Pomóżcie mi!!! BENEFACTOR
Moderator: GTW
Pomóżcie mi!!! BENEFACTOR
Utknąłem na ostatniej planszy w zamku. Plansza nazywa się "Ghostkey" i należy w niej uwolnić 3 ludki. Nie potrafie jej przejść już od 2 dni.
Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź.

to Bardzo prosta plansza! pamiętasz do czego służy ten ciężar (100) który podnosisz? ustaw go przy wyjściu nad wejściem, wejdź na ciężar i do góry! z kluczem! kolejna zagatka to taka że jak uwolnisz małego (szarego) to niedaleko ukazuje się klucz widmo! który musisz szybko wziąść. WRAZIE PROBLEMÓW PISZ
zrobiłam jak piszesz ale nadal nie umiem tego przejsc - juz dwa ludziki uwolnione - ten jeden czerwony calkiem z lewej i ten szary tez juz zamieniony i uwolniony ale nie mam trzeciego klucza - mam co prawda srebrny ale te drzwi po prawej sa dla mnie niedostepne bo tam jest ta wajha ale nie ma podlogi przy wajsze wiec nie ma jak stanac - jak to przejsc?? prosze o pomoc
Jeżeli chodzi o tę wajchę bez podłogi, to musisz skoczyć i wcisnąć ją w powietrzu. Dzięki czemu pod Twoimi nogami pojawi się klapa i będziesz mogła przeskoczyć z niej na lewo - tam gdzie znajdują się drzwi.
Szaremu lemmingowi trzeba zablokować drogę tym ciężarkiem i po jego uwolnieniu trzeba szybko wejść po drabince i pobiec na prawo, żeby schwytać klucz-widmo. Lemming w tym czasie będzie się obijał o ciężarek i ścianę wewnątrz swojej klatki (dzięki czemu nie wpadnie w dziurę z ogniem).
Szaremu lemmingowi trzeba zablokować drogę tym ciężarkiem i po jego uwolnieniu trzeba szybko wejść po drabince i pobiec na prawo, żeby schwytać klucz-widmo. Lemming w tym czasie będzie się obijał o ciężarek i ścianę wewnątrz swojej klatki (dzięki czemu nie wpadnie w dziurę z ogniem).