ZDRAJCA, problem z odpaleniem.

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

DunCan

Post autor: DunCan »

Albo animacje chodzą za szybko, albo dźwięk jest nie zsynchronizowany i nie wszystkie zdania są w pełni wypowiadane albo.040 wszystko miesza :wink:
Awatar użytkownika
Xerwer

Post autor: Xerwer »

BadMojo pisze:Xerwer: Mógłbyś wrzucić ten pliczek na strefe ? U mnie niby jest.ale snoopdos wywala błąd przy jego otwieraniu (ofkoz gra się wywala).

---edit---
Podmieniłem na inny plik i nadal wyskakuje błąd.ale na szczęście da się ten moment ominąć. Mimo wszystko prosiłbym o ten pliczek.
Witam, - masz na myśli ten plik o którym pisałem na początku?
dostałem go na maila i taki zamieściłem w grze - bo ten z mojej płytki przepadł na zawsze

W gierkę tę nigdy nie grałem a jedynie teraz odpaliłem by zobaczyć czy działa - faktycznie słabo coś z tą synchronizacją ale z tym sami musicie sobie jakoś poradzić :?
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Tak dokładnie o ten Niby jest w tym archiwum, ale program go nie widzi. Także jak byłbyś tak uprzejmy - wrzuć na strefę :D

ps. U mnie na cd32 działa świetnie - nic nie przycina, synchro w porządku. Dzisiaj się zabieram za jej przejście. Gierka jest naprawdę fajna, niektóre teksty zabijają 8)
AXE Capoeira!
Gość

Post autor: Gość »

No jest - (s62)

Gra go nie widzi? - może ten plik pochodzi z innej wersji gry?

Jeśli na oryginalnym sprzęcie jest OK to OK
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Poprostu w pewnym momencie gra się wywala i wyskakuje komunikat "file not found". Dopiero snoopdos pokazał o który plik chodzi. Co dziwne podmieniłem na inny, który gra wcześniej odtworzyła i jest to samo. Więc to raczej nie wina samego pliku, ale jutro to sprawdzę.
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
OSH

Post autor: OSH »

Była tylko JEDNA wersja "Zdrajcy" - ta, która jest zamieszczona na MACD4. No chuba, że wziąłeś plik z wersji demo na MACD3. Albo miałeś bezpośredni kontakt z twórcami:)
Aha, jeszcze jedno. Gra jest napisana w AMOS-ie, więc nie dziwcie się, że animacje są niezsynchronizowane z dźwiękiem na 040:D
A1200 E/BOX Tower, Apollo 1240/25 MHz 34 MB RAM, HDD 20 GB; LG10x30x40, A1200 E1230/40 18 MB RAM, CD-32+SX-1 10 MB RAM, A500, CDTV, A600, C64, C64+1541-II:), C-64G
iAudio

Post autor: iAudio »

No a ja mam dalej ten sam problem probuje roznych rzeczy i dalej ten sam error "fonts not examined". Moze ktos z was, komu dziala gra wrzucil by same fonty na rapidshare? moze moje sa uszkodzone albo mam ich zla wersje. juz sam nie wiem?
Awatar użytkownika
Xerwer

Post autor: Xerwer »

No, fonty są tu i co pomogło?
iAudio

Post autor: iAudio »

niestety. kiszka, ale dzieki za pomoc.
ODPOWIEDZ