Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.
Anthrox pisze:Droga, i na niej jeżdzą samochody - takie miasto
Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.. Te samochody to oczywiście jeepy, które od samego startu będą mnie ścigać, żeby przejechać moich żołnierzy? A to miasto to takie futurystyczne będzie, czy normalne jak w Polsce? Czy na mapie będą jakieś billboardy i inne wielkomiejskie duperele?
Mam jeszcze jedno pytanie:
Co oznaczają te obrazeczki z wężem, orłem i panterą nad imionami żołnierzy? Kiedyś czytałem, że to niby oznacza rodzaj szyku, ale obojętnie jaki mam aktualnie obrazek, to żołnierze zawsze idą "gęsiego".
Ad.1 Ten wąż itd wydziela, jakimi żołnieżami chcesz kierować - zaznacz np. jednego i kliknij na weze -i wtedy kierujesz nim, a reszta stoi w miejscu i strzela do wszystkiego, co sie rusza (oprócz Ciebie ) jak dobrze pamietam, moga byc trzy grupy żolnierzy
Ad. 2
Zaraz umieszcze obrazki
Zaraz bedzie gotowe
kurde, jeszcze chwile :/ - ale cos innego zobaczycie
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
Anthrox pisze:Ad.1 Ten wąż itd wydziela, jakimi żołnieżami chcesz kierować - zaznacz np. jednego i kliknij na weze -i wtedy kierujesz nim, a reszta stoi w miejscu i strzela do wszystkiego, co sie rusza (oprócz Ciebie ) jak dobrze pamietam, moga byc trzy grupy żolnierzy
LOL. Taki głupi to ja nie jestem. Ja wiem, że mozna mieć 3 grupy żołnierzy, ale czy te obrazeczki coś konkretnego oznaczają (np. inny rodzaj ustawienia żołnierzy, szybsze chodzenie, strzelanie, itp.)?
Nosferatu pisze:Mam jeszcze jedno pytanie:
Co oznaczają te obrazeczki z wężem, orłem i panterą nad imionami żołnierzy? Kiedyś czytałem, że to niby oznacza rodzaj szyku, ale obojętnie jaki mam aktualnie obrazek, to żołnierze zawsze idą "gęsiego".
w jakiejs starej gazecie parenascie lat temu przeczytalem iz:
waz - moze podkrasc sie do zolenierzy a oni pozniej reaguja np. bazookowcy
orzel - szybciej strzela i celniej, najlepiej uzbrojony
pantera - zolnierze biegaja o wiele szybciej.
Zauwazcie ze po rozdzieleniu orzel zawsze dostaje najwiecej granatow i bazook, a pozostali malutko.
Ile w tym calej prawdy sprawdzcie sami
Dlatego, że najpierw dostaje polowe (bo jest po srodku), i w razie czego wydziela on swoją polowę, ale moze masz rację.
Jja tam gralem i nic nadzwyczajnego nie zauwazylem
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
synworet pisze:może to wydać się troche głupie ale grając w dwójke szybciej przechodziłęm ją niż jedynke. kolejne misje zaliczałem prawie za pierwszym razem.
Może to dlatego, że CF2 było u Ciebie drugie w kolejce (po CF1) i już wiedziałeś jak to wszystko ugryźć i czego się spodziewać. Chociaż w sumie ja też najpierw przeszedłem CF1, a z tą częścią się akurat męczę. W mojej opinii CF2 jest przekombinowany i więcej tutaj zależy od szczęścia niż od taktyki.
Arekis pisze:A wiecie co?? CF2 rozgrywa się w pustyni w Nevadzie chyba
Całe CF2 ?? Przecież tam są również misje w kosmosie i średniowieczu. Chyba, że chodzi Ci o tę scenerię jaka jest np. w 1 misji. Ale mi to bardziej wygląda na bliski wschód (niektóre domki to meczety, są też rozłożyste namioty, a na obrazku przed rozpoczęciem misji widać w oddali kominy rafinerii). Nevada (albo Arizona, czy jeszcze coś innego) to już prędzej była w CF1, np. w 6 misji.
Powiem krótko - nie tego się spodziewałem po CF2 - dlaczego nie zostali przy pierwszym pomyśle ?
Kurde, najlepiej jest na końcu - jakis maly pedalek jedzie na czyms co przypomina motor/rower