HD z Amigi pod PC [WinUAE]

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
moi

HD z Amigi pod PC [WinUAE]

Post autor: moi »

Witam ponownie :)

Tym razem mam pytanie z nieco innej beczki. Nie wiem co prawda czy to dobry dział ale wydaje mi się, że tak. Jeżeli coś będzie nie w porzadku to zapewne ktoś ten temat przeniesie :)

OK, a teraz przejdę do sedna sprawy. Wiem, że do PeCeta z WinXP i WinUAE da się podłączyc amigowski dysk 3,5" i kopiowac na niego na przykład pliki *.adf tak żeby później podłączyc HD do Amigi i móc sobie je ponagrywac na dyskietki. A czy da sie taki dysk pod WinUAE normalnie sformatowac, podzielic na partycje, zainstalowac Workbencha, itp? I jeszcze jedno: jeśli zainstaluję na tym dysku gry z adf-ów, np. za pomocą WHDLoad, to czy po przełożeniu dysku do Ami te gry będą normalnie działały?

Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Grall

Post autor: Grall »

raczej wądpie.Do odczytu takiego typu pliku przez stacje dyskietek i wczytanie do emulatora jest chyba niemożliwe.Mi się wydaje że tutaj potrzeba podłączyć stacje dyskuw z amigi a taką kupisz na giełdzie komputerowej.Jeśli się myle to sory ale jestem nowy w tym amigowaniu.
Niech moc będzie z tobą
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Osobiscie nie podlaczalem takiego dysku, ale sie da pod UAE. Spokojnie sobie wtedy skopiujesz potrzebne pliki. Poszukaj na forum, gdzies powinien byc opis.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Rany Boskie!! doczytać się nie można :/
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Grall pisze:wądpie(...) stacje dyskuw (...) sory .
Tłumaczenie (translation)

wądpie = wątpię
stacje dyskuw = stacje dysków
sory = przepraszam (z ang. "sorry")

Translation copyright by Slesz 8)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Kaszdemu zdażajom śie błendy , no cusz :mrgreen:
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

widzicie, i o to chodzi. Z każdego tematu zacznie sie debata nad słownictwem. Uprasza się o niewypowiadanie się dalej w tym temacie nie na temat. (nawet odpowiadając na mój post - zapraszam do hydepark) Jeżeli ktoś chce zwracac uwagę na slownictwo to prosze na PW
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Re: HD z Amigi pod PC [WinUAE]

Post autor: norbi »

moi pisze: Wiem, że do PeCeta z WinXP i WinUAE da się podłączyc amigowski dysk 3,5" i kopiowac na niego na przykład pliki *.adf tak żeby później podłączyc HD do Amigi i móc sobie je ponagrywac na dyskietki. A czy da sie taki dysk pod WinUAE normalnie sformatowac, podzielic na partycje, zainstalowac Workbencha, itp? I jeszcze jedno: jeśli zainstaluję na tym dysku gry z adf-ów, np. za pomocą WHDLoad, to czy po przełożeniu dysku do Ami te gry będą normalnie działały?
Na wszystkie twoje pytanie jest tylko jedna odpowiedz: TAK.
moi

Post autor: moi »

I o to właśnie mi chodziło :) Dziękuje wszystkim serdecznie za odpowiedzi.
ODPOWIEDZ