OFFTOPIC

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

Ja powiem tak, być może animie i manga jest fajna, ale niestety większość to głupie kreskówki nie mające żadnego sensu, mające tylko podniecać małe dzieci lubiące patrzeć się na bijących się "stworów". Do takich kreskówek należą wg mnie Dragon Ball i Pokemon, co do tego drugiego nie mam wątpilowści, bo jak byłem mały oglądałem trochę odcinków, ale po dość krótkim czasie przestałem to oglądać gdyż mnie to już nudziło. Dragon Balla widziałem tylko jeden odcinek przez 10 min i po tym czasie od razu przełączyłem, gdyż nie mogłem patrzeć jak "to coś" wywijało nogami i rękoma, czemu towarzyszyły jakieś "magiczne pociski". Niektórzy uważają że Dragon Ball ma jakiś sens, ale ja nie będę osądzał, bo całości nie oglądałem i nie będę komentował tej kreskówki, bo niektórych może to urazić.

Peace.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Kubal

Post autor: Kubal »

jedi ma talent do zakańczania tematów ;)
Awatar użytkownika
Amigaz

Post autor: Amigaz »

Jedi pisze:Ja powiem tak, być może animie i manga jest fajna, ale niestety większość to głupie kreskówki nie mające żadnego sensu, mające tylko podniecać małe dzieci lubiące patrzeć się na bijących się "stworów". Do takich kreskówek należą wg mnie Dragon Ball i Pokemon, co do tego drugiego nie mam wątpilowści, bo jak byłem mały oglądałem trochę odcinków, ale po dość krótkim czasie przestałem to oglądać gdyż mnie to już nudziło. Dragon Balla widziałem tylko jeden odcinek przez 10 min i po tym czasie od razu przełączyłem, gdyż nie mogłem patrzeć jak "to coś" wywijało nogami i rękoma, czemu towarzyszyły jakieś "magiczne pociski". Niektórzy uważają że Dragon Ball ma jakiś sens, ale ja nie będę osądzał, bo całości nie oglądałem i nie będę komentował tej kreskówki, bo niektórych może to urazić.

Peace.
Jedi, zgadzam sie, ze DB jest nudny, ale jesli to wszystko przecierpisz i bedziesz w stanie przebrnac przez te ponad 600 odcinkow, to ujrzysz naprawde ciekawa historie, bardzo wzruszajaca momentami. Ogolnie wiem o co Ci chodzi mowiac ze to bajka dla dzieci i o stworach, ale ja na DB patrzylem pod katem fabuly i fajnych postaci (Vegeta, GOKU, genialny zolw itp). To ze sie tam bili i lecialy kulki tez bylo ciekawe, ale zbytnio tym nie zacieszalem, no chyba ze wlasnie ktos zyskal nowy stopien SSJ, to bylo nieco emocji, chociaz czesto trwalo to pare epow :)

No ogolnie DB jest to anime nudne jesli sie zwraca uwage na 1 ep, ale jesli spojrzymy na nie pod innym katem to mamy swietna fabule i interesujace zdarzenia. Trzeba wczuc sie w swiat DB :). Ale zauwazylem, ze nie kazdemu sie podoba mimo tego, no ale to normalne.

Pozdrawiam
AMIGA ROOLZ
GET BOINGED
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Jedi pisze: Dragon Balla widziałem tylko jeden odcinek przez 10 min i po tym czasie od razu przełączyłem, gdyż nie mogłem patrzeć jak "to coś" wywijało nogami i rękoma, czemu towarzyszyły jakieś "magiczne pociski".
Hmmm, to mniej więcej tak jakbyś skrytykował Tolkiena za brak realizmu ;)
Amigaz - może nieco przesadziłeś z tymi wzruszeniami, ale fabuła ciekawa jest. Pierwsza seria jest jako taka, ale Z przechodzi wszystko. Jak dla mnie liczą się niestandardowe rozegrania fabuły (które po pewnym czasie niestety stają się standardem ,ale tylko Dragonballowym). Skoro tak wielu ludzi w wieku już dorosłym lubi i ma sentyment do Dragonballa to znaczy, że jednak może się spodobać. Jedi - ja tak właśnie zaczynałem - 10 minut i nie wytrzymywałem. W końcu postanowiłe mobejrzeć kilka odcinków z rzędu. Fart chciał, że trafiłem na te ciekawsze i mnie wciągnęło :)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

@Kubal - oj to jeszcze nie jest zakończony temat, będzie się jeszcze ciągną w nieskończoność, aż nie padnie rekord na najdłuższy topic w historii ;) .

