Komis

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

A niech się chwali :D Ja też się pochwale moją kolekcją ;) Wrzucę później fotkę.

@Anthrox - Każdy emulator Nesa da sobie radę (ze swojej strony polecam NesTer'a), natomiast jeśli o ami chodzi spróbuj WinUAE powiedzmy w wersji 8.27. U mnie na 400 chodzi ładnie nawet najnowsza wersja, lecz gry agowe tną niemiłosiernie (z ecs jest ok). Przydałoby się chociaż troszkę więcej ramu, gdyż gfx i proc wystarczą do emulacji wiekszości gier.
AXE Capoeira!
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Kontakt:

Post autor: Anthrox »

Kolaborant pisze:Czy ktos oprócz mnie odnosi to samo wrażenie, że Anthrox co krok chwali się swoim bogactwem?
Też odnoszę takie wrażenie - cholerny snob :mrgreen:

@BadMojo - bo kiedyś sprawdzałem na podobnym kompie i fceultra bardzo szarpał - ale z chęcią wypróbuję tego emu co mi polecasz.

___
Chyba już domyślam się, kto jest tym kolaborantem ;]

add

Teraz moja kolej:

Czy ktoś oprócz mnie odnosi to samo wrażenie, że Kolaborant jest po prostu fikcją i nie myśli samodzielnie, bo kieruje nim zupełnie inny człowiek ? Mam dziwne wrażenie, że nazwa tego usera zaczyna sie na W :mrgreen:
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
Awatar użytkownika
martini

Post autor: martini »

Anthrox pisze:
Mam dziwne wrażenie, że nazwa tego usera zaczyna sie na W :mrgreen:
Obstawiam kogoś innego.
Only Amiga makes it possible :wink: happy owner of A500!
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Kontakt:

Trzeba będzie urządzić zakłady :mrgreen:
Jeden na A odpadł - w/g mnie niewinny, ale mogę się mylić (w co wątpie)

add

Do listy, których muszę wziąć pod lupę doszedł inny na A ;)
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
Awatar użytkownika
Xerwer

Post autor: Xerwer »

Anthrox pisze:A o to, co może w tym roku też "se" sprawie:

Monitor: Samsung LCD 770P (jeden z "lepszych" w/g różnych recek)
Dysk twardy (zamiast 40GB MAXTOR): Samsung 250 GB SATA II

Chyba dobrze wybrałem ? :)

Może i dobrze wybrałeś jednak co do Samsungów (LCD) zauważyłem że ostatnio parametry zaczynają brać z kosmosu - lepiej samemu przed zakupem porównać sobie ze 2 - 3 modele i zdecydować ("recki" bywają sponsorowane i często o faktycznej wartości sprzętu trzeba czytać "między wierszami" tak było m. in. z moją płyta główną która to niby nie była najszybsza jednak później się okazało że AMD oficjalnie ją wybrało do prezentacji szybkości swych procków.

A co do twardziela to wg mnie robisz błąd lepiej kupić 2x100GB - no chyba że zamierzasz w przyszłości dokupić jeszcze 2 dysk 250GB – dziś szybki zestaw potrzebuje przynajmniej 2 dysków w raid 0 a ty ponoć mówisz o przyszłości
:wink:
Kontakt:

I myślę - z początku wybrałem 160 GB Samsunga (identyko) ale potem pomyślałem, że kupię sobie większy, bo więcej miejsca będzie, a wszystko będzie szybsze jak w przyszłości wymienię chociażby 160 GB na SATA III (wprowadzić mają od ok. 2007)
Awatar użytkownika
Xerwer

Ciężko dogonić nowości - są niezłe nowe sprzęty typu Caviar 500GB, Radeon 1900XTX, FX 60 = z tego można zbudować całkiem przyzwoity sprzęcik 8)

a już AMD zapowiada procki 4 rdzeniowe Microsoft windę Vista z DX10 itp.
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

A co sądzicie o Unitrze Quasi Quadro i głośniczkach Tonsil 40W ? mam takie podłączone do kompa i wg mojej opini dźwięk jest nawet niezły , a co wy o tym myślicie?
Awatar użytkownika
martini

Post autor: martini »

Amos pisze:A co sądzicie o Unitrze Quasi Quadro i głośniczkach Tonsil 40W ? mam takie podłączone do kompa i wg mojej opini dźwięk jest nawet niezły , a co wy o tym myślicie?
Jak dla mnie, Unitra lub Diora + Tonsil (w lepszych konfiguracjach) to o wiele więcej niż marne zestawy japońskich mrówek (piję do sony, technics'a itp. u nich naprawde dobry sprzęt kosztuje krocie, a to co sprzedają u nas to zwykłe budżetówki).
Only Amiga makes it possible :wink: happy owner of A500!
Awatar użytkownika
Xerwer

I nic dziwnego że budżetówki - od kiedy "Europa" dostrzegła że nie dogoni Japonii w wyścigu na parametry sprzętu zaczęli bajać o "europejskim brzmieniu" (najlepszym na świecie) więc kto będzie się wysilał by na ten skromny i do tego snobistyczny rynek najlepsze sprzęty wysyłać

Tj. Można i co lepszego zamówić lecz cło człowieka szybko leczy z takich zamiarów np. nie cieszy was to że w UE nakładają 15% wat na większe modele TV LCD z DVI? – jeśli ktoś kupuje to co najtańsze to nawet tego nie zauważy

Są i w UE fabryki firm Jap. Ale czy ktoś z was miał okazję porównać sprzęt np. Sony z Jap i Włoch? – ten sam sprzęt a różnica jak między Trabantem i BMW
krocionóg

Post autor: krocionóg »

Xerwer pisze: Są i w UE fabryki firm Jap. Ale czy ktoś z was miał okazję porównać sprzęt np. Sony z Jap i Włoch? – ten sam sprzęt a różnica jak między Trabantem i BMW
To nieistotne. W środku i tak siedzi mały diabeł i pedałuje, czyż nie?
1991 - to był rok!
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Japoński Diabełek ma krótsze nogi więc pedałuje szybciej , a co za tym idzie mamy lepszy dźwięk :mrgreen:
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Nie ma takich głośników do komputera, które równałyby się z profesjonalnym sprzetem odsłuchowym (a do tegoż zdaje się również można komputer podłączyć).
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Xerwer

Slesz pisze:Nie ma takich głośników do komputera, które równałyby się z profesjonalnym sprzetem odsłuchowym (a do tegoż zdaje się również można komputer podłączyć).
Oczywiście - polecam kartę X-fi podłączoną przez złącze SPDIF do Odpowiedniego Amplitunera (7.1) - Co do kolumn to pamiętam jak jakiś specjalista zalecał by cena ich była co najmniej taka jak całego pozostałego sprzętu - "wówczas na pewno wydobędą z niego odpowiednie brzmienie nie pogarszając go" - Ja nie mam aż takich aspiracji - wystarczy mi zwykłe stereo - a jeśli ktoś lubi obstawiać się mnóstwem kolumn i kabli to jego sprawa 8)
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Kontakt:

Kiedyś ludzie mieli taką jakość dźwięku (o głośnikach nie wspomnę)
że dzisiejszy sprzęt (niekoniecznie z najwyższej półki) "wygrywa" muzykę niebiańską ;)
ODPOWIEDZ