Metal Gear Solid

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Jedi pisze:
Amos pisze:Górnego :]
Dobra, jestem już na swoim profilu. To przyjedź do dolnego wykombinuj mgs3 a ja mogę znaleźć albo emulator albo ps2 ;) . Słyszałem że fajna giera. Jest chyba piecowata ( :) ) wersja?
Ojoj, nie ma. Gra niedawno wyszła na PS2. Na PC może za rok najwcześniej. Poza tym nie wyobrażam sobie, jak to PC uciągnie.

Radzę poszukać np. po kafejkach interneowych, ew. zagadać z właśnicielem jakiejś i podpowiedzieć mu, że mógłby zamontować PS2 i parę gierek w swojej kafejce. Poza tym prawdopodobnie można wypożyczyć PS2 razem z grą z jakiegoś "sklepu". Były kiedyś tego typu wypożyczalnie, ale nie wiem, czy nadal to praktykują. Jeśli tak, to zapewne dosyć rzadkie zjawisko.

Jeśli nie macie znajomości ofkoz.
Można również kupić konsole, ale trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu 1200 złotych (konsola, memorka, ze dwie gry, ew. drugi pad)
Można wziąć pożyczkę z banku pod zastaw mieszkania.
Albo ten bank po prostu obrabować. Jak założycie dobry kamuflaż, to może nawet ukradniecie forsę ze skarbca nie będąc zauważonym ;)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

Ale nie chodzi mi o akurat trzecią część, może być nawet pierwsza, tylko czy wogóle Metal Gear Solid był na pieca.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
Slesz

Jedi pisze:Ale nie chodzi mi o akurat trzecią część, może być nawet pierwsza, tylko czy wogóle Metal Gear Solid był na pieca.
Oczywiście
Metal Gear Solid wyszedł na PC
Metal Gear Solid 2 wyszedł na PC (zajmuje niesamowicie dużo, ale warto)

Na emulatorach możesz pobawić się w granie w:

MSX i NES:
Metal Gear
Metal Gear 2: Solid Snake

GameBoy:
Metal Gear: Ghost Babel
Metal Gear Solid

PlayStation:
Metal Gear Solid
Metal Gear Solid: Integral

emulatora PS2 nawet nie wymienię, bo większość nie chodzi albo chodzi w ok. 5fps, czyli nie ma sensu.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Chyba że załatwisz sobie P4 4,4Ghz i GeForce 6600 :wink:
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

Amos pisze:Chyba że załatwisz sobie P4 4,4Ghz i GeForce 6600 :wink:
Nie mam drobnych ;)
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
Slesz

Amos pisze:Chyba że załatwisz sobie P4 4,4Ghz i GeForce 6600 :wink:
To może uciągniesz 10 fps.
Emulatory PS2 są dopiero w powijakach, nie ma nawet na co liczyć, że JAKIKOLWIEK piecuch uciągnie to w przyzwoitej jakości umożliwiającej granie. Jak na razie to są tylko ciekawe eksperymenty, które można obczaić.
Konsola jest po prostu wyspecjalizowana do ciągnięcia takich gier, jest tylko i wyłącznie po to stworzona, a PC to owarta konstrukcja. Poza tym spójrz choćby na emu Amigi, po tylu latach nadal nie jest doskonałe.
Awatar użytkownika
akuhedr

Post autor: akuhedr »

dorwałem kumpla który ma MGS'a 3
gra teraz w niego - na EASY 0_O

w kazdym badz razie wychodzi na to ze konsole bede musial pozyczyc od jednego znajomka a od drugiego gre :]
znowu bedzie malo czasu na przejscie - potem gre i konsole oddaje znajomkowi ktory mi pozyczyl konsole
czego to człowiek nie zrobi dla ROZRYWKI!

hmmm - wydaje mi się jednak że kiedy chodzi o grafikę to piecuchy prześcigneły już ps2 (takie tytulu jak far cry, doom 3 bla bla bla)
emulacja ps2 na piecuchu - długo długo jeszcze nie - wystarczy zobaczyć ile czasu potrzeba było zeby emulować deceka na pececie (pierwszy emulator obslugujacy gry komercyjne pojawil sie calkiem niedawno)
no i do emulacji deceka trzeba miec naprawde niezly kombajn

kochane pieniążki.... musze szybko wy...czarować jakieś 800 zł (PS2 Slim najnowszym chipem)
eeh eh eeeeh
If you live with apes man, it's hard to be clean
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

W Realu PS2 z Gran Turismo 4 za 899zł , tylko skąd ja je wezme :P
Awatar użytkownika
Slesz

Amos pisze:W Realu PS2 z Gran Turismo 4 za 899zł , tylko skąd ja je wezme :P
Nie zapominaj, że bez memorki nie pograsz.

... znaczy się teoretycznie pograsz, ale jaki ma to sens, szczególnie w Gran Turismo. No i do GT4 koniecznie drugi pad (może być nawet za 20 złotych od PSX'a , ale wtedy nie wyczujesz siły gazu, Dual Shock 2 wyczuwa siłę nacisku). Kierownicę odradzam, chyba że wybierzesz taką najlepszą.
To kiedy rabujemy ten bank i który ;)
Może zrobimy mały skok na SKOK
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

akuhedr pisze:ile czasu potrzeba było zeby emulować deceka na pececie (pierwszy emulator obslugujacy gry komercyjne pojawil sie calkiem niedawno)
no i do emulacji deceka trzeba miec naprawde niezly kombajn
jeśli chodzi o dreamcasta to jedyną gra, którą do tej pory zapamiętałem i uważam, że jest "de bescior" to seria Shenmue I i II. Jak nie znacie to musicie poznać, genialna Ale to tak na marginesie

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
Slesz

A Soul Calibur ?
A Berserk ?
Awatar użytkownika
akuhedr

Sword of the Berserk?

ta gra ma klimat ale zasysa kiedy chodzi o niektorych przeciwnikow i ich liczbe
anime jest brutalne ale raczej nie ma mowy o siekaniu hordy podobnych do przerosnietych rzodkiewek humanoidów :-k

Resident Evil Code Veronica - świetne - mialem uszkodzoną plyte i nie moglem skonczyc :/
Jet Set Radio - nieżle sie bawiłem przy tym
Dragon Raiders - jedno z lepszych rpg w jakie grałem - przecudowny klimat i ten "ascetyzm" mniam
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

akuhedr pisze:Resident Evil Code Veronica - świetne - mialem uszkodzoną plyte i nie moglem skonczyc :/
Heh, pamiętam jak doszedłem do 2 płyty i zaciałem sie w momencie gdzie trzeba było ugasić pożar. i co sie okazało, że gaśnicę zostawiłem w security box na 1 płycie. Ehh takie słowa leciały, że nie nadaja sie do druku ;)
akuhedr pisze:Jet Set Radio - nieżle sie bawiłem przy tym
taa, ponoć na zachodzie istnieje naprawde takie radio. Taka powinna być walka z graficiarzami w polsce :) Chociaż mi dobre graffiti nie przeszkadza, ale żeby było dobre.
akuhedr pisze:Dragon Raiders - jedno z lepszych rpg w jakie grałem - przecudowny klimat i ten "ascetyzm" mniam
A tego niestety nie znam :(

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
Slesz

Awatar użytkownika
akuhedr

Twój wynik: 95/100 :twisted:

hihihi
ODPOWIEDZ