Cannon Fodder - ogólna dyskusja

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

Awatar użytkownika
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

Anthrox pisze:Droga, i na niej jeżdzą samochody - takie miasto :wink:

Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.. Te samochody to oczywiście jeepy, które od samego startu będą mnie ścigać, żeby przejechać moich żołnierzy? :? A to miasto to takie futurystyczne będzie, czy normalne jak w Polsce? Czy na mapie będą jakieś billboardy i inne wielkomiejskie duperele?

Mam jeszcze jedno pytanie:
Co oznaczają te obrazeczki z wężem, orłem i panterą nad imionami żołnierzy? Kiedyś czytałem, że to niby oznacza rodzaj szyku, ale obojętnie jaki mam aktualnie obrazek, to żołnierze zawsze idą "gęsiego".
THE BEST IS YET TO COME
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Kontakt:

Post autor: Anthrox »

Ad.1 Ten wąż itd wydziela, jakimi żołnieżami chcesz kierować - zaznacz np. jednego i kliknij na weze -i wtedy kierujesz nim, a reszta stoi w miejscu i strzela do wszystkiego, co sie rusza (oprócz Ciebie :mrgreen:) jak dobrze pamietam, moga byc trzy grupy żolnierzy 8)

Ad. 2

Zaraz umieszcze obrazki 8)

Zaraz bedzie gotowe ;)

kurde, jeszcze chwile :/ - ale cos innego zobaczycie ;)
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
Awatar użytkownika
Nosferatu

Anthrox pisze:Ad.1 Ten wąż itd wydziela, jakimi żołnieżami chcesz kierować - zaznacz np. jednego i kliknij na weze -i wtedy kierujesz nim, a reszta stoi w miejscu i strzela do wszystkiego, co sie rusza (oprócz Ciebie :mrgreen:) jak dobrze pamietam, moga byc trzy grupy żolnierzy 8)
LOL. Taki głupi to ja nie jestem. :roll: Ja wiem, że mozna mieć 3 grupy żołnierzy, ale czy te obrazeczki coś konkretnego oznaczają (np. inny rodzaj ustawienia żołnierzy, szybsze chodzenie, strzelanie, itp.)?
THE BEST IS YET TO COME
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Kontakt:

w/g mnie nic - tylko, żebyś wiedział, jaką grupą kierujesz ;)

Zaraz beda "zdjecia" :wink:

Prosze - oto link - do 51 sekundowego filmiku mojego autorstwa :mrgreen:

MPG 11,9 MB
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
Awatar użytkownika
ZB

Post autor: ZB »

Nosferatu pisze:Mam jeszcze jedno pytanie:
Co oznaczają te obrazeczki z wężem, orłem i panterą nad imionami żołnierzy? Kiedyś czytałem, że to niby oznacza rodzaj szyku, ale obojętnie jaki mam aktualnie obrazek, to żołnierze zawsze idą "gęsiego".
w jakiejs starej gazecie parenascie lat temu przeczytalem iz:
waz - moze podkrasc sie do zolenierzy a oni pozniej reaguja np. bazookowcy
orzel - szybciej strzela i celniej, najlepiej uzbrojony
pantera - zolnierze biegaja o wiele szybciej.

Zauwazcie ze po rozdzieleniu orzel zawsze dostaje najwiecej granatow i bazook, a pozostali malutko.
Ile w tym calej prawdy sprawdzcie sami :wink:
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Kontakt:

ZB pisze: Zauwazcie ze po rozdzieleniu orzel zawsze dostaje najwiecej granatow i bazook, a pozostali malutko.
Ile w tym calej prawdy sprawdzcie sami :wink:
Nie musi tak być - bo mozna decydowac, kto i ile dostanie granatów - mozna np. nic nie dac orlom :P
Awatar użytkownika
ZB

Post autor: ZB »

Anthrox pisze:Nie musi tak być - bo mozna decydowac, kto i ile dostanie granatów - mozna np. nic nie dac orlom :P
no otym to wie kazdy, wiec niemusiales pisac, ale zawsze przy dzieleniu oddzialu orzel dostaje najwiecej.
Kubal

Post autor: Kubal »

Mi się wydaje że to oznacza specyfikację żołnierzy ale zaraz sprawdzę ....

ADD.
No faktycznie .....orzeł najwięcej dostaje ale te dwa inne szyki nic nie zmieniaj ą według mnie .... :)
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Kontakt:

Dlatego, że najpierw dostaje polowe (bo jest po srodku), i w razie czego wydziela on swoją polowę, ale moze masz rację.
Jja tam gralem i nic nadzwyczajnego nie zauwazylem :wink:
Kubal

Post autor: Kubal »

Może i masz rację ....anyway jakie bonusy widziliście w CF1 i CF2 ?
Awatar użytkownika
synworet
Kontakt:

Post autor: synworet »

Nosferatu pisze:
Anthrox pisze:Nie chce Ci czadzić, ale umieszczam tu grę z trainerem, aby było Ci łatwiej :P
Nie lubię grać z pomocą cheatów, trainerów i innych rzeczy ułatwiających rozgrywkę. Wolę się sam pomęczyć i mieć z tego satysfakcję.
synworet pisze:Zaś z mojego punktu widzenia dwójka jest łatwiejsza niż jedynka.
Dziwne.. A czy możesz powiedzieć dlaczego tak uważasz?
może to wydać się troche głupie ale grając w dwójke szybciej przechodziłęm ją niż jedynke. kolejne misje zaliczałem prawie za pierwszym razem.
Awatar użytkownika
Arekis

Post autor: Arekis »

A wiecie co?? CF2 rozgrywa się w pustyni w Nevadzie chyba :roll:
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Awatar użytkownika
Nosferatu

synworet pisze:może to wydać się troche głupie ale grając w dwójke szybciej przechodziłęm ją niż jedynke. kolejne misje zaliczałem prawie za pierwszym razem.
Może to dlatego, że CF2 było u Ciebie drugie w kolejce (po CF1) i już wiedziałeś jak to wszystko ugryźć i czego się spodziewać. Chociaż w sumie ja też najpierw przeszedłem CF1, a z tą częścią się akurat męczę. W mojej opinii CF2 jest przekombinowany i więcej tutaj zależy od szczęścia niż od taktyki.
Arekis pisze:A wiecie co?? CF2 rozgrywa się w pustyni w Nevadzie chyba :roll:
Całe CF2 ?? Przecież tam są również misje w kosmosie i średniowieczu. :!: Chyba, że chodzi Ci o tę scenerię jaka jest np. w 1 misji. Ale mi to bardziej wygląda na bliski wschód (niektóre domki to meczety, są też rozłożyste namioty, a na obrazku przed rozpoczęciem misji widać w oddali kominy rafinerii). Nevada (albo Arizona, czy jeszcze coś innego) to już prędzej była w CF1, np. w 6 misji.
THE BEST IS YET TO COME
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Kontakt:

Powiem krótko - nie tego się spodziewałem po CF2 - dlaczego nie zostali przy pierwszym pomyśle ?
Kurde, najlepiej jest na końcu - jakis maly pedalek jedzie na czyms co przypomina motor/rower :lol:
ODPOWIEDZ