pomocy przy twinie

Tu można pisać na tematy, które nie mieszczą się w ramach innych for, aczkolwiek muszą być w jakikolwiek sposób związane z Amigą.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Paqo

pomocy przy twinie

Post autor: Paqo »

mam twina i nullmodem ale moja 500 nie obsłóguje adf2disk a niewiem jak rospakować w transadf na pc do amigi i jakimi komendami posłógiwać się w lha i lzx. A pliki do twardego a590se~1.dms które ściągnełem z netu są uskodzone bo zaczyna je rozpakowywać i staje z komunikatem fatal error 0\1.czy to nie jest win winrara?.
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

Dla A500 i kixk1.3 nalezy uzyc programu transdisk do rozpakowania ADF.
Jesli to DMS nalezy przegrac ten plik do Amigi, a potem programem DMS (aminet) rozpakowac to na dyskietke.
Jesli nie chesz sie bawic w rozpakowywanie na LHA i LZX na Amidze to mozesz to zrobic na pececie
Paqo

pytanie

Post autor: Paqo »

Norbi a jak mam to zrobić na pececie i czy wszystkie programy działają na pc i jakimi poleceniami podaj przykłady bo po rozpakowaniu i przesłaniu do amigi np pliku który ściągnołem dzieki twojej pomocy (a590se~1.dms)poskopiowaniu go do ramu w amidze i wpisaniu (dms ram:a590se~1.dms to df1:)zaczyna rozpakowywać na df1: ale po chwili przerywa i wyskakuje file error 0/I muślę że to Rar nieprawidłowo rozpakowuje na PC ale morze coś źle robie.
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

A po co Ci Rar do odpakowania DMS?
Skladnia komendy DMS jest inna:
dms write ram:xxx.dms df1:
ODPOWIEDZ