zakonu Feniksa.
(tych, którzy już czytali prosiłbym o wstrzymanie się ze spoilerami).
Widziałem też filmy i póki co Czara Ognia jest najlepiej zrobionym filmem na podstawie Harrego (co nie znaczy, że dobrym). W filmach tną zazwyczaj nie tylko wątki, ale i całe postacie (a wątki związane z nimi zmieniają lub zastępują innymi), tragiczny dobór scen i utrata klimatu mrocznego kryminału w magicznym świecie. Filmy to tylko ciekawostka dla tych, kórzy czytali książki. Gorąco polecam, tymbardziej że niedługo oficjalna premiera "Księcia Półkrwi" (choć nieoficjalne tłumaczenia z angielskiej wersji już się ukazały w internecie). Miła lektura do poduchy
"Dysk" Terry'ego Pratchetta
Jest to książka, która ukazała się jeszcze przed zapoczątkowaniem serii "Swiat Dysku", stała się dla autora swego rodzaju inspiracją do "Świata Dysku".
Jest to osobna całość i naprawdę warto przeczytać.
Oprócz tego polecę wam ... Harrego Pottera
Przeczytałem Kamień Filozoficzny, Komnatę Tajemnic, Więźnia Azkabanu oraz Czarę Ognia, jestem w trakcie czytania Zakonu Feniksa.
(tych, którzy już czytali prosiłbym o wstrzymanie się ze spoilerami).
Widziałem też filmy i póki co Czara Ognia jest najlepiej zrobionym filmem na podstawie Harrego (co nie znaczy, że dobrym). W filmach tną zazwyczaj nie tylko wątki, ale i całe postacie (a wątki związane z nimi zmieniają lub zastępują innymi), tragiczny dobór scen i utrata klimatu mrocznego kryminału w magicznym świecie. Filmy to tylko ciekawostka dla tych, kórzy czytali książki. Gorąco polecam, tymbardziej że niedługo oficjalna premiera "Księcia Półkrwi" (choć nieoficjalne tłumaczenia z angielskiej wersji już się ukazały w internecie). Miła lektura do poduchy

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.