Shadow of the Beast II
Moderator: GTW
-
Shadow of the Beast II
Witam, mam brośbeńkę, kiedyś zakochałem się w tytuło wej gierce po stracie Ami 500 szybko musiałem znaleźć emulator i tą włąśnie gierke. Ale emulator to emulator, a teraz mam wreszcie Ami 1200 z prockiem 030/50 i 8 MB RAM i... Shadow II nie chce mi ruszyć... nie wiem co już robić, chce zainstalować ją na dysk, ale instalator WHDLoad wymięka i mówi że dokopał się jakiegoś będu. Miałem już kilka wersji i nic, nawet już te zainstalowane i ponoć działajace. Z dyskietek jak odpale to przejdzie animacja a gierka zaraz się zaczyna sypać, pada grafika, a zaraz reset.POMOCY
Amiga jest piękna - NO GATES, NO WINDOWS!!!
-
już sprawdzałęm wszystkie możliwe chyba sposoby, nawet emulowałem kickstart, ustawiłem chipset na OCS i ECS, wyciągnąłem moją 030tkę emulowałem kicka. No już chodziło jak ukochana 500etka, ale dalej to samo. Nie wiem, strasznie chce mi się w ta gierke grać, a nie moge 

Amiga jest piękna - NO GATES, NO WINDOWS!!!
- martin-flash
- Kontakt:
kwaku 85 jest tylko jedno wyjście. Ja też takmusiałem zrobić. Czyli oprócz ukochanej A1200 dokup ukochaną A500. Bo każdy prawdziwy Amigowiec MUSI mieć także A500! To jest obowiązkowy model.
-=Edit by Wirus=-
Wyciąłem część postu.
Na ogłoszenia dotyczące sprzedaży
i kupna został stworzony specjalny
dział na forum, więc proszę nie
zaśmiecać forum.
-=Edit by Wirus=-
Wyciąłem część postu.
Na ogłoszenia dotyczące sprzedaży
i kupna został stworzony specjalny
dział na forum, więc proszę nie
zaśmiecać forum.
Amiga Forever! and Into The Wonderfull!
-----------------
Martin Flash
-----------------
Martin Flash
-
- SDC
- Slesz
Ash, słyszałeś? To była prowokacjaHumanoidus pisze:bez kodów jej nie przejdziesz

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- Grzesiek
Życzę powodzenia, grałem w tę grę i wiem jaka jest trudna nawet na kodzie na nieśmiertelność można czasem się gdzieś wkopać. Jak ją uruchoimć na A1200 albo LionHeart'a? To proste trzeba użyć małego skryptu o nazwie FAKEMEM, ogranicza on pamięć chip amisi. Mi dzięki niemu udało się przejść LionHeart (piękne zakończenie jak się znajdzie medalion). Niestety pirewszej części SoftB nie udało mi się uruchomić, jak będzie z SoftB2? Niewiem. Warto sprawdzić, wystarczy uruchomić wb, uruchomić fakemem, amiga się zrestaruje, wyjąć dyskietkę z wb (żeby tylko niewgryeała się jeszcze raz) i włożyć z SoftB2. Powodzenia!
man and the beast go to the east
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
- norbi
- Moderator
- Kontakt: