Najlepsze gry w ktore graliscie...z innej beczki

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
mangelus
Kontakt:

Najlepsze gry w ktore graliscie...z innej beczki

Post autor: mangelus »

Juz widzialem na forum niejeden post w stylu "Najlepsze gry w jakie graliscie"... kazdy z uporem maniaka powtaza te same tytuly. Rozumiem to gdyz wiekszosc z tych tytulow ja tez uwielbiam...Ale jest taka mnogosc gier na amige. Niestety nie tylko ja mam pewien problem... Sam tytul gry nic mi nie mowi.. A na niektorych serwerach nie ma opisu do jakiej kategorii nalezy gra. A jezeli juz jest to i tak trzeba sie przebic przez setki tytulow....
Dlatego prosilbym o wpisywanie wszystkich gier ktore chociazby was zaiteresowaly, z podzialem na kategorie. (oczywiscie nie wpisujcie gier ktore wam sie wogole nie spodobaly :D). Gry mniej znane prosilbym okraszac krotkim opisem.... I najwazniejsze jezeli jeden tytul pojawil sie chocby 1 raz prosze go juz nie wpisywac!!!. Nie ma sensu po raz 100 wpisywac jako najlepsza gra zrecznosciowa SuperFrog :P

I.RPG
- Black Crypt, Ambermoon(fpp,walka turowa) Legacy of Sorasil(widok izometryczny), Eye of the Beholder 1-2, Tower of souls(izometryczny), Blade of destiny(fpp,walka izometryczna) Avil of dawn, Moria, Crystal Dragon, Moonstone (hmm..), Ishar 1-2-3, Perihilion

II.STRATEGIE-EKONOMICZNE
- Colonization, Civilization, Frontier, Settlers, Castles, Detroit, Ports of call, k-240, Cezar, U.F.O, Centurion, Pirates, Lords of realm, Populous, Theme Park, Megalomania, Rail road tycon, Sabre team, Lost duthman mine, Syndicate, WormsDC,

III.ZRECZNOSCIOWE
- Deluxe galaga(chyba najlepsza strzelawka kosmiczna), Deluxe pacman, Boulder Dash, Cannon fodder, Mortal kombat, Mega Blast, Doman, Viper(jedna z wielu wersji gry Tron), Brutal Homicide(fajna strzelawka 1vs1), Super frog, Sceleton Crew, Mega ball 3, Creazy football (pilka+nawalanka..ciekawa), Slam Tilt [pinball-jedyny i wlasciwy ;)], Banshee, Desert Strike, Walker, Lotus 1-2-3, Dyna blaster

IV.SYMULACJE
- GunShip 2000, F-15, Armour Geddon (bardziej strategiczno-zrecznosciowa ?),

V.PRZYGODOWE
- Simon the sorcer, Legend of Kyrandia(chyba to ten tytul,pamietam tylko
Kyrandia), Another world, Flashback, Goblins (ilestam czesci), Secret of the monkey island

VI.LOGICZNE
- Push over, tetrys95(najciekawszy tetris na amige niestety z aminetu sciagnolem wersje demo..innej nie ma..), tittris(tetriso podobne.. niestety nie znalazlem nigdzie pelnej wersji nie ma),..... i reszta niestety akt. nie pamietam tytulow...

Pamietajcie.. Nie wpisywac 2x tego samego tytulu...dzieki
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

RPG
Legion

STRATEGIE-EKONOMICZNE
Nuclear War

ZRĘCZNOŚCIOWE
Ugh!, Pinball Dreams

SYMULACJE
Wings

PRZYGODOWE
Kajko i Kokosz

LOGICZNE
Battle Chess (chociaż nie wiem, czy to przypadkiem bardziej do strategicznych nie pasuje)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
amigafan

Post autor: amigafan »

Przygodowe
Rise of the Dragon (nielinjowa, bardzo ciekawa fabuła, mini gry zręcznościowe w trakcie akcji - 10 dyskietek)
Heart of China (j.w. - z tej samej firmy - 9 dyskietek)
DarkSeed (fabuła rodem z horroru, grafika w wysokiej rozdzielczości, digitalizowana mowa)
ODPOWIEDZ