O czymś tam (m.in. O upadku Amigi) <- really? ;)

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

biegu pisze:Ten Avatar shoonay to Twój wizerunek?
Niestety tak, za co wszystkich najmocniej przepraszam. ;)
biegu pisze:kojarzy mi się jakby było robione w trumnie albo w jakimś pudle :D bez obrazy oczywiście takie mi się skojarzenie nasunęło.
Spoko tam, gdyż takie było moje zamierzenie właśnie. ;)
Zdjęcie zrobione pod sufitem w rogu mego pokoju, z pełną premedytacją ma się tak kojarzyć. ;)

A jak kogoś interesi, co to niby, tam, symbolizować ma, czy cuś, to niech se "Cztery ściany świata" Kofty Jonasza przeczyta. :P
Awatar użytkownika
PH306

Post autor: PH306 »

Shoonay nie gadaj tyle tylko wpadaj na giercowanie do Żor :D
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

Ja mam takie pytanko , skoro amiga tak bardzo była lepsza od Pc (no conajmniej o lata świetle ) to czemu nie mamy okazji zagraż na niej w Wolfa ani Doom'a ?
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Awatar użytkownika
Borias

Post autor: Borias »

Tak się składa, że możesz zagrać w Doom 1 i 2 do tego Heretic 1,2 i Hexen i oczywiście Quake. Nie wiem, czy są jakieś porty Wolfensteina, bo akurat tego osobiście nie widziałem, z tym Doomem to przypaliłeś - chyba że to prowokacja 8)
ASUS M4A77TD PRO, PhenomII X4 955, ASUS 285 1GB 512bit, 4GB RAM DDR3 Kingston 1,6GHz, HDD's 1TB/320GB, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, Tagan BZ 700W, w: NZXT Apollo.
A1200 Tower, Kick 3.1, Apollo 1240, 16 MB RAM, HDD 500 MB
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

PH306 pisze:Shoonay nie gadaj tyle tylko wpadaj na giercowanie do Żor :D
Październik zajynty fórt, dejcie se na wstrzymani, w listopadzie pojadym jak ktosik przez Kaczogród pojedzie i mje podwiezie. ;)
Bebokus pospolitus pisze:Ja mam takie pytanko , skoro amiga tak bardzo była lepsza od Pc (no conajmniej o lata świetle )
No tak, Bebok jak zwykle popada z jednej skrajności w drugą, byle by tylko dopiec tym wrednym Amigowcom. :roll:

Ja bym chciał żebyś tylko zrozumiał jedno: my naprawdę jesteśmy świadomi licznych wad Amigi, podobnie jak jej zalet i to dlatego się jej trzymamy.
Nie, nie martw się, nie musisz nam uświadamiać jak Neo z Matrixa że tylko Ty widzisz prawdę.

Zacytuj też, Cię proszę, jeśli możesz, kto to wychwalał "lepsiejszość o lata świetlne" Amigi, a może Ci wytłumaczymy kontekst zdania. ;)

Dlaczego Doom nie wyszedł na Ami?
Hmmm, kolejne ambitne pytanie Beboka, hmmmmm.

Pamiętasz jakie chodziły plotki o Amidze w czasie powstawania Dooma rozsiewane chyba nawet przez jego autorów?

Wreszcie, wiesz co znaczy kiedy gra jest "exclusive" na dany sprzęt?

Pomijając już to co Borias zauważył, że jak na prawdziwego Amigowca przystało - nie masz o niej pojęcia. :roll:
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Eee ale ja nie jestem amigowcem :lol:

Borias ,ale chodzi mi o lata w których te gry (czyli 92-93) się ukazały ,a nie ileś tam lat później :) W gazetach pisało zawsze "amigowcu nie rżnij głupa ,Doom nie chodzi no i dupa "
Doom exclusive ? Jakoś na konsole się ukazał ,zresztą w roku w którym wyszedł firma IBM chyba nie postrzegała już Commodore jako wroga .
Można by obczaić wyniki sprzedaży obu platform ,ale skąd to teraz wytrzasnąć ,co i Ty na to Wujku Amigowcu ? :lol:
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Bebokus pospolitus pisze:Eee ale ja nie jestem amigowcem :lol:
No to już raczej wielokrotnie udowodniłeś.
Ale ale, zaraz, skoro sam twierdzisz że nim nie jesteś ERGO sam twierdzisz że się na niej nie znasz, prawda?
Czy jednak mimo wszystko można, przepraszam, NALEŻY Cię jako wyrocznię traktować? ;)
Bebokus pospolitus pisze:ale chodzi mi o lata w których te gry (czyli 92-93) się ukazały ,a nie ileś tam lat później :)
Dokładnie, a więc co ma znaczyć Twoje następne światłe stwierdzenie:
Bebokus pospolitus pisze:Doom exclusive ? Jakoś na konsole się ukazał
Skoro Doom na konsole ukazał się znacznie później.

