To było tam, gdzie jackpot się zdobywa (tzw. SUPER, pojawia się dosłwonie na chwilę), dostępne przede wszystkim z prawej łapki.DieseL pisze: to samo bylo ze stolem NIGHTMARE 50 baniek wchodzilo jak nic po podwojnym uderzeniu bili, ale wktore miejsce i w jakim czasie to nie powiem , bo nie pamietam
Pinball Dreams-rekordy
Moderator: GTW
- Slesz
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- Nosferatu
DieseL: Hmm.. OK, może i jest coś takiego, ale ile trzeba by walnąć takich "pięćdziesiątek" żeby nabić ponad 9 miliardów (ok. 180x)?! Nie oszukujmy się, ale ta gra w 75% polega na fuksie, bo chociaż nie wiadomo jak bardzo byś się starał, to bila tak czy inaczej w końcu niefartownie wyleci. Czasem szybciej, a czasem później, ale w końcu WYLECI i nic na to nie poradzisz (wpadnie Ci centralnie pomiędzy łapki, bądź wypadnie z boku z taką prędkością, że nie zdążysz jej uratować spacją).
No sorry, ale 34 mld. (!) na 5 kulach w "Party Land", albo 253 (!!!) mld. w "Stones'n'Bones" to jest jakaś paranoja. Czemu w takim razie ludzie na TEJ stronce nie nabijają takich sum w Pinball Illusions, w którym w ciągu 10 min. możesz natrzaskać miliony idące w setkach? Wyniki z tego pinballa są akurat najbardziej wiarygodne, ale te z Fantasies są wg. mnie wyssane z palca (kolesie bawili się jakimiś programami graficznymi lub trainerami).
Ja już po prostu taki jestem, że nie uwierzę, dopóki czegoś sam nie zobaczę na własne oczy. W Pinballe tłukłem na Amidze kilkanaście lat temu, potem 4 lata temu kiedy po raz pierwszy zainteresowałem się emulacją, a obecnie znowu naszło mnie małe "zboczenie" na bicie rekordów. I przez te wszystkie lata nigdy nawet nie zbliżyłem się do wyników prezentowanych na tamtej stronie. Musiałbym zobaczyć filmiki z tych gier, w których ludzie trzaskają miliardy. Na dzień dzisiejszy wydaje mi się to po prostu niewykonalne bez żadnych cheatów, kombinowania, itp.
No sorry, ale 34 mld. (!) na 5 kulach w "Party Land", albo 253 (!!!) mld. w "Stones'n'Bones" to jest jakaś paranoja. Czemu w takim razie ludzie na TEJ stronce nie nabijają takich sum w Pinball Illusions, w którym w ciągu 10 min. możesz natrzaskać miliony idące w setkach? Wyniki z tego pinballa są akurat najbardziej wiarygodne, ale te z Fantasies są wg. mnie wyssane z palca (kolesie bawili się jakimiś programami graficznymi lub trainerami).
Ja już po prostu taki jestem, że nie uwierzę, dopóki czegoś sam nie zobaczę na własne oczy. W Pinballe tłukłem na Amidze kilkanaście lat temu, potem 4 lata temu kiedy po raz pierwszy zainteresowałem się emulacją, a obecnie znowu naszło mnie małe "zboczenie" na bicie rekordów. I przez te wszystkie lata nigdy nawet nie zbliżyłem się do wyników prezentowanych na tamtej stronie. Musiałbym zobaczyć filmiki z tych gier, w których ludzie trzaskają miliardy. Na dzień dzisiejszy wydaje mi się to po prostu niewykonalne bez żadnych cheatów, kombinowania, itp.
THE BEST IS YET TO COME
- Slesz
Re: Pinball Dreams-rekordy
Odkopuję, bo to dobry wątek był i warto o nim przypomnieć.
Obecnie jeden nowszy i lepszy mój wynik w stosunku do starej strony Wirusa (to nadal stoi! http://www.toya.net.pl/~wirus_/ ):
Ignition - 16 027 724
i jeden w miarę przyzwoity nowszy
Beat Box - 28 772 500 (tych stu dwu milionów to chyba nigdy nie powtórzę...)
