Amiga na javie?
Moderator: GTW
- kendziur
Amiga na javie?
Jest jakiś emulator amigi który możnaby wgrać na komórkę wraz z romami? Jeżeli nie to może jest wersja java Another World(ostatnio popularny temat różnych konweresji np. na GBA- http://www.foxysofts.com )? Pomocy szybko.
Mój kom to Sony Ericsson K700i
Mój kom to Sony Ericsson K700i
Pupcia, rubcia, salcesonik!
Helou, belou, w dupę słonik!
Tatolokalizator!
Tatolokalizator!
- Arekis
- NNWNW
jest specjalna wersja another worlda(lub ma byc) na telefony nowej ganeracji byl nawet taki temat na forum juz. maja byc 2 wersje antohera:
wierna kopia
i wersja z poprawionymi tłami wiecej barw kolorow i jakies zmainy kosmetyczne dokonane przez Ericka Chahi samego tworce gry.
te gry maaj byc na telefony wyposazone w system operacyjny Symbian.
na forum gdzies sa link do tego
tu znajdziesz krotki opis pare screenow w tym tych podrasowanych
http://www.magic-productions.fr/games_f ... er%20World
tu masz taki news ciekawostke:
Nowe możliwości współczesnych telefonów komórkowych coraz liczniej przyciągają kolejnych producentów gier. Jednym z nich jest wytwórnia Magic Productions, która we współpracy z Telcogames jeszcze w lipcu opublikuje nową wersję Another World, właśnie z myślą o „komórkach”.
Minęło aż czternaście lat od premiery tego tytułu na komputery osobiste. Czas ten wystarczył, aby twór Delphine Software został uznany za jedną z najlepszych produkcji w historii komputerowej rozrywki. Niesamowitą grywalność i miejsce na piedestale, program ten zawdzięcza głównie zastosowaniu oryginalnych technik graficznych, które w ówczesnych czasach stworzyły nowe standardy.
Taki też ma być komórkowy Another World - identyczny jak pierwowzór. Nawet sam Eric Chahi, główny twórca legendy, jest zachwycony sumiennością w jaki sposób przeniesiono na komórki główną broń gry, czyli charakterystyczną animację. Podobną ocenę, choć już z naturalnych względów mniej obiektywną, można usłyszeć również z ust dyrektora wykonawczego Magic Productions, Nicolasa Hamela. Jego zdaniem, sukces w przeróbce gry, która praktycznie niczym nie odbiega od oryginału naparza go ogromną dumą. „Komórkowy” Another World, zostanie przeznaczony na telefony wyposażone w system operacyjny Symbian.
wierna kopia
i wersja z poprawionymi tłami wiecej barw kolorow i jakies zmainy kosmetyczne dokonane przez Ericka Chahi samego tworce gry.
te gry maaj byc na telefony wyposazone w system operacyjny Symbian.
na forum gdzies sa link do tego
tu znajdziesz krotki opis pare screenow w tym tych podrasowanych
http://www.magic-productions.fr/games_f ... er%20World
tu masz taki news ciekawostke:
Nowe możliwości współczesnych telefonów komórkowych coraz liczniej przyciągają kolejnych producentów gier. Jednym z nich jest wytwórnia Magic Productions, która we współpracy z Telcogames jeszcze w lipcu opublikuje nową wersję Another World, właśnie z myślą o „komórkach”.
Minęło aż czternaście lat od premiery tego tytułu na komputery osobiste. Czas ten wystarczył, aby twór Delphine Software został uznany za jedną z najlepszych produkcji w historii komputerowej rozrywki. Niesamowitą grywalność i miejsce na piedestale, program ten zawdzięcza głównie zastosowaniu oryginalnych technik graficznych, które w ówczesnych czasach stworzyły nowe standardy.
Taki też ma być komórkowy Another World - identyczny jak pierwowzór. Nawet sam Eric Chahi, główny twórca legendy, jest zachwycony sumiennością w jaki sposób przeniesiono na komórki główną broń gry, czyli charakterystyczną animację. Podobną ocenę, choć już z naturalnych względów mniej obiektywną, można usłyszeć również z ust dyrektora wykonawczego Magic Productions, Nicolasa Hamela. Jego zdaniem, sukces w przeróbce gry, która praktycznie niczym nie odbiega od oryginału naparza go ogromną dumą. „Komórkowy” Another World, zostanie przeznaczony na telefony wyposażone w system operacyjny Symbian.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2005, o 21:53 przez NNWNW, łącznie zmieniany 1 raz.
NNWNW Nic Nie Wiem Nie Widziałem
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
- kendziur
OO jest emulator segi? Ej a jaka to jest seria 60 komórek, czy to tylko nokie, i czy mój SE K700 się kwalifikuje?
Na stronce było napisane, że powstaje również z myślą o komórkach z Javą.
Ale trza kupić ;p, a raczej się to nie opłaca zważywszy na fakt, że gra od jakichś 10 lat jest dostępna za darmo. Nawet wersja GBA została udostępniona za free. A jakiś chory francuz myśli, że to wciąż jest warte 40 pln...
A poza tym nie sądzę, żeby się wysilali z tworzeniem nowych krajobrazów, polepszaniem grafy, bo jak znam życie, to pewnie konwersja z 3do(obrazki podobne), a pewnie gdyby pozostawili AW w niezmienionej formie nie mogliby policzyć sobie kasiorki...
Na stronce było napisane, że powstaje również z myślą o komórkach z Javą.
Ale trza kupić ;p, a raczej się to nie opłaca zważywszy na fakt, że gra od jakichś 10 lat jest dostępna za darmo. Nawet wersja GBA została udostępniona za free. A jakiś chory francuz myśli, że to wciąż jest warte 40 pln...
A poza tym nie sądzę, żeby się wysilali z tworzeniem nowych krajobrazów, polepszaniem grafy, bo jak znam życie, to pewnie konwersja z 3do(obrazki podobne), a pewnie gdyby pozostawili AW w niezmienionej formie nie mogliby policzyć sobie kasiorki...
Pupcia, rubcia, salcesonik!
Tatolokalizator!
Tatolokalizator!
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
- Arekis
- NNWNW
mi wygladaja na podrasowane.....ale nie widzialem wersji na 3DO...widzialem wersjie na sega genesis na emu wraz z 2 czescia heart of alien i przeszedlem obie i na sedze na pewno jest leszpa muzyka i kolory sa lepsze w porownaniau do werjsi amigai i pc... zreszta z checia bym zagral i sprawdzil to na wslasne oczy jak podrasowali (czy ?)podrasowali te tła?ale nie mam takiej kkomorki :\ moze kiedys sobie sprawie ....
NNWNW Nic Nie Wiem Nie Widziałem