Superfrog rekordy

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Slesz

Superfrog rekordy

Post autor: Slesz »

Tak pomyślałem, że w Superfrogu przecież zdobywa się punkty, to możnaby rekordy porównać. Nie widziałem takiej inicjatywy na forum, toteż zgłaszam.
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

No to będziemy mieć drugie rekordy, tym razem nie z Pinball Dream, ale z Superfroga. Możnaby zrobić, ja mogę się tym zająć, żeby mi Wir nie zabrał 8) . Ale niby jak byś chciał? Z całej gry? Czy się umuwimy z jakiegoś poziomu?
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
Slesz

Możnaby zrobić jedno całościowo (z całej gry) i porozdzielać poziomami. Osobne kategorie. W końcu nawet zaczynając od któregośtam poziomu punkty naliczają się od zera, więc najbardziej opłacalne wydaje się przechodzenie migusiem całej gry od początku. Z całościowego wystarczyłby w zasadzie printscreen z listy rekordów albo plik z save'em zrobionym w WinUAE. Jeśli ktoś gra oryginalnie na Amidze, to może zrobić zdjęcie ekranu telewizora (nie polecam, kiepsko to czasami wychodzi) albo po prostu mieć wyniki savenięte na dyskietce i wysłać w .adf . Ja tak na dzięń dobry zagrałem sobie i jak na jedną z pierwszych gier po kilkuletniej przerwie uważam, że wyszło mi nienajgorzej, bo doszedłszy do poziomu 2-4 (zamek) zdobyłem 1'189'750 punktów. Na dobry początek niechaj to będzie mobilizacją dla innych :) (a co do pinball dreams, to zauważyłem, że wyniki są nadal mało wyżyłowane, a stronka ostatnio była dawno temu aktualizowana, czyżby już nikt nie grał w Pinball Dreams, przecież rekordy ze stronki Wirusa są jeszcze do pobicia !!! )
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

Slesz pisze:(a co do pinball dreams, to zauważyłem, że wyniki są nadal mało wyżyłowane, a stronka ostatnio była dawno temu aktualizowana, czyżby już nikt nie grał w Pinball Dreams, przecież rekordy ze stronki Wirusa są jeszcze do pobicia !!! )
Ano niestety, stronka padła po rozpoczęćiu roku szkolnego. Może ty odświeżysz pare wyników :)
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
Slesz

Ano, jeśli ten adres mailowy z Twojej stronki od rekordów w Pinball Dreams jest aktualny, to powinieneś mieć na mailu małą korektę do rekordu na stole Beat Box (pewno niewiele osób na nim próbowało w ogóle rekord pobić, a szkoda, bo to bardzo fajny i ciekwy stół). Wracając do tematu Superfroga. Pomyślałem, że generalnie możnaby urządzić czasówki. Taki "Time Trial". Obowiązywałyby printscreeny, na których musiałoby być widać Superfroga stojącego (!) przed wyjściem, w prawym dolnym rogu na złotej monecie musi być widoczny napis "Exit", a w górnym prawym rogu czas. Oczywiście im wyższy czas, tym lepszy (gdyż gra liczy czas "od końca" ). Taka propozycja. Każdy już pewno przeszedł tą grę nieraz, toteż nowa motywacja do grania w postaci rywalizacji o różnego rodzaju rekordy przydałaby się, nie sądzicie ?
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

time trial może być ciekawy, bo jeśli chodzi o punktację to wątpie, żeby wpyaliło. Przynajmniej mi nie chciałoby się przechodzic całej gry na punkty, za długa.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Arachnid

Post autor: Arachnid »

Wezmy pod uwage tez ze jak sobie golniemy flache zabolem to czas sie zwieksza o 2 minuty.
Awatar użytkownika
Slesz

Szczerze mówiąc nigdy na to uwagi nie zwróciłem, ale to tylko urozmaici rozgrywkę, bo ścieżkę przejścia trzeba będzie wzbogacić o zahaczenie miejsc z flaszkami, a nie tylko monety i do wyjścia. No i żabcia musi stać przed wyjściem, żeby nie było wątpliwości typu "wpadnie na kolce, czy nie".

(3 dni później...) Zauważyłem nikłą inicjatywę w tym temacie. W związku z powyższym proponuję "póki co" grać w superfroga i jak ktoś osiągnie już jakiś wynik, to może podesłać mi na maila (EDIT: podany tutaj mail już jest nieaktualny) , a ja na tym forum wyniki ogłaszał będę na bieżąco (nie potrafię napisać strony a i nie mam szybkiego łącza itp., dlatego oprócz własnych wyników to max, co mogę w tej chwili zaoferować). Obowiązują reguły ww. "Time Trial" (printscreen). Co wy na to ?
Awatar użytkownika
Slesz

Rozumiem, że pomysł upadł ? A przecież nie było z nim tak najgorzej, mogło wypalić ;)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

Ale nie wypaliło ;) . To wszystko dlatego, bo topic był "zagrzebany" w startych tematach i może nie tylko dlatego.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
tomato

Post autor: tomato »

Szkoda ze dopiero dzis sie zarejestrowalem, inaczej moglbym sie podzielic moim rekordem z SuperFroga :), chociaz nie uwazam ze jest on jakis wybitny: 3,634,600 (przy przejsciu calej gry ciurkiem).
ODPOWIEDZ