@Slesz - dlatego właśnie nie oceniam książki po okładce. Poza tym każdy ma inny gust i każdy lubi inny typ "rozrywki telewizyjnej". Niektórzy lubią bezsenowne bijatyki (ten temat jest już poza Dragon Ballem), inni wolą filmy z wypasionymi efektami specjalnymi, a jeszcze inni wolą pooglądać mądry film z przesłaniem.

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
Slesz

Jedi pisze:a jeszcze inni wolą pooglądać mądry film z przesłaniem.
Hmm, to zabrzmiało jakbym nie lubił takich filmów oglądać ;) :P
Masz absolutną rację - każdy lubi co innego, ale jeśli lubię Dragonballa to nie znaczy że nie lubię innych filmów, "mądrzejszych" i poważnych.

BTW: były pogłoski o rzekomym filmie z aktorami - Dragonball, nawet jakieś screeny z planu, ale chyba nic z tego nie wyszło... i chyba dobrze, bo te filmowe wersje jakoś nigdy na dobre nie wychodzą...
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Bolą mnie oczy od patrzenia w monitor...

Muszę nabyć CKM z Domem 1000 trupów i pójść na Dooma. :)
Kubal

@Jedi=> szkoda....jedi a czy na twoim GG nie siedzi czasem twoja Mama ?
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

@Kubal - a więc to ty gadałeś do mnie po angielsku kiedyś rano. Nie, mama bardzo żadko siedzi na gg, czasami coś tam na kompie robi i zapomina Tlena wyłączyć. Nie z Tobą pierwszym gada ;) . Moja mama lubi pogadać z ludźmi z mojej listy ;) .

@Slesz - nie miałem tego na myśli, że innych filmów oglądać nie lubisz, chciałem tylko urozmaicić moją wypowiedź ;) .

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
Amigaz

Podobno mial powstac DB AF (After future). Goku mial osiagnac SSJ5. Mialo to byc anime nie tworzone juz przez Akire Toryiame (czy jak to sie pisze), ale przez fanow DB. Plotki mowily o 600 odcinkach o ile sie nie myle

PS. Wspomne tylko, ze do tego stopnia lubie DB, ze kiedys mialem ksywe GOKU :)
AMIGA ROOLZ
GET BOINGED
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Seria DB GT nie została stworzona przez Akirę Toyimarę ( czy jakoś tak, go się pisze).
Seria DB AF to cuda na kiju. Nigdy nie powstanie. Jacyś fani poprostu puszczali plotki, które nieźle zrobiły szumu.

Moją ulubioną serią jest DB Z ( 1 część , bez Bu-bu ).

I tyle.
Awatar użytkownika
Amigaz

najlepszy jest komorczak i klasyczny DB jak dla mnie, chociaz w GT tez byly swietne momenty :)
AMIGA ROOLZ
GET BOINGED
Awatar użytkownika
Arekis

Post autor: Arekis »

Tak... A ja mam Karte turbo PPC do A2000...

BUAHAHAHAHA! Daliście się nabrać! Buahaha! Newbie! Buahaha...żart :wink:
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Awatar użytkownika
Slesz

Nie lubię GT za to jak poraktowali Vegetę. Zrobili z niego pedałka, skrócili włosy, ubraliw jakieś skóry i przegięli z Vegeta SSJ4 !
Moim zdaniem z GT dobrych motywów było bardzo mało. Pomysł na osiągnięcie Goku SSJ4 - bdb ; Połączenie Buu z uuB - całkiem udane ... w sumie to chyba tyle ;P
Saga Buu też mi się już tak bardzo nie podobała, ale nie była tak zła jak całe GT ...
Kubal

A znacie to powiedzenie - z Vegetą smakuje lepiej :)
ODPOWIEDZ