Szukam gry: "Body Blows Ultimate"
Moderator: GTW
-
re
Udało się! Ale zrobiłem to ręcznie, w DOS'ie. No ale jak włączyć tę grę? Oto, jakie pliki znajdowały się w archiwum:
UltimateBodyBlows.slave
UltimateBodyBlows.info
ReadMe.info
ReadMe
i folder data, w którym jest plik bbcd i dwa foldery: BODYBLOWSCD i Devs. W tym pierwszym jest duużo plików a w drugim plik SYSTEM-CONFIGURATION. POMOCY! Jak włączyć tę gierkę?
[EDIT]
Udało się mi zloadować (folder z UBB zloadowałem na Amisi jako HD). Ale pojawia się komunikat, że nie mam narzędzia WHDload. Jak to narzędzie zloadować?
[EDIT]
Zloadowałem WHDload tak samo jak UBB. Ale teraz, gdy włączam WHDload, pojawia mi się komunikat " Unable to load your tool "Installer". A to narzędzie skąd mam wziąć!?
[EDIT]
Znalazłem jakiś program "Installer". Za chwilę sprawdzę czy działa.
[EDIT]
Ale jak chcę włączyć tego installera, to też pojawia mi się komunikat że nie ma narzędzia "installer". Co robić!?
UltimateBodyBlows.slave
UltimateBodyBlows.info
ReadMe.info
ReadMe
i folder data, w którym jest plik bbcd i dwa foldery: BODYBLOWSCD i Devs. W tym pierwszym jest duużo plików a w drugim plik SYSTEM-CONFIGURATION. POMOCY! Jak włączyć tę gierkę?
[EDIT]
Udało się mi zloadować (folder z UBB zloadowałem na Amisi jako HD). Ale pojawia się komunikat, że nie mam narzędzia WHDload. Jak to narzędzie zloadować?
[EDIT]
Zloadowałem WHDload tak samo jak UBB. Ale teraz, gdy włączam WHDload, pojawia mi się komunikat " Unable to load your tool "Installer". A to narzędzie skąd mam wziąć!?
[EDIT]
Znalazłem jakiś program "Installer". Za chwilę sprawdzę czy działa.
[EDIT]
Ale jak chcę włączyć tego installera, to też pojawia mi się komunikat że nie ma narzędzia "installer". Co robić!?
-
re
Na BTTR jest ten sam program który ja znalazłem (na retro.makii). Ale co zrobić, żeby amiga znajdowała ten program? Na BTTR napisali, że trzeba plik "Installer" (którego tam nie ma) przenieść do dysku twardego z Workbenchem. Przeniosłem wszystkie pliki z installera na twardy z Workbenchem. Ale też nic nie działa! Jak chcę zainstalować tego installera, to wyskakuje komunikat że nie można znaleść narzędzia "Installer"! O co tu chodzi? HELP!
-
- Kontakt:
- Slesz
Uruchom Workbencha, zainstaluj go na emulowanym twardym dysku (szczególy w poradniku zamieszczonym na tej stronie - przejrzyj dokładnie dział pliki).
Następnie odpal tego Workbencha, wrzuć dyskietkę do emulowanej stacji df0: i przenieś odpowiedni plik do katalogu C: w WORKBENCHU.
Wszystko dzieje się pod WinUAE.
Następnie odpal tego Workbencha, wrzuć dyskietkę do emulowanej stacji df0: i przenieś odpowiedni plik do katalogu C: w WORKBENCHU.
Wszystko dzieje się pod WinUAE.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
-
- Kontakt:
- Slesz
Nie próbowałem konkretnie instalacji tego U Body Blows ale jeśli nadal pokazuje Ci informację o braku tool installer to nie powinno tak się dziać jeśli wrzuciłeś tak jak podawaliśmy wcześniej.
Konkretniej: Włącz Workbencha, wejdź w niego, ukaże się kilka katalogów o nazwach m.in. "Tools" "Utilities". Teraz wciśnij i przytrzymaj prawy przycisk myszki, zobaczysz na górze Window --> Show --> All Files (ma być zaznaczone All Files). Po prawej pojawi się kilka nowych kataogów m.in katalog o nazwie C. Wejdź w niego. Teraz wrzuć dyskietkę z installerem (F12 --> Disk Drives). Zobacz co na niej jest. Pwinny być tam jakieś pliki .guide itd. Teraz wykonaj tą samą czynność co wcześniej czyli prawy przytrzymaj i wejdź u góry w Window-->Show-->All Files. Pokaże się plik o nazwie Installer znajdujący się na dyskietce. Teraz wystarczy przeciązgnąc go do katalogu C, który znalazłeś wczęsniej. Po takiej operacji powinno działać, a przynajmniej nie powinno Ci się już nigdy pojawić info o braku tool installer.
Soras, że czasami nadmiernie łopaologicznie, ale chciałem mieć pewność czy wszystko dobrze zrobiłeś, bo samo wrzucenie luzem pliku installer na dysk z Workbenchem nie da rezultatu, plik installer musi być w katalogu C.
Konkretniej: Włącz Workbencha, wejdź w niego, ukaże się kilka katalogów o nazwach m.in. "Tools" "Utilities". Teraz wciśnij i przytrzymaj prawy przycisk myszki, zobaczysz na górze Window --> Show --> All Files (ma być zaznaczone All Files). Po prawej pojawi się kilka nowych kataogów m.in katalog o nazwie C. Wejdź w niego. Teraz wrzuć dyskietkę z installerem (F12 --> Disk Drives). Zobacz co na niej jest. Pwinny być tam jakieś pliki .guide itd. Teraz wykonaj tą samą czynność co wcześniej czyli prawy przytrzymaj i wejdź u góry w Window-->Show-->All Files. Pokaże się plik o nazwie Installer znajdujący się na dyskietce. Teraz wystarczy przeciązgnąc go do katalogu C, który znalazłeś wczęsniej. Po takiej operacji powinno działać, a przynajmniej nie powinno Ci się już nigdy pojawić info o braku tool installer.
Soras, że czasami nadmiernie łopaologicznie, ale chciałem mieć pewność czy wszystko dobrze zrobiłeś, bo samo wrzucenie luzem pliku installer na dysk z Workbenchem nie da rezultatu, plik installer musi być w katalogu C.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
-
re
Zrobiłem tak jak kazałeś. Ale Ultimate Body Blows chodzi tylko na chipsecie AGA! A workbench nie chce się włączyć na konfiguracji AGA. Nawet poprawnie tam nie chcę się zainstalować... Co robić!?
[EDIT]
Prawie się udało. WHDload działa. Ale jak już gra ma się włączać, wyskakuje error:
DOS-Error #205
(object not found)
on reading "devs:kickstarts/kick40068.a1200".
Co tym razem robić!?[/img]
[EDIT]
Prawie się udało. WHDload działa. Ale jak już gra ma się włączać, wyskakuje error:
DOS-Error #205
(object not found)
on reading "devs:kickstarts/kick40068.a1200".
Co tym razem robić!?[/img]
-
- Kontakt:
- Slesz
Masz tu mojego hdf z Workbenchem 3.1 od razu z installerem. Odpalaj na konfiguracji dh0
Skoro mi się udało, to znaczy że chyba jednak możliwe
http://sleszozwierz.w.interia.pl/pliki/Workbench.rar
Skoro mi się udało, to znaczy że chyba jednak możliwe

http://sleszozwierz.w.interia.pl/pliki/Workbench.rar