Franko 2 in progress?

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

McG

Post autor: McG »

Blod pisze:No to skoro już odgrzewamy stare tematy, to dodam, że zapowiedź Franko 2 była już w jednej z gier wydanych przez World Software - jeśli mnie pamięć nie myli, to było to intro z Draggy and Croco.
plany to jedno, realizacja to drugie:(
tomasztomaszek

Post autor: tomasztomaszek »

Była była i była nawet gotowa wersja na PC, w której gotowa już była walka ze standardowym "wrogiem" - niestety prace zostały zarzucone, ale nie ma to nic wspólnego z wersją Mirage - która - o ile jest - jest tworzona przez ludzi nie mającego nic wspólnego z poprzednią wersją gry. Mirage - pakowało tylko produkt do pudełek i kopiowało dyskietki - cała rola tej firmy.
bWWd

Post autor: bWWd »

Mozna zrobic razem kolejna gre w stylu Franko o ile wam sie chce i macie ciekawe pomysly , wlasnie jestem w trakcie robienia jednej bijatyki z postaciami z Mortal Kombat , nie widze zadnego problemu w tym by nie mozna bylo zgrac sie razem , posklejac pomysly i zrobic wspolnie gre , jesli ktos chce to moze sprawdzic screeny do gry ktora teraz robie pod adresem:
http://borrevolution.vg-network.com/cgi ... 1123530882

Jak ktos zainteresowany to mozna pisac na GG 4251864
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Wygląda świetnie! Daj znać gdy gra będzie gotowa :D (bądź przynajmniej wyjdzie jakaś betka :) )
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

bWWd: Do której części Mortala będzie ten mod i na jaką platformę?
THE BEST IS YET TO COME
bWWd

na razie chodzi tylko na PC a bedzie chodzic na PS2 i DC jak sie ukaze finalna wersja programu na ktorej bazuje ta gra.
Mozna robic chodzone bijatyki , mysle ze wiele osob chcialo kiedys robic taka wlasna gre , teraz mozecie sprobowac naprawde to zrobic.
Wiem ze to forum Amigowe , sam mam amige ktora lezy na biorku i nie ruszalem jej z 4 lata , w sumie to chcialem tylko poruszyc temat franko i chodzonych bijatyk.
A co do czesci to gra obejmuje czasy od MK1 do MKTrilogy , beda wszystkie areny.
Awatar użytkownika
BadMojo

Udało mi się znaleźć i ściągnąć demo, z forum do którego link podałeś. Niestety nie mogę tego uruchomić na win XP (a na innych nie próbowałem). Co może być nie tak ?
AXE Capoeira!
bWWd

WinXP jest nie tak
A tak na serio to poszukaj programu VGSound lub VDMsound czy jakos tak albo DOSBOX i uruchom gre pod nim.
Ostatnio zmieniony 5 paź 2005, o 03:42 przez bWWd, łącznie zmieniany 1 raz.
bWWd

moge wam dac animacje postaci zebyscie sobie poprzerabiali i mozna cos zaczac
Obrazek
Awatar użytkownika
BadMojo

Nie działa ani pod vdm ani pod dosboxem :/
AXE Capoeira!
bWWd

http://www.megaupload.com/?d=QBIMRQ1Y

Jak chcecie to pokombinujcie tam sa klatki animacji roznych postaci z Final Fight
ODPOWIEDZ