Sam sobie zaprzeczasz, zauważyłeś?
Bebokus pospolitus pisze:firma IBM chyba nie postrzegała już Commodore jako wroga .
A co do tego niby IBM miała?
To nie Nintendo gdzie firmy piszące oprogramowanie muszą mieć oficjalne błogosławieństwo.
Kolejny raz pytam, pamiętasz co IDSoft raczyło powiedzieć na temat powstania Dooma dla Ami?
Bebokus pospolitus pisze:W gazetach pisało zawsze "amigowcu nie rżnij głupa ,Doom nie chodzi no i dupa "
Uuuuuuuuuuu.
No toś teraz strzelił ale niepodważalny argument, uuuuu.
Pamiętam te "gazety", było to w którymś Secret Service i/lub Top Secret, i podobnie jak inne teksty z działu SuperSupery były to tylko dogryzania małych zakompleksionych zazdrośników.
Oczywiście tych o PC czy innych komputrach/konsolach nagle nie pamiętasz i nie bierzesz pod uwagę pod tylko ten był prawidzwy? ;)

A co jak w SuperExpressie napiszą:
SuperExpress pisze:Bebokusie weź siem powieś, nie nadajesz siem na ludzia myśloncego
Bebokus pospolitus pisze:Można by obczaić wyniki sprzedaży obu platform ,ale skąd to teraz wytrzasnąć
Jakich platform?
Amiga to była zamknięta architektura, a PieC to najczęściej składnia kupki układów, jak chcesz to podliczyć niby?
Bebokus pospolitus pisze:co i Ty na to Wujku Amigowcu
Ja i na i to że i tak i właśnie jak i wcześniej i pod uwagę i Twego kretynizmu i nie biorę.
I.
Awatar użytkownika
Borias

Post autor: Borias »

Borias ,ale chodzi mi o lata w których te gry (czyli 92-93) się ukazały ,a nie ileś tam lat później
Tłumaczenie lekko dziwne, dlaczego? Przecież gry wychodzą na różne platformy o różnym czasie - Gears of War pojawił się na PC z rocznym opóźnieniem, Bioshock na PS3 z rocznym opóźnieniem, dupy z Microshitu zarzekają się, że Gears of War 2 to "exclusive" na X pudełko, ja jednak myślę, że ich pazerność doprowadzi do wydania tej gry na PC i tak samo miała się sprawa z wydaniem na Ami - tutaj zaznaczę - oficjalnym/komercyjnym Quake'a, WipeOuta i Heretica 2.
ASUS M4A77TD PRO, PhenomII X4 955, ASUS 285 1GB 512bit, 4GB RAM DDR3 Kingston 1,6GHz, HDD's 1TB/320GB, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, Tagan BZ 700W, w: NZXT Apollo.
A1200 Tower, Kick 3.1, Apollo 1240, 16 MB RAM, HDD 500 MB
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Właśnie, i tak nie było tylko w przypadku gier "z czegoś" na Ami, sporo gier wyszło najpierw na nią, a potem na inny sprzęt.

Nie wspominając o innych platformach.

Sega Rally anyone? ;)

O, tu masz przykład martwego sprzętu, Bebok.
Że co? Że aż 5 osób w polsce miało Sege Saturn?
Że co? Że niby w necie są teraz stronki na których można spotkać ludzi składających jej hołd?
Eee, no co ty? A to ciemniaki, nie?
Przecie sprzęt już dawno martwy. :roll:
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Co do Segi Saturn ,to nie wiem po co zapodajesz tę konsole ,skoro ani nie zawojowała rynku itp ,niby te same parametry co Sony Playstation ,ale jednak przegrała z kretesem . Jeśli to miało być porównanie sytuacji rynku Amigowego do Pc w latach 90 to chyba trafiłeś w sedno :P
Pozatym chyba zapomniałeś o co chodziło mi w początkowych postach , o to że Pc prześcignął Amigę dlatego poszła do kosza .
A nie że ktoś tam używa /emuluje Sege Saturn czy inne platformy ,bo ktoś tam pewnie emuluje jakieś cuda z japonii których nikt z nas na oczy nie widział (np Virtual Boy z tych bardziej znanych) .
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Bebokus pospolitus pisze:Co do Segi Saturn ,to nie wiem po co zapodajesz tę konsole
Zapodaje te konsole, joł, bo normalnie joł, ziomalu, no wiesz, lubiem zapodawać konsole.
Joł.
Bebokus pospolitus pisze:skoro ani nie zawojowała rynku itp ,niby te same parametry co Sony Playstation ,ale jednak przegrała z kretesem.
Lepsze parametry, oj odrobinę lepsze.
Ale trudna w programowaniu.

