Nowe gry

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arekis

Post autor: Arekis »

Ja z używaniem VATS mam problem w chwili gdy mnie ktoś wyjątkowo daleko zauważy :P Wtedy się gubię.

Chociaż w sumie, nie wiem czy można to nazwać systemem turowym. Może bardziej zaawansowane celowanie ze wstrzymaniem czasu?
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

Arekis pisze:nie wiem czy można to nazwać systemem turowym. Może bardziej zaawansowane celowanie ze wstrzymaniem czasu?
Ano właśnie, niestety.
A tak to zachwalali w licznych wywiadach jakie to ma być strategiczne podejście i w ogóle fani poprzednich części poczują się jak domu. :roll: :cry:
Awatar użytkownika
Borias

Post autor: Borias »

Dziwna sprawa - zmienili mi cenę gry już po jej zamówieniu, ciekawe, czy zapłacę po nowemu, czy po staremu - w moim zamówieniu cena się nie zmieniła, chociaż znając Polaków (oszuści, krętacze i złodzieje - jeżeli ktoś w tym momencie poczuł się urażony, to właśnie znaczy, że nim jest, jeżeli nie poczuł się urażony, to znaczy, że należy do zdecydowanej mniejszości w RP :twisted: ), cenę w zamówieniu mi zmienią, jak tylko wytrzeźwieją po Zaduszkach.

Obrazek
ASUS M4A77TD PRO, PhenomII X4 955, ASUS 285 1GB 512bit, 4GB RAM DDR3 Kingston 1,6GHz, HDD's 1TB/320GB, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, Tagan BZ 700W, w: NZXT Apollo.
A1200 Tower, Kick 3.1, Apollo 1240, 16 MB RAM, HDD 500 MB
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

A VATu jeszcze nie powinni doliczyć? ;)
Awatar użytkownika
Borias

Sprostowanie - Wirtus.pl należy do zdecydowanej mniejszości RP - nie zapłacę za CoD5 129, tylko 99 :twisted: , właśnie dzwoniłem i pewien pan takiej informacji mi udzielił.
ASUS M4A77TD PRO, PhenomII X4 955, ASUS 285 1GB 512bit, 4GB RAM DDR3 Kingston 1,6GHz, HDD's 1TB/320GB, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, Tagan BZ 700W, w: NZXT Apollo.
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Jak będzie tak zajebiaszczo wyreżyserowane jak CoD4 to też sobie, yyy, no wiecie, yyy, sprawię. ;)
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

Jak dla mnie Fallout 3 jest spoks ,ale pojawia się tu pare dziwnych rzeczy które mi nie odpowiadają :
- Przenikające tekstury ,i to zaraz na początku gry (walki z robalami w schronie ) , czy ktoś tego nie zauważył ,albo machnął ręką myśląc "zaraz przeca patcha wydamy "
-Brak klasycznego widoku w ekwipunku ,lubię patrzeć jak wygląda każda pierdółka jaką posiadam ,a cio za tym idzie :
-Swoją funie robiłem dobre 20 minut ,ale co z tego skoro jej mordki nie obejrzę w grze ! (może coś źle robię :) ) ,poza kilkoma migawkami w VATS .
-No i najważniejsze ,myślalem że Mass Effect pokazał wszystkim jak ma wyglądać dialog w grze rpg ,jak widać tutaj olano tą kwestię , a szkoda .

Więcej grzechów nie pamiętam , bardzo podobają mi się za to lokacje ,plus dla autorów ,ogólnie giera mi bardzo spasiła .
A ci którzy piszą że to profanacja to krzyż na droge ,kto by dziś kupił (poza starymi fanami ) grę która by wyglądała jak Fallout 1 czy 2 ?
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Bebokus pospolitus pisze:czy ktoś tego nie zauważył ,albo machnął ręką myśląc "zaraz przeca patcha wydamy "
A jak już będziesz tam zgłaszał bugreport, to ja jeszcze proszę poprawić to, to i to.
Bebokus pospolitus pisze:A ci którzy piszą że to profanacja to krzyż na droge ,kto by dziś kupił (poza starymi fanami ) grę która by wyglądała jak Fallout 1 czy 2 ?
Czyli?
Grafika 2D?
Więc to TO tak bardzo boli dzisiejszych "prawdziwych graczy"? (cudzysłów zamierzony)

A tak w ogóle kto tu wspominał o wyglądzie? Co? Na tak, bo ja chyba zapomniałem wspomnieć, że grafika mi się podoba, kolorystyka jest równie sraczkowato-ochydnie-odrażająco-wyniszczona jak w poprzednikach.

