Mandrake 10.1 i VMware 5
Moderator: GTW
-
- Kontakt:
Mandrake 10.1 i VMware 5
Zainstalowałem sobie , bo nie chce mi się babrać partcjonowaniem , i po instalacji , podczas wczytywania w pewnym momencie na ekranie robi się kaszana, czy to może być wina nie zainstalowanych pakietów do obsługi X'ów w VMware Tools?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Jedi
- Kontakt:
Przecież Linuxa można spokojnie zainstalować na Amidze, tak słyszałem. www.linux.com.pl tam masz forum o Linuxie, czasami też zaglądam.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
- Jedi
- Kontakt:
- Jedi
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- piteq
Do odpalenia linuxa na clasicu niezbędnym minimum jest pełny procek 030 czyli z MMU.
Starsze wersje MDK można było instalować w windowsie bez potrzeby partycjonowania dysku.Były zakładane wirtualne plikopartycje (coś podobnego do HDF z winUAE) z których startował linux.Nie wiem jak sprawa wygląda w chwili obecnej ponieważ dawno nie miałem do czynienia z Mandrake a tymbardziej z Mandrivą.Warto jednak przestudiować dokumentacjeZawsze też można spróbować zabawy z wersją LiveCD.
Starsze wersje MDK można było instalować w windowsie bez potrzeby partycjonowania dysku.Były zakładane wirtualne plikopartycje (coś podobnego do HDF z winUAE) z których startował linux.Nie wiem jak sprawa wygląda w chwili obecnej ponieważ dawno nie miałem do czynienia z Mandrake a tymbardziej z Mandrivą.Warto jednak przestudiować dokumentacjeZawsze też można spróbować zabawy z wersją LiveCD.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2005, o 16:15 przez piteq, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.aros.ppa.pl o AROS-ie po Polsku
-
- Kontakt:
-
Re: Mandrake 10.1 i VMware 5
Ten caly VMware to jest po prostu syf i kaszana, ot coAmos pisze:Zainstalowałem sobie , bo nie chce mi się babrać partcjonowaniem , i po instalacji , podczas wczytywania w pewnym momencie na ekranie robi się kaszana, czy to może być wina nie zainstalowanych pakietów do obsługi X'ów w VMware Tools?
-
- Kontakt: