Superfrog rekordy
Moderator: GTW
- Slesz
Superfrog rekordy
Tak pomyślałem, że w Superfrogu przecież zdobywa się punkty, to możnaby rekordy porównać. Nie widziałem takiej inicjatywy na forum, toteż zgłaszam.
- Jedi
- Kontakt:
No to będziemy mieć drugie rekordy, tym razem nie z Pinball Dream, ale z Superfroga. Możnaby zrobić, ja mogę się tym zająć, żeby mi Wir nie zabrał
. Ale niby jak byś chciał? Z całej gry? Czy się umuwimy z jakiegoś poziomu?

"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
- Slesz
Możnaby zrobić jedno całościowo (z całej gry) i porozdzielać poziomami. Osobne kategorie. W końcu nawet zaczynając od któregośtam poziomu punkty naliczają się od zera, więc najbardziej opłacalne wydaje się przechodzenie migusiem całej gry od początku. Z całościowego wystarczyłby w zasadzie printscreen z listy rekordów albo plik z save'em zrobionym w WinUAE. Jeśli ktoś gra oryginalnie na Amidze, to może zrobić zdjęcie ekranu telewizora (nie polecam, kiepsko to czasami wychodzi) albo po prostu mieć wyniki savenięte na dyskietce i wysłać w .adf . Ja tak na dzięń dobry zagrałem sobie i jak na jedną z pierwszych gier po kilkuletniej przerwie uważam, że wyszło mi nienajgorzej, bo doszedłszy do poziomu 2-4 (zamek) zdobyłem 1'189'750 punktów. Na dobry początek niechaj to będzie mobilizacją dla innych
(a co do pinball dreams, to zauważyłem, że wyniki są nadal mało wyżyłowane, a stronka ostatnio była dawno temu aktualizowana, czyżby już nikt nie grał w Pinball Dreams, przecież rekordy ze stronki Wirusa są jeszcze do pobicia !!! )

- Wirus
- Moderator
Ano niestety, stronka padła po rozpoczęćiu roku szkolnego. Może ty odświeżysz pare wynikówSlesz pisze:(a co do pinball dreams, to zauważyłem, że wyniki są nadal mało wyżyłowane, a stronka ostatnio była dawno temu aktualizowana, czyżby już nikt nie grał w Pinball Dreams, przecież rekordy ze stronki Wirusa są jeszcze do pobicia !!! )

- Slesz
Ano, jeśli ten adres mailowy z Twojej stronki od rekordów w Pinball Dreams jest aktualny, to powinieneś mieć na mailu małą korektę do rekordu na stole Beat Box (pewno niewiele osób na nim próbowało w ogóle rekord pobić, a szkoda, bo to bardzo fajny i ciekwy stół). Wracając do tematu Superfroga. Pomyślałem, że generalnie możnaby urządzić czasówki. Taki "Time Trial". Obowiązywałyby printscreeny, na których musiałoby być widać Superfroga stojącego (!) przed wyjściem, w prawym dolnym rogu na złotej monecie musi być widoczny napis "Exit", a w górnym prawym rogu czas. Oczywiście im wyższy czas, tym lepszy (gdyż gra liczy czas "od końca" ). Taka propozycja. Każdy już pewno przeszedł tą grę nieraz, toteż nowa motywacja do grania w postaci rywalizacji o różnego rodzaju rekordy przydałaby się, nie sądzicie ?
- Wirus
- Moderator
- Slesz
Szczerze mówiąc nigdy na to uwagi nie zwróciłem, ale to tylko urozmaici rozgrywkę, bo ścieżkę przejścia trzeba będzie wzbogacić o zahaczenie miejsc z flaszkami, a nie tylko monety i do wyjścia. No i żabcia musi stać przed wyjściem, żeby nie było wątpliwości typu "wpadnie na kolce, czy nie".
(3 dni później...) Zauważyłem nikłą inicjatywę w tym temacie. W związku z powyższym proponuję "póki co" grać w superfroga i jak ktoś osiągnie już jakiś wynik, to może podesłać mi na maila (EDIT: podany tutaj mail już jest nieaktualny) , a ja na tym forum wyniki ogłaszał będę na bieżąco (nie potrafię napisać strony a i nie mam szybkiego łącza itp., dlatego oprócz własnych wyników to max, co mogę w tej chwili zaoferować). Obowiązują reguły ww. "Time Trial" (printscreen). Co wy na to ?
(3 dni później...) Zauważyłem nikłą inicjatywę w tym temacie. W związku z powyższym proponuję "póki co" grać w superfroga i jak ktoś osiągnie już jakiś wynik, to może podesłać mi na maila (EDIT: podany tutaj mail już jest nieaktualny) , a ja na tym forum wyniki ogłaszał będę na bieżąco (nie potrafię napisać strony a i nie mam szybkiego łącza itp., dlatego oprócz własnych wyników to max, co mogę w tej chwili zaoferować). Obowiązują reguły ww. "Time Trial" (printscreen). Co wy na to ?
- Jedi
- Kontakt: