Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.
Mam problem z zainstalowaniem BaSS. Jeśli chcę użyć WHDLoad to wyskakuje komunikat, że brakuje mi bibliotek xpk i coś jeszcze.. Po zainstalowaniu bibliotek ciagle jest ten komunikat..
Natomiast instalka dołączona na dyskietkach instaluje grę przez chwilę, po czym prosi o dysk nr 0, a ten dysk jest w stacji!
Pomożcie..
Ta gra jest niedoceniona, ale to JEDNA Z NAJLEPSZYCH PRZYGODÓWEK NA AMI!
Świetna grafa & muza! Ponoć jest wersja na CD z muzą audio, ale nigdy nie widziałem..
Ściągnąłem wersję z BTTR na "cd32(hd only)". W readme jest napisane, że pliki wystarczy przgerać na hd, skopiować jedną bibliotekę i OK!
Jednak nie.. Wyskakuje wiadomość, że ..za mało pamięci na uruchomienie!! (nawet jak dałem 256mb).
I w czym problem??
Prawdopodobnie za malo pamieci CHIP.
Jesli to wersja dla CD32 (ktora ma tylko 2MB), to nie uruchamiaj Workbencha, tylko odpal grę z CLI.
Zobacz jeszcze co pokazuje SnoopDOS. Mozliwe ze brakuje jeszcze jakiejs biblioteki, lub jest ona w niewlasciwej wersji
Ściągasz, uruchamiasz, otwiera Ci sie okienko i niech zostanie otwarte. Uruchamiasz grę i w oknie snoopdosa wyświetlą Ci sie wszystkie wykonywane komendy wraz z bibliotekami i jak jakiejś będzie brakowac to będzie tam napisane
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki"