Invincibility:
Type wellhard during game play.
Czy komuś ten kod zadziałał?
Chciałbym sobie przejść Cannon Fodder 2 na nieśmiertelności, no ale na ADF kiepsko się gra, a do wersji WHDLoad nie ma trainera!
Tylko Wepl po cichutku pod klawiszem PageDown dodał ficzer w postaci 42 rakiet/granatów.
Jestem zrozpaczony!
Cannon Fodder 2 - kod na nieśmiertelność
Moderator: GTW
-
- Mistrz Mortal Kombat 2
- Kontakt:
Cannon Fodder 2 - kod na nieśmiertelność
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
Re: Cannon Fodder 2 - kod na nieśmiertelność
Tzn. jak kiepsko się gra ?
Jeśli piszesz o ADF to masz na myśli emulator Amigi, więc gra sie tak samo jak przez Whdload.
Dodatkowo mozesz robić "sejwy" w kazdym momencie.
Jeśli piszesz o ADF to masz na myśli emulator Amigi, więc gra sie tak samo jak przez Whdload.
Dodatkowo mozesz robić "sejwy" w kazdym momencie.
-
- Mistrz Mortal Kombat 2
- Kontakt:
Re: Cannon Fodder 2 - kod na nieśmiertelność
Chodziło mi o to, że (co logiczne) na wersji WHDLoad nie działa trainer dyskietkowy - więc sama gra dosyć długo się wczytuje.
Z kolei wersja WHDLoad jest świetna, ale żadnego trainera FDD nie odpalisz na nim.
Nie jestem pewny, czy na birdzie istnieje wersja HD z trainerem (sama HD na pewno jest)
No i Bert zasługuje na uznanie bo w slave zaimplementował m.in. fix, który eliminuje zawieszenie się gry z powodu zbyt dużej ilości żołnierzy w zapasie.
Jednak nie narzekam, bo jeszcze ktoś będzie mi kazał zrobić trainera skoro jestem "taki gibki i cwany".
A na serio - wszyscy, którzy wyczekiwali trainera do CF2 (m.in. biegu) po latach wreszcie dostaną odświeżony trainer do CF2:
http://thecompany.pl/game/Cannon+Fodder+2
Gdzie będzie można pobrać egzeka z trainerem:
Miło mi będzie jak kilka osób ściągnie exeka i przetestuje.
Ciekawostka:
Kiedyś Bertowi podesłałem dyskietkę z CF2, która miałą trainer, z prośbą aby kiedyś podobny dodał no i rzucił tekst, że owszem, doda, o ile dam mu source. (niestety - nie posiadałem takowego)
Może kiedyś ponownie go zagadam, bo tym razem jako autor trainera mogę mu udostępnić source
------------------------------------
Sam temat założyłem, bo mnie zaciekawiło, czy ten cheat w CF2 to taka kaczka prasowa czy rzeczywiście da się mieć nieśmiertelność w ten sposób lub podobny.
Ten kod działa na obu wersjach ale d... nie urywa
Z kolei wersja WHDLoad jest świetna, ale żadnego trainera FDD nie odpalisz na nim.
Nie jestem pewny, czy na birdzie istnieje wersja HD z trainerem (sama HD na pewno jest)
No i Bert zasługuje na uznanie bo w slave zaimplementował m.in. fix, który eliminuje zawieszenie się gry z powodu zbyt dużej ilości żołnierzy w zapasie.
Jednak nie narzekam, bo jeszcze ktoś będzie mi kazał zrobić trainera skoro jestem "taki gibki i cwany".
A na serio - wszyscy, którzy wyczekiwali trainera do CF2 (m.in. biegu) po latach wreszcie dostaną odświeżony trainer do CF2:
http://thecompany.pl/game/Cannon+Fodder+2
Gdzie będzie można pobrać egzeka z trainerem:
Kod: Zaznacz cały
In-Game Trainer Keys
F1 - Get A Box Of Ammo
F2 - Toogle Multiple Shots
F3 - Toggle Homing Missiles For Snake Team
F4 - Toggle Off The Timer (Last Mission)
I - Toggle Invulnerability
PgDn - Skip Level
Ciekawostka:
Kiedyś Bertowi podesłałem dyskietkę z CF2, która miałą trainer, z prośbą aby kiedyś podobny dodał no i rzucił tekst, że owszem, doda, o ile dam mu source. (niestety - nie posiadałem takowego)
Może kiedyś ponownie go zagadam, bo tym razem jako autor trainera mogę mu udostępnić source
------------------------------------
Sam temat założyłem, bo mnie zaciekawiło, czy ten cheat w CF2 to taka kaczka prasowa czy rzeczywiście da się mieć nieśmiertelność w ten sposób lub podobny.
Kod: Zaznacz cały
Go to the save game option, then the game requests a name type “JOOLS”. Cheat mode active will flash at the bottom of the screen and the ranks and abilities of your men will have increased.
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.