Cannon Fodder - ogólna dyskusja

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Re: Sejwy, sejwy?????

Post autor: Wirus »

OLESP pisze:wszystko fajnie ale jak sie sejwuje w cannon fodder,cannon fodder2 w WinUAE ????????? :shock: :!: :!:
http://forum.emulacja.net/viewtopic.php?t=2451
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

Uff. Wreszcie po ponad miesięcznej przerwie spowodowanej nadmiarem obowiązków związanych ze studiami dokończyłem dwie ostatnie misje w "Cannon Fodder 2". Zrobiłem to na 'odwal się' (czyli kompletnie nie licząc się ze stratami), bo po tej przerwie gra zdążyła mi się znudzić. Pamiętam tylko, że przed 24 misją zostało mi jeszcze 233 poborowych (ale w ostatniej misji żołnierze padali mi jak muchy). :wink: Generalnie zdania nie zmieniam i uważam, że ta część w stosunku do poprzedniej to niewypał (kiczowate scenerie i przekombinowany poziom trudności).

Jeżeli chodzi o nazwę ostatniej fazy to miałem "Catch 23". A tak w ogóle to o co tam chodziło?? Jakiś licznik odmierzał mi czas do zera (TIME TO DIE), a ja z rozpędu strzeliłem w jakiegoś dziwnego ludka na środku wąwozu i misja skończona. :? Może miałem zaczekać do tytułowych 23 sekund i dopiero palnąć w tego ciecia (czy ktoś z Was tak zrobił)?

PS Jeżeli ktoś chce to mogę komuś przesłać na maila save'a zrobionego przed ostatnią misją CF2. Możecie sobie obczaić tę ostatnią fazę o tajemniczej nazwie..
THE BEST IS YET TO COME
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

Mam pytanko:jak robicie save?Przez zakładke misc czy normalnie na dysku?Przez misc nie chce się gra potem wczytywać :?
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Bo przy loadowaniu save'a robionego w misc ustawienie emulatora musi być DOKŁADNIE takie samo jak przy robieniu save'a.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Ash

Post autor: Ash »

No ale state chyba zapisuje też większość ustawień emulatora.
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Jeszcze jedno pytanko-np w misji 15 gdzie gra leci z trzeciego dysku,robię load game z misc,i jak zmnienić teraz dysk?Sam się zmnini czy cuś? :D
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Ash pisze:No ale state chyba zapisuje też większość ustawień emulatora.
No właśnie, niby tak. Ale z praktyki wiem, że przy zmianie ustawień i loadzie potrafią z tego wyrosnąć dziwne kwiatki (brak dźwięku, przycinka, guru, inne).
bebok pisze:Jeszcze jedno pytanko-np w misji 15 gdzie gra leci z trzeciego dysku,robię load game z misc,i jak zmnienić teraz dysk?Sam się zmnini czy cuś?
Nie do końca rozumiem :? . Emulator nie zmieni dyskietki za Ciebie.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Już wyjaśniam-gram sobie powiedzmy w cannon fodder 1 i jestem już na trzecim dysku,więc robie sobie save w zakładce Misc.Potem odpalam sobie gierke od tej misji i co się dzieje?Gra się zawiesza :?
Więc jak to jest(bo dysków do save dalej nie umiem robić) :wink:
Awatar użytkownika
ZB

Post autor: ZB »

dziwne, ja robilem save state i ani razu mi sie gra nieprzyciela (WinUAEv08r25)
ODPOWIEDZ