Obecnie jeden nowszy i lepszy mój wynik w stosunku do starej strony Wirusa (to nadal stoi! http://www.toya.net.pl/~wirus_/ ):
Ignition - 16 027 724
i jeden w miarę przyzwoity nowszy
Beat Box - 28 772 500 (tych stu dwu milionów to chyba nigdy nie powtórzę...)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- Wirus
- Moderator
Hehe Ostatni update był ponad 3 lata temu Witamy z powrotem Slesz
Musiałem troszkę przerobić stronkę gdyż tworzyłem ją w czasach, kiedy nasza strona stała na serwerze elbi.pl i wszystkie użyte linki prowadziły do niej
Niestety zaktualizowałem tylko Twój wynik na Ignition. W myśl mojej zasady wprowadzonej 4 lata temu publikuję tylko najwyższy wynik danego gracza na danych stole. Nie chce powtórzyć tego co zrobiono na konkurencyjnej stronie prowadzonej przez ppa, która btw. już nie działa
Także na Boom Boxie pozostał Twój dawny wynik.
A skoro juz odświeżyłeś ten temat to mam nadzieję, powrócą starzy gracze i przyłącza się nowi Z miła chęcią poprowadzę ponownie statystyki jak za starych, dobrych lat
Musiałem troszkę przerobić stronkę gdyż tworzyłem ją w czasach, kiedy nasza strona stała na serwerze elbi.pl i wszystkie użyte linki prowadziły do niej
Niestety zaktualizowałem tylko Twój wynik na Ignition. W myśl mojej zasady wprowadzonej 4 lata temu publikuję tylko najwyższy wynik danego gracza na danych stole. Nie chce powtórzyć tego co zrobiono na konkurencyjnej stronie prowadzonej przez ppa, która btw. już nie działa
Także na Boom Boxie pozostał Twój dawny wynik.
A skoro juz odświeżyłeś ten temat to mam nadzieję, powrócą starzy gracze i przyłącza się nowi Z miła chęcią poprowadzę ponownie statystyki jak za starych, dobrych lat
- Michajster
o nie ;( mój najlepszy wynik w ignition został pobity
AMIGA 600HD APOLLO 630/40 16MB FAST 2MB CHIP HDD 40MB
AMIGA 500+ 2MB CHIP
AMIGA 500+ 2MB CHIP
- Slesz
Cóż, do roboty, trzeba tego Steel Wheela poprawić, bo da się wiele więcej. Miałem tam kiedyś na mojej Amisi 600 ponad 90 banieczek nakręcone.
@Michajster Ale Twoje 5500 na Beat Box to chyba rekord nie w tę stronę, co trzeba
@Michajster Ale Twoje 5500 na Beat Box to chyba rekord nie w tę stronę, co trzeba
- Michajster
Slesz, a potrafisz mniej zdobyć??
AMIGA 600HD APOLLO 630/40 16MB FAST 2MB CHIP HDD 40MB
AMIGA 500+ 2MB CHIP
AMIGA 500+ 2MB CHIP
- Slesz
Pewnie! Zaraz po wybiciu szybko naciskać spację i zero murowane
Drobna poprawka na Ignition, dosłownie o parę punkcików, ale screenik przynajmniej bardziej spójny ze starymi
Drobna poprawka na Ignition, dosłownie o parę punkcików, ale screenik przynajmniej bardziej spójny ze starymi
- Shoonay
- Kontakt:
Nie da się chyba zero zdobyć, kulka tam zawsze w jakiś grzybek puknie i pare punktasów nabijeSlesz pisze:Pewnie! Zaraz po wybiciu szybko naciskać spację i zero murowane
- Slesz
Przed chwilą zrobiłem tak, że wyszło 0, więc raczej się da. Trzeba zdążyć zanim bila doleci do grzybków.
- Shoonay
- Kontakt:
No to teraz... KTO DA MNIEJ NIŻ ZERO!?!
- biegu
proszę bardzo "-6"Shoonay pisze:No to teraz... KTO DA MNIEJ NIŻ ZERO!?!
- Slesz
Fake fake fake! Zbanować dziada! Kosą przez żebra, do boju ż...khekhekhe... kłaczek...
- biegu
hehe ale żeby od razu kosą na mnie?Slesz pisze:Fake fake fake! Zbanować dziada! Kosą przez żebra, do boju ż...khekhekhe... kłaczek...
- Shoonay
- Kontakt:
A ty Captain ObviousSlesz pisze:Fake fake fake!
Pozatym skromny kolega widać, mógł sobie parę milionów natrzaskać a tu jeno -6