franko -sprawdz dysk pierdoło :l
Moderator: GTW
-
franko -sprawdz dysk pierdoło :l
witam Was wszystkich jako nowy użytkownik.
Mam taki problemik z grą Franko ;
Mam amige 1200 (zaczynam rozbudowywac , wiec napewno bedzie w przyszłosci kilka pytan), odpalam sobie franko przez kickstart 1,3 1,75mb
, wszystko git smiga , dochodze do konca pierwszego poziomu , ten kozak na koncu destaje bencki, potem mi pisze "kod cent" i "wsadz wysk 1" wsadzam dysk 1 a tu "sprawdź dysk pierdoło" a na górze error cos tam
czy to oznacza ze mam uszkodzoną dyskietke?
po co mi ten kod "cent"?
Mam taki problemik z grą Franko ;
Mam amige 1200 (zaczynam rozbudowywac , wiec napewno bedzie w przyszłosci kilka pytan), odpalam sobie franko przez kickstart 1,3 1,75mb
, wszystko git smiga , dochodze do konca pierwszego poziomu , ten kozak na koncu destaje bencki, potem mi pisze "kod cent" i "wsadz wysk 1" wsadzam dysk 1 a tu "sprawdź dysk pierdoło" a na górze error cos tam
czy to oznacza ze mam uszkodzoną dyskietke?
po co mi ten kod "cent"?
- ZB
Jak mialem na Amidze uszkodzana dyskietke pojawial sie ten sam tekst.
ps. co do tekstow, to zabil mnie komentarz kiedy odpalilem gre na 0.5MB
polecam sprawdzic. ;]
ps. co do tekstow, to zabil mnie komentarz kiedy odpalilem gre na 0.5MB
polecam sprawdzic. ;]
"IT doesn´t born yet, because when IT born, it will be end of all what we know. IT is God, IT is Devil, IT is Unborn. It isn´t here yet, but seas become dry, newborns dying and land is controled by wave of hysteria and madness."
- ZB
Ta pewnie, a jak ktos ma oryginalna gre to co ma niby oznaczac popsuta dyskietke?mivi pisze:"Dysk dupa" i "Sprawdź dysk pierdoło" to wyrazy, które mają oznaczać, że gracz ma nielegalną kopię gry i nie pogra dalej
"IT doesn´t born yet, because when IT born, it will be end of all what we know. IT is God, IT is Devil, IT is Unborn. It isn´t here yet, but seas become dry, newborns dying and land is controled by wave of hysteria and madness."
- Meloman
Re: franko -sprawdz dysk pierdoło :l
Witam nie wiem czy ktoś mi odpowie po tylu latach ale mam ten sam problem, tylko w innym miejscu. Na pierwszym poziomie, gdzieś tak 3/4 poziomu walczę z gościem w czerwonych dresach, później idę dalej i ... kupa. Jeżeli to kwestia oryginalnych dyskietek, to może wie ktoś gdzie je można ściągnąć; autorzy gry udostępnili ją za darmo, tak pisali na PPA ale nie mogę nigdzie tego znaleźć.
P. S. ZB masz avatar z gry którą bardzo lubię.
P. S. ZB masz avatar z gry którą bardzo lubię.
I have guided you here so that you may set me free. Chaos has ended! You will be remembered.
-
Re: franko -sprawdz dysk pierdoło :l
Dawno nie grałem z ADFów, ale te na planetemu raczej chyba nie powinny sprawiać problemów. Od siebie mogę polecić http://thecompany.pl/gra/Franko:+The+Crazy+Revenge! - kompilacja wraz z innymi grami World Software. Do wyboru jest też nieocenzutowany Franko. Wszystko w postaci łatwego do uruchomienia exeka, który używa wersji gier na twardym dysku, przez co ładują się one o wiele szybciej. Jeszcze raz polecam Przy okazji zachęcam abyś w wolnym czasie zapoznał się z tuturialami do WinUAE na tej playlistcie https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 4AD1F91AD9 i ewentualnie stroną http://winuae.pl/index.html - pora poznać o wiele fajniejszą metodą używania Amigi z twardego dysku. Na prawdę po co katować się adfami. Zresztą mogę zdradzić, że StingRay juz zajął się przygotowaniem wersji WHDLoad "ABC Chemii". Pozostało mu poprawienie bugów. Da mi znać kiedy wyda slave'a.
Pozdrawiam: olesio
"Cel uświęca środki"
"Cel uświęca środki"