Nuda

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

Ash

Post autor: Ash »

Alkohol można przynajmniej odpowiednio używać, natomiast papierosy to prędzej czy później doprowadzą do nałogu. Najbardziej mnie bawią tacy, co mówią, że palą tylko czasami, do piwka albo do czego innego.
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

Ash pisze:Alkohol można przynajmniej odpowiednio używać
Podobnie, mnie śmieszą takie wypowiedzi...
Zawsze mi się wydawało że to wszystko używki, które jak to użytki, uzależniają - czy to w "odpowiednich" ilościach czy... nie...
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Równie dobrze możemy powiedzieć, że jesteśmy uzależnieni od picia wody, herbaty,od jedzenia, od oddychania (bo jesteśmy).
Problem z nałogami zaczyna się wmomencie gdy zaczynają one być dla nas w jakiś sposób szkodliwe lub stają się problemem. Mogę powiedzieć, że jestem uzależniony od sporadycznego przeglądania tego forum, ale absolutnie mi to nie przeszkadza w niczym, nie jest w żaden sposób problemem. Problemem by się stało gdybym sobie ubzdurał, że skoro to nałóg, to muszę z nim zerwać... ;)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

No tak... ale to że jesteśmy "uzależnieni" (ciekawe podejście do życia... :P) od jedzenia, picia, oddychania, itp. to kwestia uwarunkowania naszej egzystencji a częste korzystanie z ulubionych forów/książek/itp. to po trosze sentymenty, po trosze chęć znalezienia własnego miejsca...
Tak czy inaczej, bardzo TO trudno "przedawkować".

Natomiast używki o których mowa wyżej - w większych ilościach - służą niczemu innemu jak zaspokajaniu "dodatkowych" potrzeb... ...chęć zapomnienia krzywd? ...chęć szybszego spotkania z Kostuchą? :?
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Największy jest problem wtedy gdy, ktoś ma jakiś problem, a nie chce o nim rozmawiać :|
Hmm skoro te emoty --> :mrgreen: i :| działają na forum, to czemu nasz najmilszy admin je nie wrzuci :?:
Najlepiej oderwać się od tego gówna i żyć w jakimś zaciszu, wśród przyrody i zwierząt :D Tego Wam życzę i sobie też.
Ash

Mi akurat chodziło o potencjalne zagrożenie, a w tym wypadku alkohol wydaje się najmniej szkodliwy (z tym że w wypadku uzależnienia skutki są fatalne), ale zależy jak kto tego używa no i w jakiej postaci. Papierosy (o dragach nie wspominam) w każdej ilości są bardzo szkodliwe, a palenie nie daje zupełnie nic, a nikt mi nie wmówi, że mu to smakuje. Natomiast piwko:) chyba nikomu nie zaszkodzi, pod warunkiem, że nie pije się go jak herbatę.
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Najśmiesznejsze jest to, że WSZYSTKO w "odpowiednich" ilościach jest nieszkodliwe (nawet fajki mogą być "dobroczynne" - ale ja to nie powiedziałem :P) - co wcale nie znaczy że jednocześnie na nic innego, to coś w jakimś stopniu nie szkodzi... :lol:

Zresztą popatrz na dowolny lek z apteki:
- pierwsze zdanie - leczy, czyli działa na "to"
- kolejne kilka zdań - przeciwwskazania, czyli szkodzi na "to"
- ostatnie parę zdań - uzależnia, czyli zażywać w "odpowiednich" ilościach...

...eh :?
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

alkohol jest dla ludzi, tak jak papierosy i używki, ale nie można przeginać w druga stronę. A to co ludzie z tym robią to indywidualna sprawa każdego.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Ash

No niezupełnie... alkoholik w rodzinie to koszmar, tak samo ćpuny, a palacze zatruwają wszystkich dookoła.
Awatar użytkownika
Aliens

Co tak nudno na forum, nie ma starych bywalców, a jacyś nowi :?
Nie zapominajcie o tym forum :D
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

Oj dziwna rzecz się dzieje - jest temat o alkocholu a nie ma Atalante :P :D .
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
Aliens

No i znowu nikogo :(

czas porozrabiać :twisted:
Awatar użytkownika
Szoszo

Post autor: Szoszo »

no to moze pogadamy o nalewkach :mrgreen: wymieniac mi tu jakie lubicie bo ja to Leśnego dzbana preferuje,Sangrie,Cavaliera a nie gardze Komandosem :D

prosze o szczere wypowiedzi :lol:
"Na górze stojącej dumnie wśród innych zaśnieżonych gór, niczym w krainie wyśnionej przez elfa. W demonicznych pląsach wiatru, samotnie stał pazur szatana co Ardana zamkiem się zwał."
Awatar użytkownika
martini

Post autor: martini »

Jak szczerze - to nie pijam takich wynalazków. Z tańszych (ale prawdziwych :wink: ) win to Sofia w różnych odmianach z tych trochę lepszych to Martini, w szczególności Rose. Ale to dosyć rzadko, moją miłością są piwa - szczególnie te dolnej fermentacji - stouty,bittery(Guinness, IPA, Morland) etc. niestety w Polsce dobrego piwa nie dostaniesz...no chyba że mówimy o lagerach czyli wszystkich Żywcach, Tyskich, Warkach, Heinekenach (ale to oryginału holenderskiego to mu też brakuje)itp. te są całkiem całkiem.

Jeszcze taka ciekawostka - w Polsce Carlsberga reklmują - Probably the best beer in the world - prwadopodobnie najlepsze piwo na świecie.

W Anglii w tym samym sloganie jest już mniej pewności siebie -Probably the best lager in the world - prawdopodobnie najlepszy lager na świecie.

He he...
Only Amiga makes it possible :wink: happy owner of A500!
Awatar użytkownika
Szoszo

Post autor: Szoszo »

martini pisze:Jak szczerze - to nie pijam takich wynalazków. Z tańszych (ale prawdziwych :wink: ) win to Sofia w różnych odmianach z tych trochę lepszych to Martini, w szczególności Rose. Ale to dosyć rzadko, moją miłością są piwa - szczególnie te dolnej fermentacji - stouty,bittery(Guinness, IPA, Morland) etc. niestety w Polsce dobrego piwa nie dostaniesz...no chyba że mówimy o lagerach czyli wszystkich Żywcach, Tyskich, Warkach, Heinekenach (ale to oryginału holenderskiego to mu też brakuje)itp. te są całkiem całkiem.

Jeszcze taka ciekawostka - w Polsce Carlsberga reklmują - Probably the best beer in the world - prwadopodobnie najlepsze piwo na świecie.

W Anglii w tym samym sloganie jest już mniej pewności siebie -Probably the best lager in the world - prawdopodobnie najlepszy lager na świecie.

He he...

:shock: ooo swoj chlop widze ja to pioje wszystko to co daje kopa :lol: oj wszystko :roll:
"Na górze stojącej dumnie wśród innych zaśnieżonych gór, niczym w krainie wyśnionej przez elfa. W demonicznych pląsach wiatru, samotnie stał pazur szatana co Ardana zamkiem się zwał."
ODPOWIEDZ