Konwersja regionalna dvd

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Slesz

Konwersja regionalna dvd

Post autor: Slesz »

Kolega of mine posiada odtwarzacz dvd sprowadzony z usa.
I tu właśnie występuje problem natury technicznej - nie może odtwarzać większości filmów kodowanych dla naszego regionu (2 - pal/europa).
Problem można rozwiązać podobno na 3 sposoby:

1. Przerobić odtwarzacz (podobno nie jest to takie trudne, więc jeśli ktoś jest elektrykiem i zna się na tym bądź wykonywał tego typu zabieg, prosiłbym o opisanie tegoż zabiegu or sth)

2. Podobno istnieje boot disk, który należy wkładać do odtwarzacza przed uruchomieniem każdego filmu. Jeśli ktos wie skąd można taki bootdisk ściągnąć (oprócz "z rynku" :) ) np. p2p (jakiś kontakt ed2k albo torrent...) lub stronę, z której można to pobrać (szukałem, ale nic nie znalazłem, poza tym nie wiem tak do końca co wpisać, jakoś lapidarnie, bo tych długich sentencji mi nie znajduje :? ).

3. Może istnieje jakiś program do konwersji całego filmu ??

Za pomoc byłbym bardzo wdzięczny.
(postawiłbym nawet piwo, ale większość i tak mieszka daleko, więc nie mogę nic obiecać :lol: )
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

A to odtwarzarka stacjonarna, czy do kompa?? Wydaje mi sie, ze to kwestia flasha romu. W kazdym razie mozesz uderzyc tutaj
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Atalante pisze:stacjonarna
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Ash

Post autor: Ash »

Szkoda że nie do pieca, bo wtedy wystarczyłby jeden program do pozbycia sie zabezpieczenia ^_^
ODPOWIEDZ