Amigowa wlepka.

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amigafan

Post autor: amigafan »

Ja bym wolał coś co jest naprawdę Amigowe a nie postacie z gier.

Proponuję jakiś boingball - coś podobnego jak w logo mam ja lub Atalante albo "lecący" boingball (taki jak jest w logo AmigaOS 3.9)
Ostatnio zmieniony 29 lis 2004, o 11:56 przez amigafan, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Zgadzam sie z szanownym przedmowca, kto by sie podjal zaprojektowania takiej wlepki??
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
amigafan

Jak powstaną takie wlepki to nawet kupię ze 100szt :)
Awatar użytkownika
!Gregor!

Post autor: !Gregor! »

No to może coś takiego:
AMIGA
S.E.G.A RULES Obrazek
Awatar użytkownika
Atalante

Cos takiego byloby fajne, tylko jak to sie ma do praw autorskich. Trzeba by uzyskac zgode na wydruk takiej wlepki, najlepiej by bylo, gdybysmy sami zaprojektowali i wykonali wlepke. Wtedy sumienie spokojne :D, a i satysfakcja wieksza :D
Awatar użytkownika
!Gregor!

Atalante pisze:...najlepiej by bylo, gdybysmy sami zaprojektowali i wykonali wlepke. Wtedy sumienie spokojne :D, a i satysfakcja wieksza :D
Zgadzam się, tylko trzeba umieć projektować takie rzeczy.

Nie krępujcie się, jeśli ktoś ma jakiś pomysł na wlepkę niech się nim z nami podzieli. :roll:
S.E.G.A RULES Obrazek
Awatar użytkownika
amigafan

To moim zdaniem najlepsze byłoby coś takiego.
Zawiera w sobie wszystkie możliwe symbole jakie mogą sie kojarzyć z Amigą.

Łamanie praw jest wtedy gdy rozpowszechnia się za korzyść majątkową produkt komercyjny. Ten obrazek nie jest produktem komercyjnym i może być swobodnie rozpowszechniany ale w całości i nie można na nim zarabiać poza kosztem nośnika/materiałów (na tym samym prawie opiera się Linux).

Taka wlepka bedzie rozpowszechniana za darmo a w obrazku nie bedzie żadnych zmian a ja zapłacę tylko za wydrukowanie wlepek - w takiej postaci wlepka nie łamie żadnych praw autorskich.
Awatar użytkownika
Atalante

Dobre, dobre, jak dla mnie to ma pierwsze miejsce. Co do praw autorskich to mnie ucieszyles. Wiem, ze niektorzy sa przewrazliwieni na tym punkcie, wiec wolalem dmuchac na zimne, zeby nikogo nie urazic i do nikogo nie pije w tym momencie :wink: Jak bede mial troche czasu to postaram sie cos sam tez wymodzic.
Awatar użytkownika
akuhedr

Post autor: akuhedr »

powiem szczerze że mi to to http://amigos.amiga.hu/ancientoys/gallery/bg/939.jpg się nie podoba - śmietnik za duży :-k
wlepka musi być prosta - wszak to mała rzecz a nie plakat

na ekranie monitora wygląda całkiem całkiem - ale w formie "kieszonkowej" chyba dużo straci :roll:

ale pomysł z samym boingballem jak najbardziej (jeszcze ładnie wycieniowanym bb) :]
If you live with apes man, it's hard to be clean
Awatar użytkownika
amigafan

Zrobiłem mały test - zmniejszyłem obrazek zachowując proporcje do wielkości ok 5cm x 3.5cm i wydrukowałem. Wygląda bardzo ładnie i wyrażnie. W obrazku trzeba zachować proporcje więc nie ma co na siłę go skalować do 5x5 tylko musi być 5x3.5
Dodatkowo na dole wlepki zostaje jeszcze 1.5cm gdzie umieściłbym napis AMIGA taką samą czcionką jaka jest wytłoczona na obudowie A1200.

Taki jest mój projekt wlepki. Co Wy na to?
Awatar użytkownika
Atalante

Jestem za. Ta czcionka mogla by byc przedzielona tecza, taka jak na okladce Magazynu Amiga.
Awatar użytkownika
!Gregor!

Podoba mi się ten projekt :D . Jak nie będzie ciekawszych do zdecydujemy się na ten 8) . To może ktoś przygotuje tę wlepkę żeby wszyscy mogli ją zobaczyć. :)
S.E.G.A RULES Obrazek
Awatar użytkownika
amigafan

Mogę ją przygotować ale dopiero za jakiś tydzień będę miał czas żeby popracować nad tym w TVPaint i ImageFX
(bo oczywiście Amigowa wlepa może być przygotowywana wyłącznie na Amidze 8) )
Awatar użytkownika
Blod
Administrator

Post autor: Blod »

Hmm.. w GOPie jest masa busów gdzie można takie wlepki umieścić więc możecie liczyć na mój udział w tej akcji :-)

Co do projektu graficznego, to przecież nie musimy się ograniczać do jednego, prawda? Można zrobić kilka, ale powiązanych ze sobą jakimś elementem graficznym (np. napisem 'Amiga'). Osobiście, jak na razie, każdy z zaprezentowanych pomysłów mi się podoba i chętnie sprawdzę jak to będzie wyglądać w praktyce.
|||||||||||||||||>--- [90%]
Awatar użytkownika
Atalante

Prezes jak zwykle gada madrze, popieram go na calej linii. Kto chce niech wykona projekt wlepki, a na koniec zrobimu referendum :D
ODPOWIEDZ