Monitor telewizorem

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
!Gregor!

Monitor telewizorem

Post autor: !Gregor! »

Witam.
Mam stary monitor od PC i zepsute video, ale z dobrym tunerem.
Chciałbym zrobić tak ,żeby przy pomocy video odebrać sygnał telewizyjny i wysłać go do monitora od PC.
Problem w tym ,że monitor niema odpowiedniego wejścia na cinch.
Czy jest jakaś przeróbka ,dzięki której można podać sygnał z Video na stary monitor od PC?
Czytałem gdzieś kiedyś (teraz nie mogę tego znaleźć) jak podać sygnał z karty graficznej bez TV-OUT na telewizor. Czyli wydaje mi się ,że taka przejściówka jaką potrzebuje istnieje. :)

Ps.
Jak się nazywa sygnał który wychodzi po cinchach np. z Video czy DVD?
Jak się nazywa sygnał dla monitora PC?
S.E.G.A RULES Obrazek
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Sygnal musialby isc przez scandoubler, bo monitor pc niestety w Palu nie odbiera. Po cinchach z magnetowidu idzie sygnal w Palu, monitor pc odbiera niestety na dwa razy wiekszej czestotliwosci vga.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
!Gregor!

Dzięki Atalante za odpowiedz.
Z tego wynika ,że ten monitor nie jest mi potrzebny. Ktoś chcę kupić za 20zł? :)
S.E.G.A RULES Obrazek
Awatar użytkownika
!Gregor!

Mam następne pytanie.
Jak sprawdzić z jaką częstotliwością odświeżania działa monitor? Czy jest do tego jakiś program? Bo jak dam Ekran :arrow: Właściwości :arrow: Zaawansowane to do wyboru mam dwie częstotliwości „Ustawienia domyślne karty” i „Optymalna”. Chciałbym sprawdzić ,która jest wyższa. :)
S.E.G.A RULES Obrazek
Awatar użytkownika
piteq

Post autor: piteq »

Istnieją takie urządzenia jak zewnętrzne tunery tv podłączane do gniazda D-Sub monitora.Tutaj przykład
Przy odrobinie szczęścia może uda Ci sie kupić konwerter sygnału Pal-VGA.Kiedyś to było dosyć popularne ale teraz raczej ciężko dostać.
ODPOWIEDZ