JA ODPALAC GRY???

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
siwas

JA ODPALAC GRY???

Post autor: siwas »

Mam partycje z Workbench 3.1 PL HD Partition ściągnięty z tej strony.Nicy sie zainstalowal program WHDLoad na dysku c: ale ni [cenzura] nie wiem jak tam wejsc!!Klikajac na ikonke c: nie wyswietla sie jak wszedzie PC,ATARI St zawartosc dysku tylko jakies [cenzura]!HELP

-=Edit=-
Nie przeklinaj bo to nie ładnie
i nie zgodnie z regulaminem.
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Jak już przeklinasz, to chociaż z klasą trzeba było to zrobić i poprawnie po Polsku napisać :lol:
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
jw_amigowiec

Post autor: jw_amigowiec »

Ty odpalac gry? :D
Ja nie wiedziec gdzie Ty miec na Amiga dyck c:, chyba, ze chodzic Ci o folder. Ja proponowac poczytac FAQ, albo poszukac na fotum, bo to juz tu byc. Ty nie znac sie na system Amiga, to nie musiec przeklinac. Ty musiec poczytac najpierw.
siwas

ok

dzieki za bardzo pomocne mi odpowiedzi ale skupmy sie na pytaniu.Co po kolei mam zrobic zeby pozgrywac gry z formatu dyskietkowego na dysk(partycja z workbenchem)?? :roll: szczegolowo prosze :wink:
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Najprostszy sposób: Wchodzisz na , bądź na stronę, ściągasz już zainstalowane poprzez WHDload gry, i wypakowujesz (pod workbenchem, badź tym programikiem pod windą) do wybranego foldera partycji workbencha (Ja dla wygody, podpiąłem sobie dodatkowy "dysk-folder" na którym trzymam tylko gry). Z odpaleniem nie powinno być już problemu. Zabawy w instalowanie gier poprzez whdload nie polecam, gdyż znalezienie wersji gry pasującej do instalki graniczy z cudem.
AXE Capoeira!
siwas

troszke nad ym posiedzialem i juz jaze powoli,nareszcie nie trzeba wachlowac dyskietkami w mk2:))))))A czy otwierac pliki i rozszezenie LZX?
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

siwas pisze:A czy otwierac pliki i rozszezenie LZX?
Przez Winuae możesz otwierać gry z rozszerzeniem ADF. Nie znam się na tym, ale wydaje mi się że LZX jest do Workbencha.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

BadMojo pisze:...wypakowujesz (pod workbenchem, badź tym programikiem pod windą)...
CZYTAJ UWAŻNIE!!
AXE Capoeira!
ODPOWIEDZ