problem z winuax na xboxa

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
olo

problem z winuax na xboxa

Post autor: olo »

Mam zainstalowany emulator winuax na xboxa ale nie chce czytac mi romow
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

Pewno dlatego że gry amigowe to nie ROM'y... :twisted:

KickROM to coś jak bios który ustawiasz dla konkretnej konfiguracji... ale co ja tam będę filozofował jak na oczy nie widziałem tego emu - podaj więcej info: jakiej konfiguracji używasz itp.
Awatar użytkownika
Grzesiek

Post autor: Grzesiek »

Proponuję zamieścić posta z wklejonymi scenami z menu tego uae na xbox'a może razem jakoś do tego dojdziemy o co chodzi. A może poprostu jest błąd między polem na rom (gdzie daje się kickstart), a polem na pliki adf. Swoją drogą to jak to się dzieje że na xbox'ie da się to uruchomić, z czego on czyta adf'y? Z płyty? Czy jakoś mu się je wgrywa do karty pamięci?
man and the beast go to the east
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Xbox ma twardy dysk. Jak by się uprzeć, to można i taki zwykły PeCetowy podpiąć. Czyli czyta zapewne z dysku (a można i nagrać na płytę).
Myślę, że to jest właśnie to - pomyłka pliku rom z plikiem adf. Rom to kickstart, adf to dyskietka , aby gra działała oba muszą być na swoim miejscu, maszyna musi wiedzieć skąd ma je doczytywać. Spróbuj zorientować się gdzie ma być kickstart(rom), a gdzie gra/dyskietka(adf). W ciemno cięzko cokolwiek poradzić :?
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
ODPOWIEDZ