A niech się chwali Ja też się pochwale moją kolekcją Wrzucę później fotkę.
@Anthrox - Każdy emulator Nesa da sobie radę (ze swojej strony polecam NesTer'a), natomiast jeśli o ami chodzi spróbuj WinUAE powiedzmy w wersji 8.27. U mnie na 400 chodzi ładnie nawet najnowsza wersja, lecz gry agowe tną niemiłosiernie (z ecs jest ok). Przydałoby się chociaż troszkę więcej ramu, gdyż gfx i proc wystarczą do emulacji wiekszości gier.
Kolaborant pisze:Czy ktos oprócz mnie odnosi to samo wrażenie, że Anthrox co krok chwali się swoim bogactwem?
Też odnoszę takie wrażenie - cholerny snob
@BadMojo - bo kiedyś sprawdzałem na podobnym kompie i fceultra bardzo szarpał - ale z chęcią wypróbuję tego emu co mi polecasz.
___
Chyba już domyślam się, kto jest tym kolaborantem ;]
add
Teraz moja kolej:
Czy ktoś oprócz mnie odnosi to samo wrażenie, że Kolaborant jest po prostu fikcją i nie myśli samodzielnie, bo kieruje nim zupełnie inny człowiek ? Mam dziwne wrażenie, że nazwa tego usera zaczyna sie na W
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
Może i dobrze wybrałeś jednak co do Samsungów (LCD) zauważyłem że ostatnio parametry zaczynają brać z kosmosu - lepiej samemu przed zakupem porównać sobie ze 2 - 3 modele i zdecydować ("recki" bywają sponsorowane i często o faktycznej wartości sprzętu trzeba czytać "między wierszami" tak było m. in. z moją płyta główną która to niby nie była najszybsza jednak później się okazało że AMD oficjalnie ją wybrało do prezentacji szybkości swych procków.
A co do twardziela to wg mnie robisz błąd lepiej kupić 2x100GB - no chyba że zamierzasz w przyszłości dokupić jeszcze 2 dysk 250GB – dziś szybki zestaw potrzebuje przynajmniej 2 dysków w raid 0 a ty ponoć mówisz o przyszłości
I myślę - z początku wybrałem 160 GB Samsunga (identyko) ale potem pomyślałem, że kupię sobie większy, bo więcej miejsca będzie, a wszystko będzie szybsze jak w przyszłości wymienię chociażby 160 GB na SATA III (wprowadzić mają od ok. 2007)
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
A co sądzicie o Unitrze Quasi Quadro i głośniczkach Tonsil 40W ? mam takie podłączone do kompa i wg mojej opini dźwięk jest nawet niezły , a co wy o tym myślicie?
Amos pisze:A co sądzicie o Unitrze Quasi Quadro i głośniczkach Tonsil 40W ? mam takie podłączone do kompa i wg mojej opini dźwięk jest nawet niezły , a co wy o tym myślicie?
Jak dla mnie, Unitra lub Diora + Tonsil (w lepszych konfiguracjach) to o wiele więcej niż marne zestawy japońskich mrówek (piję do sony, technics'a itp. u nich naprawde dobry sprzęt kosztuje krocie, a to co sprzedają u nas to zwykłe budżetówki).
I nic dziwnego że budżetówki - od kiedy "Europa" dostrzegła że nie dogoni Japonii w wyścigu na parametry sprzętu zaczęli bajać o "europejskim brzmieniu" (najlepszym na świecie) więc kto będzie się wysilał by na ten skromny i do tego snobistyczny rynek najlepsze sprzęty wysyłać
Tj. Można i co lepszego zamówić lecz cło człowieka szybko leczy z takich zamiarów np. nie cieszy was to że w UE nakładają 15% wat na większe modele TV LCD z DVI? – jeśli ktoś kupuje to co najtańsze to nawet tego nie zauważy
Są i w UE fabryki firm Jap. Ale czy ktoś z was miał okazję porównać sprzęt np. Sony z Jap i Włoch? – ten sam sprzęt a różnica jak między Trabantem i BMW
Xerwer pisze:
Są i w UE fabryki firm Jap. Ale czy ktoś z was miał okazję porównać sprzęt np. Sony z Jap i Włoch? – ten sam sprzęt a różnica jak między Trabantem i BMW
To nieistotne. W środku i tak siedzi mały diabeł i pedałuje, czyż nie?
Nie ma takich głośników do komputera, które równałyby się z profesjonalnym sprzetem odsłuchowym (a do tegoż zdaje się również można komputer podłączyć).
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Slesz pisze:Nie ma takich głośników do komputera, które równałyby się z profesjonalnym sprzetem odsłuchowym (a do tegoż zdaje się również można komputer podłączyć).
Oczywiście - polecam kartę X-fi podłączoną przez złącze SPDIF do Odpowiedniego Amplitunera (7.1) - Co do kolumn to pamiętam jak jakiś specjalista zalecał by cena ich była co najmniej taka jak całego pozostałego sprzętu - "wówczas na pewno wydobędą z niego odpowiednie brzmienie nie pogarszając go" - Ja nie mam aż takich aspiracji - wystarczy mi zwykłe stereo - a jeśli ktoś lubi obstawiać się mnóstwem kolumn i kabli to jego sprawa