Equalizer w AmigaAMP nie dziala

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
xFlesk

Equalizer w AmigaAMP nie dziala

Post autor: xFlesk »

witam
mam problem, mianowicie nie moge kozystac z equalizera w AmigaAmp bo wyswietla mi komunikat "The equalizer needs AmigaAMP's PowerPC decoding engine".
poczytalem troche o tym PowerPC i doszedlem do tego ze potrzebne mi sa biblioteki powerpc.library, ppc.library i jeszcze jakas. skad je sciagnac i jak doprowadzic do dzialania, zeby AmigaAmp chodzil na pelnych obrotach. moze ktos komu dziala equalizer w AmigaAmp mi pomoze?
z gory dziekuje
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

A masz procesor Pałerpieca??
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
xFlesk

atalante
ja emuluje amige na najnowszym winuae. tam nie moge ustawic procy szybszej niz 68040 (a czytalem ze powerpiec to 68060), czy to oznacza ze na emulowanej amidze AmigaAmp nie bedzie dzialal poprawnie czy tez istnieje jakis inny sposob?
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

PowerPC to nie 68060, to zupelnie inna generacja prockow. W Amigach Classic mazna bylo kupic karte z 603e i 604e. Nie wiem czy jest inny sposob. jesli program AmigaAMP wymaga do porawnego wyswietlania procesora PPC to chyba nie. Byl zdaje sie jeszcze jeden AMP na Amige, tylko nie moge sobie przypomniec jego nazwy, ten do poprawnego wyswietlania equalizera wymagal zdaje sie jedynie kicka 3.1. Osobiscie uzywam Songplayera i jestem z niego zadowolony, jakos raza mnie klony AMPa na Amige.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
xFlesk

ten program nazywal sie AMPLIFIER ale za cholere nie moge znalezc stronki domowej zeby sciagnac. moze ktos wie cos o tym ?
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

AXE Capoeira!
xFlesk

znalazlem Amplifier ale dzialac to on za bardzo nie chce. wymaga biblioteki melodyaudio.library i jeszcze cos oraz melodympeg.device i melodyaudio.device. niby to wszystko zapodalem do mojego emulowanego systemu (AmigaSYS1.7.1) ale nadal wyskakuje mi error ze nie moze znalezc melodympeg.device.
nie mam pojecia o co cho. czy ktos wie wiecej i pomoze zblakanemu.
z gory dziekuje.
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

A w ogole czytalem instrukcje do tego programu????
Czyzbys w pececie mial amigową karte muzyczna MELODY? Nie sądze.
Czy masz mpega.library?
Awatar użytkownika
amigafan

Post autor: amigafan »

Proponuję najpierw trochę poczytać o Amidze a nie mylić 060 z PPC :lol: :lol: :lol:
A jeżeli używasz jakiegoś softu to RTFM!!! Czyli read the fu..ing manual a dopiero potem zadawaj pytania.
melody.library jest wymagane gdy masz kartę muzyczną melody w Amidze a Ty masz jedynie kiepską emulację na swoim klonie a o emulacji PowerPC to możesz sobie tylko momarzyć :lol:
ODPOWIEDZ