Supaplex

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

Awatar użytkownika
Łysy0800

Post autor: Łysy0800 »

Nie no, sprawdziłem WSZYSTKO i nie działa... Daję sobie spokój...
Fazzy4

Post autor: Fazzy4 »

Ja już kiedyś poruszałem problem z uruchamianiem SUPAPLEXA... Wyglądało to u mnie tak samo jak u Ciebie Łysy0800. Gierka sie długo ładowała, a potem obraz skaszaniony zupełnie sie grać nie dało... Ciesze sie, że ktoś znów poruszył ten problem :)
Ash napewno gra u Ciebie działa całkiem prawidłowo?? Chodzi mi o to czy możesz normalnie grać. Próbowałem uruchomić gre z kick 2.05, ale to niewiele zmieniło...
Norbi z tego co pisałeś wynika, że uruchomiłeś gre na na e-uae z kick1.3, 1MBchip, OCS... Działała prawidłowo?? Ważne jest czy obraz gry był taki jak powinien...
Pozdrawiam
PS Łysy0800 nie poddawaj sie może jakoś sobie poradzimy z tym problemem...:):)
Tu jest screen jak u mnie wygląda obraz z gry.... http://www.fazzy4.webpark.pl/snap287.jpg
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

Gierka wyglada normalnie. Tu jest screen: http://free.of.pl/n/norbid/obrazki/supaplex.jpg
ustawienia:
OCS, 1MB Chip (dziala tez na 512kb chip i 512 slowfast), 68000
Fazzy4

No to ja już sam nie wiem... Na tych ustawienich co napisałeś na WinUae i na WinFellow nie dzieła (mi) poprawnie. Ściągnąłem tego E-UAE, ale coś mi sie wydaje, że ten soft nie jest na PC... Chyba nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na nowe wersje WinUae i WinFellow może wtedy sie normalnie gra odpali... :(
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

E-uae bazuje na zrodlach WinUAE 0.8.27, wiec nie widze powodu aby Supaplex nie dzialalo na tym drugim
Fazzy4

No w takim wypadku wydaje sie ze wina nie lezy po stronie WinUae... Ale nie wiem gdize może byc przyczyna, że u Ciebie Norbi działa, a u mnie nie. Mam jeszcze jeden pomysł jak rozwiązac ten problem.. a mianowicie może gdybyś Norbi zrobił SAVE'a z gry w momencie gdy jest już prawidłowo załadowana to może u nas by prawidłowo chodziła... Jest tylko jeden sposób żeby sie o tym przekonać :] :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Nie podesle SAVE bo ta wersje emulatora jeszcze tego nie potrafi.
Żeby gierka wygladala dobrze nalezy poekperymentowac z konfiguracja. U mnie tez raz dziala, a raz jest popsuta grafika.
Fazzy4

No ok... Jednak jakbyś mógł kiedyś zrobić SAVE to wznów ten temat... bo szczerze mówiąc to wątpie, że uda mi sie odpalić prawidłowo gierke bo juz naprawde wielu rzeczy próbowałem...
Pozdrawiam...
Awatar użytkownika
Łysy0800

Post autor: Łysy0800 »

HA, u mnie gierka wygląda tak kaszanicznie jak u Ciebie! I to jest dziwne- jednym trybi, iinym nie.. :cry:
Moze jednak ktoś podrzuci state'a?
ODPOWIEDZ