Witam
Otóż mam problem z tym emulkiem.
Nie potrafię go dobrze skonfigurować.
Czy mógłby ktoś mi pomóc go skonfigurować go tak aby chodzi mi pod nim poprwanie joystick gdyż z emulkiem Amigi nie miałem problemu. Najlepiej jak by tak osoba dołączyła do swojego posta screeny okazujące jak to trzeba zrobić.
Za pomoc będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
gladiator133
Problem z CCS64
Moderator: GTW
-
Nie wiem czy to wina emulatora czy joysticka, bo w starych grach pod DosBox'em na
przykład działał ok. Ja mam stary joy, bo noego nie potrzebuje gdyż zwykle gram na
klawiszach, a joy jest jeszcze na gameport i mam przejściówkę gameport ,-> USB i w
CCS 64 wersja 3.5 wciskasz sobie Alt+I albo z menu Options -> Input i tam sobie jako
port 2 ustawiasz Mode PC Gameport 1 albo Gameport 2 (ja u siebie mam na jedynce) i
powinien Ci chodzic joystick, tylko ja mam problem, bo nie reaguje na prawy kierunek
za bardzo, w ustawieniach też są odchylenia w ustawieniach kontrolera gier w XP
niezbyt mocne w prawo, ale joy ma swoje lata więc może juz nie działąć mi poprawnie.
Ale jak masz poprawny joystick i wybierzesz go w Opcjach Input CCS64 to powinien
działać poprawnie, nie umieszczam screenów bo na takie proste rzeczy to przesada.
przykład działał ok. Ja mam stary joy, bo noego nie potrzebuje gdyż zwykle gram na
klawiszach, a joy jest jeszcze na gameport i mam przejściówkę gameport ,-> USB i w
CCS 64 wersja 3.5 wciskasz sobie Alt+I albo z menu Options -> Input i tam sobie jako
port 2 ustawiasz Mode PC Gameport 1 albo Gameport 2 (ja u siebie mam na jedynce) i
powinien Ci chodzic joystick, tylko ja mam problem, bo nie reaguje na prawy kierunek
za bardzo, w ustawieniach też są odchylenia w ustawieniach kontrolera gier w XP
niezbyt mocne w prawo, ale joy ma swoje lata więc może juz nie działąć mi poprawnie.
Ale jak masz poprawny joystick i wybierzesz go w Opcjach Input CCS64 to powinien
działać poprawnie, nie umieszczam screenów bo na takie proste rzeczy to przesada.
Pozdrawiam: olesio
"Cel uświęca środki"
"Cel uświęca środki"