Problem z grami Deluxe Galaga i Goal

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

armin84

Problem z grami Deluxe Galaga i Goal

Post autor: armin84 »

Jak odpalić grę Deluxe Galaga i Goal? Używam WinFellow albo WinUAE i próbowałem różnych kombinacji i nadal nic ;/ proszę odpowiedź na maila: [email protected]
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

Jaka wersja emulatora, jaka konfiguracja emulowanej Amigi (kickstart, pamiec, uklady graficzne, procesor itp)
A moze obrazy dyskietek są uszkodzone?
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

Obrazek

A co do deluxe galaga to daj quickstarta na A1200 (WinUAE 0.9.91)
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
armin84

Podziękowanie

Wielkie dzięki dla [email protected] za pomoc przy grze GOAL :)
armin84

DGalaga

Problem jest tego typu, że gra załadowana do DF0: czy DF1: w ogóle nie chce ruszyć (ciągle pokazana jest ręka z dyskietką). Mam WinUAE v.0.8.8 i v.0.8.26. A i próbowałem różnych konfiguracji i mam 2 obrazy - .ADF i .ADZ i obie mają ten sam problem :|
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Moze dyskietka jest w FFSie i trzeba zapodac kickstarta, ktory obsluguje ten system plikow, w przypadku Galagi to mocno prawdopodobne.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
Stęclik Robert

Galaga

Post autor: Stęclik Robert »

Galagę mam z emu i największy mój sukces przy uruchamianiu osiągnąłem na ustawieniach proponowanych przez Wirusa.Gra się uruchomiła ale mój statek iwrogowie są rozmazani.
Awatar użytkownika
Łysy0800

Re: DGalaga

Post autor: Łysy0800 »

armin84 pisze:ciągle pokazana jest ręka z dyskietką:|
Więc problem w tym, że na kicku1.3 gra nie ruszy.. Aha- nie ma też ona startup-sequence, więc albo trza odpalić w CLI albo z HD.
procto

podobny problem

Post autor: procto »

zalaczam galage na winuea0992 na kicku 3,0 chodzi i spoko tyle ze jest jeden bol oni mnie nie zabijaja, nic we mnie nei trafia buuuuuuuuuu... malo tego nic nie da sie zbierac. to jest moja 5 gra na emulatorze moze cos pokopalem, jakbys mogl cos doradzic albo przeslac inna wersje... to bylo rano teraz mam na kompie chyba z 80 wercji kikow tylko chinskich chyba nie mam i 40 wersji winuea probowalem z miliarda kombinacji (od 11 rana do 16 - w sumie to szybki jestem) i nic...
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

klasyczny przykład używania winfellow. Jesteś w 100% pewny, że to winuae 0.9.92? Może przeinstaluj emulator
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
procto

:(

przez chwile miale nadzieje bo nie robilem wczesniej reinstalki, ale niestety znowu to samo odpala i jestem "hajlanderem" tyle ze bez miecza nic zebrac nic oberwac, trafia sie normalnie. a te winuea jest pobrany z tej stronki
Awatar użytkownika
Stęclik Robert

Post autor: Stęclik Robert »

Z Galagą mam też problem.Instalowałem nawet starsze win-y i jest to samo,tzn.pokazują mi się 3 rozmazane statki i wrogowie też są rozmazani i to przed zestrzeleniem :wink:
procto

no i se gram :)))

winuae 0992, kick 1.3, conf ocs13... i smiga a deluxegalaga 880 kb bo mam tez innej wielkosc. dzieki za wszelka pomoc.
procto

:/

jeszcze jeden problem z galaga gdzie jest moj shield ??? z tego co pamietam czyli na 90% w galadze byla oslona, dala sie ja kupic albo zebrac a teraz jej nie ma :) ani sladu po niej mam jakas ciezsza wersje czy jak ???
dodane: brakuje w mojej grze dwoch ikonek a srednio mozliwe zeby nie spadly przez 10 godzin grania, mianowicie rozdwojenia pojazdu (mirror mode) i oslony (ship armour) na dodatek tej drugiej nie ma w sklepie a byla za 600. nie pokazuje mi sie tez statek ktory nam zawija kase(thief ship). ma ktos wersje z takowymi?
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Nie jestem namietnym graczem ale z ciekawosci odpalilem Galage z mojego archiwum i na umulatorze 0.9.91 poszlo, pogralem chwilke i nie zauwazylem zadnych problemow. Stzrelalem wrogowie gineli, dwa razy mnie zestrzelili, wiec chyba dziala. Galage mam w wersji 2.6 na AGA i ECS.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
ODPOWIEDZ