Czy Wam się forum też wysypuje?
Moderator: GTW
- AlaN
Czy Wam się forum też wysypuje?
Witam.
Od długiego czasu (od kiedy pamiętam) coś z tym forum u mnie nie tak. Gdy zmieniam np. dział i już załadują się teksty ale trwa nadal doładowywanie grafiki, jeśli nie poczekam na dokończenie ściągnięcia tych graficzek (uśmieszki itp) to mam "wywrotkę" przeglądarki: "Program wykonał nieprawidłową..." bla bla bla i mogę go zamknąć. Gdy poczekam aż się wszystko załaduje - nic sie nie dzieje, mogę wejść gdzie indziej na forum. Jak nie poczekam - wywrotka murowana.
Taki numer mam TYLKO z tym forum. Inne fora na tym samym "phpBB" nie robią takich jaj. Ktoś się z Was z tym juz zetknął?
----------------------
XP-Pro + Opera-PL
Od długiego czasu (od kiedy pamiętam) coś z tym forum u mnie nie tak. Gdy zmieniam np. dział i już załadują się teksty ale trwa nadal doładowywanie grafiki, jeśli nie poczekam na dokończenie ściągnięcia tych graficzek (uśmieszki itp) to mam "wywrotkę" przeglądarki: "Program wykonał nieprawidłową..." bla bla bla i mogę go zamknąć. Gdy poczekam aż się wszystko załaduje - nic sie nie dzieje, mogę wejść gdzie indziej na forum. Jak nie poczekam - wywrotka murowana.
Taki numer mam TYLKO z tym forum. Inne fora na tym samym "phpBB" nie robią takich jaj. Ktoś się z Was z tym juz zetknął?
----------------------
XP-Pro + Opera-PL
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
- Felietonik
- Kontakt:
U mnie narazie jest spoko z tym forum. Czasmi wolno się ładuje grafika lae to wina mojego sprzętu (proc. 400Mhz
)

"Co miało być niebem, stało się piekłem." (Mariusz Sieniewicz)
HEJ wejdź tutaj -> http://www.felietonik.glt.pl
- AlaN
Ano własnie, w podpisie podałem XP+Opera. gdyby to występowało w IE, to wiedział bym co podejrzewać
, ale Opera jest OK, no i nie wiem gdzie jest problem. Męczę ją, męczę inne fora i tylko tu mam "wywrotki". Ech... będę musiał się chyba przyzwyczaić do odczekania tych kilku sekund na załadowanie.
Felietonik, proc nie powinien być powodem wolnego ładowania graficzek. Jak niedawno podłączyłem starego AMD K6/200MHz+96MB RAM, to stronki smigały aż miło było patrzeć. Coś chyba innegi u Ciebie spowalnia - może mało RAMu i do swapa wszystko pakuje?
BadMojo, no to przynajmniej wiem że to nie Opera wywija mi te chołubce. A - Atlante - IE to już dawno się pozbyłem
Od czasu jak spróbowałem Opery. IE to [cenzura!] 

Felietonik, proc nie powinien być powodem wolnego ładowania graficzek. Jak niedawno podłączyłem starego AMD K6/200MHz+96MB RAM, to stronki smigały aż miło było patrzeć. Coś chyba innegi u Ciebie spowalnia - może mało RAMu i do swapa wszystko pakuje?
BadMojo, no to przynajmniej wiem że to nie Opera wywija mi te chołubce. A - Atlante - IE to już dawno się pozbyłem

Pozdrawiam - AlaN
- Felietonik
- Kontakt:
RAM-u mam 256, a grafiki 64, ale na IE. Chyba spróbuje tej Opery

- Felietonik
- Kontakt:
Miałem FireFoxa i chodziła mi gorzej niż IE
- AlaN
No, doszedłem (a właściwie wiem co) do celu, co jest powodem notorycznego wysypywania się przeglądarek na tym tu forum (bo nie tylko Opera z której korzystam, ale też IE się sypie). Winna jest.... GRAFIKA na forum.
Nie wiem czym to jest spowodowane, ale od czasu jak przed wpisaniem adresu tego forum wyłączam wyświetlanie grafiki (tylko tekst), nie ma żadnych problemów z przeglądarkami. Jak tylko włączę grafikę, jedno, dwa przeładowania strony i zwiecha
. I nie jest to wina po mojej stronie, tylko TO FORUM robi u mnie takie jajca. NIGDZIE INDZIEJ nie mam takich przygód. Gdy ładuje się forum z grafiką, na dolnym pasku widzę ładowanie pliczków z grafiką i... "program wykonał.... blablabla".
Ciekawe... inne fora też są oparte na phpBB i nie mam z nimi kłopotów.
Co Wy na to?
Nie wiem czym to jest spowodowane, ale od czasu jak przed wpisaniem adresu tego forum wyłączam wyświetlanie grafiki (tylko tekst), nie ma żadnych problemów z przeglądarkami. Jak tylko włączę grafikę, jedno, dwa przeładowania strony i zwiecha

Ciekawe... inne fora też są oparte na phpBB i nie mam z nimi kłopotów.
Co Wy na to?
Pozdrawiam - AlaN
- Wirus
- Moderator
- akuhedr
hmmm też mam opere ale z takim problemem sie nie spotkalem - powiedz jaką masz wersje (help/about opera - tudzież pomoc/o operze)
może przeinstaluj opere po prostu?
aha no i na wszystkich bogów:
może przeinstaluj opere po prostu?
aha no i na wszystkich bogów:
nie można się tak łatwo poddawaćWyłączam grafikę i już; ważne są treści a nie kolorki
If you live with apes man, it's hard to be clean
- AlaN
- akuhedr
- AlaN
Chętnie bym to zrobił ale.... raczej pozbędę się maili które nia odebrałem
Export i ponowny import nie pozwala na odzyskanie wszystkiego; czegoś nie da się odzyskać. A że mam kilka(dziesiąt) maili których nie chciał bym się pozbyć, pozostanę przy tym co jest.
Bookmarks to nie wszystko, a konta? a adresy? a cały konfig? Hehehe, nie takie to proste jak się chce zachować to co jest aktualnie.
TO forum pewnie znasz

Bookmarks to nie wszystko, a konta? a adresy? a cały konfig? Hehehe, nie takie to proste jak się chce zachować to co jest aktualnie.
TO forum pewnie znasz

Pozdrawiam - AlaN