Spam na GG

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Slesz

Spam na GG

Post autor: Slesz »

W ostatnim czasie coraz częściej dostaję na GG jakieś reklamy stron. Zapewne jest to jeden z prymitywniejszych sposobów na reklamowanie autorskich stron zwykłych ludzi. Jednak ten natłok (wściekli się ostatnio, czy co ? ;) ) zaczyna mnie denerwować.
Nie wiem czy to coś da, ale pomyślałem, że możnaby się dzielić numerami GG tych osób i prewencyjnie je blokować.

Jeśli wśród numerów określonych jako spamerskie znajdzie się ktoś kogo znasz lub Twój numer, to daj znać w tym temacie.

Moja lista spamerów na GG:

4634526
6997172
7833093
7713922
9728230
9925610
9925596
9919079
7806913

Jeśli macie jakieś swoje numery rozpoznane jako spamerskie - podajcie je tutaj
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Kubal

Post autor: Kubal »

Jeszcze 9707897
rozsyła toto linka z Wirusem (nie , nie naszym :D )
Pisze :
mam na imie Karolina,znalazlam cie na fotka.pl
jestes zajebisty, chce cie poznac!
moja fotka jest tutaj
http://85.255.113.242/adv/121/
Anthrox
Mistrz Mortal Kombat 2
Kontakt:

Post autor: Anthrox »

Mnie też przyszło o wychwalaniu mojej męskiej twarzy ;)
Tyle, że napisałem na innym forum. Oni odpowiedzieli, że nie warto robić odwentu bo to bot jakiś
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
Kubal

zablokuj te numery gg:8054836, 9503306,9503409, 7664158 i 5845387,9504750 oraz8651853. ten facet ma 34 lata i jest z warszawy. podaje sie najczesciej za Tomka lub innne dziecko(często za Karolinę) przysyła linki do stron gdzie niby jest jego zdjecie i przeprasza ze musi leciec i znika z gg. ale po otworzeniu strony atakuja cie trojany m. in. te co rozszyfrowuja twoje hasla do systemu i komunikatorow i inne wirusy. to jest były haker. poprzez te wirusy miesza w systemie i moze zapanowac nad twoim komputerem niezle w nim dzialajac. wyslij to jak najwiekszej ilosci osob i napisz zeby go zablokowali. chyba ze ci komputer niemily to jest numer gg. jesli znasz inne nr gg ktorymi sie posluguje to dopisz je. Jak dostaniesz emaila pt "Biblia Zakonnikow" obojętnie od kogo nie otwieraj go. Jest to 100% wirus, który kasuje caly dysk twardy. Podaj to dalej swoim znajowmymr 9:46:15 UWAGA BARDZO WAZNE i powiedzcie o tym szczególnie dzieciakom... Gosc wysyla linki na gg z adresem (www. lola. za. pl) - dalem spacje po kropkach po to byscie sobie nie klikneli. Klikajac na to wchodzisz na jego strone, która jest zainfekowana trojanem z keylogerem w celu nasluchiwania klawiatury co w efekcie daje zdobycie hasel i zdalna kontrole nad komputerem. WYSLIJ TA WIADOMOSC KAZDEMU ZE SWOJEJ LISTY KONTAKTÓW Anna Budziejko - Kierownik Dzialu Technicznego ja dostałam to na gg, macie odpowiedż
Takie info - gościu daje Bloodhound.exploit.6
info o tym
The Bloodhound.Exploit.6 virus is a Microsoft Internet Explorer/Outlook Express vulnerability discovered in February 2004. The vulnerability results from the incorrect handling of HTML files embedded in CHM files. (CHM is the Microsoft-compiled HTML help format.)In most cases the antivirus program detects the virus in Temporary Internet files that have been downloaded from a web page. Such as:

C:\Documents and Settings\UserName\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\KXURSTI7\10523[1].htm
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

9708189 - rozsyła wirusy w formie linków
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

najważniejsze jest aby nigdy nie klikac w linki od nieznanych numerów, e-maili itd. i nigdy nie będzie problemu. Co mnie obchodzi, że ktoś mi mówi "zobacz jaka fajna strona" albo coś. Rybka mnie to i nigdy nie klikam.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Kubal

Czy Wirus ma Deja vu ? :D
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

Slesz, patrz na to z tej strony:

Konto może założyć tylko człek - boty, zdaje się "jeszcze" ( :shock: :wink: ) nie umieją zaglądać w "żródło" obrazka aby przekształcić go na formę "odczytywalną", czyli zwykłe litery i/lub cyfry.

Taki dowciapny człek, zakłada to konto tymczasowo nie podając oczywiście żadnych realnych danych, po to aby narobić syfu i uciec, i/lub pobawić się trochę botem - który, już swoje tam może zrobić ;)

Tak czy inaczej, tymczasowe konto parę razy użyte po jakimś czasie się nudzi - człowiekowi, bo chociaż u bota trudno o taką reakcję, musiałby on ciągle rezydować na kompie tego dowcipnisia.

