Sadystyczna gra

W tym miejscu piszemy o grach w które graliśmy dawno temu, a tytuł wyleciał z pamięci. Jeśli dokładnie opiszesz grę, to możesz liczyć na przypomnienie tytułu.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
ucze
Kontakt:

Sadystyczna gra

Post autor: ucze »

Kiedys chyab w Secret Service przeczytalem recenzje takiej amigowskiej gierki. Wybiegalo zalozmy 20 ludzi, byl celownik i sie do nich strzelalo :twisted: . Np. jak sie trafilo w noge to noga odlatywala, czlowiek krwawil, kustykal, ale jeszcze zyl. Zadanie bylo takie, by zabic wszystkich(wiezniow?) ludzi ;p Gra chora, ale zawsze chcialem ja miec, niestety ten numer bodajze Secret Service zapodzial sie mi :/ Gra chyba miescila sie na jednej dyskietce... Aaaa... te ludziki wygladem przypominaly zawodnikow z Sensible Soccer ^^
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Jest to najprawdopodobniej GeekShot o którym pisał Łysy w ostatnim poście. Niestety może być problem ze znalezieniem tej gierki...
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

ewentualnie Zombie Apocalypse
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
ucze
Kontakt:

Dzieki za odpowiedzi, ale to na 100% nie jest Zombie Apocalypse. Czy to jest GeekShot.. to nie wiem, nie mam screenow wiec nie jestem w stanie odpowiedziec, a geirki w necie nie udalo mi sie sciagnac :/

Ona polegala na strzelaniu do jencow. To tak jakby na boisko ogrodzone murami wpuscic 50 ludzi a potem do nich strzelac(przynajmniej tak to wygladalo).
Awatar użytkownika
Blod
Administrator

Post autor: Blod »

Nie całkiem pasuje do Twojego opisu, ale może Damage Ci się spodoba jeśli lubisz takie gry.
|||||||||||||||||>--- [90%]
DeathMieszko
V.I.P.

Re: Sadystyczna gra

Post autor: DeathMieszko »

ucze pisze:Kiedys chyab w Secret Service przeczytalem recenzje takiej amigowskiej gierki. Wybiegalo zalozmy 20 ludzi, byl celownik i sie do nich strzelalo :twisted: . Np. jak sie trafilo w noge to noga odlatywala, czlowiek krwawil, kustykal, ale jeszcze zyl. Zadanie bylo takie, by zabic wszystkich(wiezniow?) ludzi ;p Gra chora, ale zawsze chcialem ja miec, niestety ten numer bodajze Secret Service zapodzial sie mi :/ Gra chyba miescila sie na jednej dyskietce... Aaaa... te ludziki wygladem przypominaly zawodnikow z Sensible Soccer ^^
chodzi Ci o tą sadystyczną grę? to na 100% GeekShoot I/II i jest w aminecie, tutaj:
ftp://de.aminet.net/pub/aminet/game/shoot/Geeks.lha
kope lat minęło..
ucze
Kontakt:

Hmm.. moze glupie pytanie, ale jak to uruchomic na WinUAE ta gre Geeks.lha? Ma ona jakies dziwne rozszerzenie lha i gdy to rozpakowuje to mam jakies pliki. Nie wiem czy musze to jakos przekonwertowac na adf czy cos innego? Ale puki tehj gierki nie zobacze nie upewnie sie czy to ona ;p
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

lha to jeden z rodzajow kompresowania (jak np. rar, zip itp) Po rozpakowaniu pliki musisz uruchomić pod workbenchem np. poprzez partycję DeathMieszko. Nie uruchomisz bezpośrednio z poziomu emulatora.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
ButcheR
Kontakt:

Post autor: ButcheR »

Kiedyś grałem w taką sadystyczną gre pod Windowsa. Gra nowiła nazwę: "Sadist II - ostatni krzyk" czy jakoś tak. Znalazłem link do niej:

Oficjalna strona Sadist

Z niej można pobrać pełą wersje Sadist i Sadist II. Bardziej mi się podoba ta druga. Obie gry grafiką przypominają Lemmingów :D .
Awatar użytkownika
mU

Re: Sadystyczna gra

Post autor: mU »

ucze pisze:(...)Aaaa... te ludziki wygladem przypominaly zawodnikow z Sensible Soccer ^^
Akurat ten fragment opisu pasuje do gry Sensible Massacre, ktora wyglada tak:

Obrazek
Obrazek

Moze to o czym piszesz to jakas nastepna czesc czy cus... :?:
Co prawda nigdy nie slyszalem, zeby ludka trzeba bylo pare razy trafic... chociaz :?: A nie wiesz czy te ludziki na poczatku nie wyskakiwaly z takiej drewnianej skrzynki na srodku ekranu :?:

-=-=-= EDIT =-=-=-

chwile poszukalem i jestem prawie pewien, ze chodzilo o te gierke - jakos zapomnialem, ze faktycznie mozna tylko zranic ludzika :twisted:
ZERKNIJ TUTAJ

W razie co PW -> wysle gierke mailem, niespakowana wazy 1.00MB :D
ODPOWIEDZ