Przykro mi że jak zwykle zakładasz że wszyscy kierują się tylko tym czym Ty przy wyborze gry, bo może byś się dał namówić do przejścia poprzedników i sam przekonał co nam się nie podoba w FO3.
Gdybyś chciał kiedyś sprawdzić to są patche zmieniające rozdzielczość.
Awatar użytkownika
Borias

No tak, zapomniałem o zawołaniu prawdziwych graczy: Eee, co to za gra?! Taka biedna grafika! Na pewno badziew jakiś! Przepraszam z całego serca Bebok, masz rację, Fallout3 jest super grą.
(Jakby ktoś nie złapał - to był sarkazm)
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Borias pisze:(Jakby ktoś nie złapał - to był sarkazm)
Daj też linka do wikipedii i jakichś fajoskich obrazeczkuff obrazujących to zagadnienie, specjalnie dla Beboczka. :wink:
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Jak zwykle bywa nie zrozumieliście mnie ,rynek PC to taki rynek który nie cofa się do tyłu ,także nie miejcie pretensji do mnie tylko do twórców Fallout 3 :P
Przecież nie twierdze że ta gra to arcydzieło itp , czy tam że zjada wszystkie inne rpg na śniadanie ,tylko stwierdzam fakt że nikt by nie zrobił gry w rzucie izometrycznym tak jak poprzednie części , autorzy zrobili grę która odpowiada dzisiejszym standardom graficznym .
Zresztą ludzie którzy właśnie zarabiają pieniążki na Fallout 3 ,zapewne śmieją się ze stwierdzen typu " to profanacja ,gra ma mieć inny tytuł " itp etc ,i tak to nic nie da więc po co wypisywać takie rzeczy .
Awatar użytkownika
Borias

Otóż wypisujemy takie rzeczy, aby wyrazić własną opinię na temat rzeczonej gry i wg nas nijak się ona ma do serii Fallout (gra nie opinia). To, że gra "ma grafę" wcale nie oznacza, że jest dobra (wystarczy spojrzeć na Far Cry2), gra musi gracza wciągać, mieć klimat (miodność - jak mówiło się kiedyś), aby gracz wydał na grę swoją ciężko zarobioną kasę i "zmarnował" przy niej (sorka za wyrażenie) kupę swojego wolnego czasu.
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

No przeca ,dlatego nie kupuje gier :)
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Bebokus pospolitus pisze:Jak zwykle bywa nie zrozumieliście mnie
Jak zwykle bywa sam nie umiesz wyrazic co chcesz powiedziec i pętlisz się we własnych zeznaniach.
Bebokus pospolitus pisze:rynek PC to taki rynek który nie cofa się do tyłu
Pomińmy już to, że trudno raczej żeby cokolwiek się "cofało do przodu", to według Ciebie jakiś rynek "cofa się do tyłu"?
Czy te setki płatnych remaków które już wyszły w ciągu paru ostatnich lat na konsole cofają takiego PS3 czy X360 w rozwoju?
A taki choćby World of Goo, czy setki innych innowacyjnych gierek o których nigdy nie słyszałeś, "bo nie som wypasione" a ludzie je kupują i w nie zagrywają to według Ciebie, co?
Bebokus pospolitus pisze:także nie miejcie pretensji do mnie tylko do twórców Fallout 3 :P
Eee, a to znaczy nie Twoja wina?
Sory, koleś, no, joł.
Bebokus pospolitus pisze:tylko stwierdzam fakt że nikt by nie zrobił gry w rzucie izometrycznym tak jak poprzednie części
Jakieś poparcie dla tego faktu?
Czy to taki kolejny "niezaprzeczalny fakt autentyczny produkcji Bebokusa"?
Wiesz, to nie jest tak prosto jak sobie myślisz, że KAŻDY kto by chciał mógł zrobić, ale nikt nie chciał, więc nie zrobił.
Bebokus pospolitus pisze:zrobili grę która odpowiada dzisiejszym standardom graficznym.
Czyli?
Taka co to włącza wiatraczek na całego w moim GF <ileś-tam> / ATI <ileś-tam> bo tylko wtedy czuć jaki to mam wypasiony "KĄP" i "siem przed ziomalami pochwalić mogem, joł"?
Bebokus pospolitus pisze:Zresztą ludzie którzy właśnie zarabiają pieniążki na Fallout 3
Sprzedawcy się śmieją?
Bebokus pospolitus pisze:i tak to nic nie da więc po co wypisywać takie rzeczy .
Bo to prawda, bo to fakt, bo to punkt widzenia fana poprzednich części, bo to opinia, itp. itd.
Mam wymieniać dalej?
Sam głosisz swoje światłe twierdzenia niepoparte niczym i nagle nie widzisz sensu w tym że fanom poprzednich części nie odpowiada to co jej "spadkobiercy" robią z serią?
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Studiujesz filozofie czy jak ? Znowu robisz niepotrzebny offtop !
ODPOWIEDZ