Problem z grą LEGION

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
fanatyk

Problem z grą LEGION

Post autor: fanatyk »

to genialna gra. mógłbym w nią grać cały czas, gdyby nie to, że jak już zdobędę ok.10 miast, mając np. 4 legiony to nie chce mi się wgrać ani "akcja w terenie" ani bitwa itp. Zacina się - emulator się resetuje:( :(
Jest to nagłe i mimo wielokrotnego odczytywania ciągle się zacina w tym punkcie.
Kto wie, co trzeba zrobić?
Może znacie jakąś sprawdzoną konfigurację emulatora, aby legion działał?
Może to kwestia sejwowania za pomocą plików uss ( gdy daję na archiwum gra nie przyjmuje dyskietki)?
Może to kwesta samego emulatora (mam winuae)?
Może nalezy ściągnąć Legion z innego żródła( mam z tej stronki)?
Błagam o pomoc, bardzo mi na tym zależy!
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Z tego, co ja pamiętam, to miałem kiedyś na Amidze oryginalnego Legiona i po jakimśtam czasie gry gra się wieszała przy wchodzeniu właśnie do trybu "Akcja w terenie". Może to być wina kodu gry albo walnięta dyskietka "Dane". Myślę jednak, że skoro wyrzuca Cię w ogóle z WinUAE, to problem może tkwić w samym WinUAE. Poza tym bardzo ważne jest to, czy save i load z plików .uss jest dokonywany przy tej samej konfiguracji. Nie jestem wybitnym znawcą tematu, ja na twoim miejscu zainstalowałbym WinUAE od nowa, jak również Legion zainstalował od nowa. Istnieje też możliwość, że po prostu masz jakiegoś wirusa. Albo kapryśny komputer :?
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Legion ma straszliwie skopany kod i może się zwiesić praktycznie w każdym miejscu.
AXE Capoeira!
Gość

Post autor: Gość »

Mi się na kompie jeszce nie zacioł :] chociaz grałem 7h non stop ale i tak zapisywac nie moge potrzebuje dyskietki archiwum bo jak sobie tworze to lipa nie dizała :/. Uzywam emulatora WinUAE i kickstarta do niego z numerkiem 2.0 (chyba używacie kickstartów ?? hehehe) i gierka idzie pieknie :].
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Anonymous pisze: zapisywac nie moge potrzebuje dyskietki archiwum bo jak sobie tworze to lipa nie dizała :/. Uzywam emulatora WinUAE i kickstarta do niego z numerkiem 2.0
No co Ty ? U mnie działa z dyskietką Archiwum bezproblemowo. Może po prostu nazwałeś nową dyskiekę "Archiwum.adf". Pamiętaj, że to nie wystarczy. Musisz jeszcze uruchomić Workbencha i sformatować tą dyskietkę nadając jej etykietę "Archiwum". Wtedy musi działać.
Jak nie zadziała, to możesz użyć F12-->Misc-->SaveState , nie musisz grać 7 h non stop i np. zostawiać kompa na noc ;)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
nowy from Radom

glupi problem

Post autor: nowy from Radom »

czy wie ktos moze co trzeba zrobic z winUAE zeby odpalil Legion bo mam taki glupi problem :P jak ktos wie to prosze o pomoc na GG 4662541 :(
ODPOWIEDZ