Bebokus pospolitus pisze:Jeśli to miało być porównanie sytuacji rynku Amigowego do Pc w latach 90 to chyba trafiłeś w sedno :P
Wiem przecież, dokładnie to miałem na myśli.
Amiga królowała podobnie jak Plejak w swoim czasie, a to właśnie biedni zakompleksieni użytkownicy PC ciągle starali się dorównać kupując nowe proce i pamięci, byle tylko 2 klatki więcej w gierkach osiągnąć móc.
To doprowadziło że PieC prześcignął technicznie Ami której macierzysta firma nie miała jak jej rozwijać.
Możesz mi wytłumaczyć ile razy jeszcze w tym temacie mamy Ci to tłumaczyć?
Z tym się nikt nie kłóci.

Pozwolę sobie Ci coś przypomnieć. Ty uważasz że nagle w magiczny sposób wszyscy się odwrócili od Amigi tylko dlatego że PieC miał więcej herców na zegarku i pamięci pod kopułą, a my staramy Ci się uzmysłowić jak długo jeszcze Amiga żyła.
To, że nie jesteś pępkiem świata za którego decyzją szły miliony, bo Ty tak zrobiłeś.
Bebokus pospolitus pisze:Pozatym chyba zapomniałeś o co chodziło mi w początkowych postach , o to że Pc prześcignął Amigę dlatego poszła do kosza .
Wiesz, gdybyś tak chaotycznie nie porzucał swoich wątków na które Ci brakuje argumentów, to zapewniam Cię że nie gubiłbyś się w swoim własnym temacie ani nie wydawało by Ci się że ktoś mówi o najstarszym poście odpowiadając na Twój najnowszy. ;)
Radziłbym przeczytać dyskusję raz jeszcze, ot tak dla przypomnienia własnych porażek. :twisted:
Bebokus pospolitus pisze:A nie że ktoś tam używa /emuluje Sege Saturn czy inne platformy ,bo ktoś tam pewnie emuluje jakieś cuda z japonii których nikt z nas na oczy nie widział (np Virtual Boy z tych bardziej znanych) .
Yyy, a kto tu o emulacji wspominał?
Oj Bebok, Bebok, biedaku.
Żadna ironia się Ciebie nie ima albo jej najnormalnie w świecie nie rozumiesz.

Chodziło mi o to, czemuż to nagle nie zaczniemy oświecać, tak jak Ty nas tutaj, tych ciemnych użytkowników Segi że ich sprzęt jest martwy i do dupy, i w ogóle są debilami że to używają, i kretynami że sobie myślą że ich sprzęt żyje. No? Czemu?

Mam kontynuować?
Czy chociaż tym razem zrozumiałeś?
Awatar użytkownika
Arekis

Post autor: Arekis »

Kurde, przestańcie się zachowywać jak dzieci z forum epulsa :/
011001010110110101110101011011000110000101100011011010100110000100101110011011100110010101110100
%65%6D%75%6C%61%63%6A%61%2E%6E%65%74%00
145155165154141143152141056156145164
emulacja.net
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Kontakt:

Post autor: Anthrox »

@Arekis, a ja bym odwrotnie powiedział - wreszcie jakaś interesująca dyskusja - dzieki takim to forum nadal trzyma tutaj ludzi :wink:

Chciałbym obstawić zakład na mojego faworyta, chociaż obydwaj idą łeb w łeb :mrgreen:
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Właśnie, cicho tam, to jest światna zabawa, a jak zazdrościsz to się dołącz lub nie czytaj. :P
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

No właśnie mi o to ciągle chodziło Amiga przegrała bo Pc ją poprostu prześcignął technologicznie ,kto stoi w miejscu ten niestety się cofa. Chyba mnie poprostu nie zrozumiałeś ,tylko pisałeś jaka to amiga nie była ,a przeca doskonale o tym wiem .
Mógłbym tu jeszcze wyśmiać niektóre decyzje Commodore ale nie o tym gadka miała być :)
ODPOWIEDZ