Teraz tylko musze wiedzieć:
1 Jak podłączyć drugą stację dyskietek do Amigi

2.Jak zdobyć ten sterownik/program który czyta Pc’towe dyskietki i zapisuje je na format Amigowy

Proszę o odpowiedz.
Moderator: GTW
I dlatego adfy musisz spakować (rar, zip) i na amidze rozpakować do ramu lub drugą dyskietkę (unrar, unzip)!Gregor! pisze:A więc plik ADF który zajmuje 880Kb się nie zmieści na PCtowej dyskietce o małej gęstości zapisu.
Teoretycznie nie, bo nie ma żadnego programu który by to konwertował, ale jak Ci się chce to możesz ręcznie przerzucać pliki, ale to żmudna robota, lepiej spakować adfa.!Gregor! pisze:Więc muszę zrobić z ADF -> DMS. A czy w ogóle da się zrobić z ADF DMS?![]()
Unrar lub unzip no i oczywiście dużo cierpliwości i chęci!Gregor! pisze:Co jeszcze będę potrzebował oprócz adf2disk?
Aminet Cię wyleczy!Gregor! pisze:(w tym momencie nie mam żadnego oprogramowania na Amige)
Dobry pomysł.norbi pisze:Ale sie temat rozwinął
Chyba opiszę metody przegrywania dyskietek na rozne modele Amig i bedzie sprawa załatwiona
Podejrzewam ,że się da. Skoro emulator widzi te pliki ,to czemu Amiga miała by ich nie widzieć.Amos pisze:A ja mam pytanie , czy można przerzucić pliki przez Adfview na 720kb fdd
i potem na amidze odrazu używać?