Konto po jakimś czasie zostaje skasowane, poczym jakikolwiek losowy nowy/stary/tymczasowy użytkownik zakładając nowe, ma jakieś tam szanse, na przydział znowu tegoż numeru uprzednio użytego przez dowcipnisia. i tu dochodzę do sedna sprawy - co jeśli ów numer otrzyma "normalny", poważnie myślący o użytkowaniu człowiek? Może nawet będzie to Twój znajomy? ;)

Innemy słowy: ogólnie sądzę to co mówił Wirus :)

Kubal pisze:Czy Wirus ma Deja vu ? :D
Nie wiadomo, ale kasować swoje posty to on umie . :lol:
Awatar użytkownika
Slesz

Jeśli to będzie mój znajomy to mnie zapyta dlaczego od startu jest zablokowany i poda mi swój numer (zrobi to "na żywo").
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Slesz pisze:Jeśli to będzie mój znajomy to mnie zapyta dlaczego od startu jest zablokowany i poda mi swój numer (zrobi to "na żywo").
Hmmm. o ile dobrze pamiętam, to kumpel którego zablokowałem przypadkowo (lub żeby sprawdzić jak to działa :lol:) nawet o tym nie widział, że go zablokowałem i pisał pół godziny wiadomości w stylu: "śpisz?" ;)
Zdaje się że nie wszystkie programy o tym informują - zablokowanego.

A co jeśli to jakiś/jakaś znajomy/znajoma, który/która dzięki tajemniczemu zbiegowi okoliczności i dziwnym splotom planet, okaże się przyszłym/przyszłą najlepszym/najlepszą kolegą/koleżanką na śmierć i życie? :lol:
. znaczy okazałby/okazała by się. gdybyś mógł przeczytać od nieo/niej wiadomość ;)

W każdym, razie uważam że na dłuższą metę takie dopisywanie do listy jest raczej dla użytkownika, bardziej szkodliwe (marnowany czas, ilość syfu w danym programie) niż dla tej osoby, której. dawno już nie ma ;)
Awatar użytkownika
Slesz

No dobra, dochodzi jeszcze element tego, że założyłem się z kumplem o ilość zebranych spamerskich numerów GG.

Poza tym nie zależy mi na poznawaniu nowych znajomości na GG. Jeżeli już, to na żywo. Poza tym myślę, że znalazłem już niego/nią :P na całe życie. Nią !

Wśród tych wszystkich numerów tymczasowych jednak jest sporo spamerów, którzy piszą ze swojego numeru. Bywało, że dostawałem dwa razy z tego samego. Dlatego wśród wielu zablokowanych na pewno trafi się tych parę słusznie ;)
BTW: gdy ktoś mnie zablokuje to pojawia się charakterystyczny znaczek (zakaz wjazdu) i informacja o tym, że jesteśmy zablokowani.

Myślisz, że numery GG tak łatwo przechodzą z łapy do łapy ? Mi się wydaje, że gdy po prostu brakuje numerów, to zwiększa się o jedną cyfrę i lecą dalej :?[/url]
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Slesz pisze:No dobra, dochodzi jeszcze element tego, że założyłem się z kumplem o ilość zebranych spamerskich numerów GG.
Tjaaa. typowe - "Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze" :lol:

Slesz pisze:BTW: gdy ktoś mnie zablokuje to pojawia się charakterystyczny znaczek (zakaz wjazdu) i informacja o tym, że jesteśmy zablokowani.
Zakładając że używamy jaki klient? GG? Hmmm. nie pamiętam co wtedy miał znajomy - napewno nie Tlen, a ja właśnie Tlenem go tak perfidnie potraktowałem ;)

Slesz pisze:Myślisz, że numery GG tak łatwo przechodzą z łapy do łapy ? Mi się wydaje, że gdy po prostu brakuje numerów, to zwiększa się o jedną cyfrę i lecą dalej :?
Nie wiem ale nie, raczej nie - to jest chyba kwestia dość długiego czasu (miesiące?) niż nieużywany numer zostanie skasowany.

No tak... zapomniałem o jednym, pisząc powyższe opinie w tym temacie - jestem ostatnio bardzo rzadko na... gdziekolwiek oprócz pracy, także może i zwiększyła się ilość dowcipnisiów... w związku ze świętami? :roll: [/i]
Awatar użytkownika
Amigaz

Post autor: Amigaz »

9593398 :D
AMIGA ROOLZ
GET BOINGED
Awatar użytkownika
Slesz

Shoonay pisze:Tjaaa. typowe - "Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze"
Gdyby chodziło o pieniądze, to bym się nie zakładał. Stawką jest piwo ;)
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

Zaistalujcie sobie AmiGG i bedziecie mieli spokój z botami.
W programie jest ciekawy fitr antyspamowy, a zaden bot jeszcze nie potrafi odpowiedziec na zadane pytanie.
ODPOWIEDZ