Zainstalowałem właśnie partycję z Workbench-em 3.1 z waszej strony - piękna sprawa.
Chciał bym się dowiedzieć:
1. Jak zmienić tapety tła oraz ramek
2. Jak zmieniać rozdzielczości
3. I najważniejsze jak poprawnie wyjść w systemu Workbench. Kiedy z górnej belki wybieram Workbench/Skończ pokazuje się na niej komunikat że nie można skończyć pracy programu bo jest jeszcze uruchomionych 5 programów. Domyślam się że chodzi o te ikony na pulpicie
- MY_DISC
- Ram Disc
- Ikona Workbech-a
- Kosz
- Oraz ten pasek przycisków na dole ekranu
Tak przy okazji, nie wiem czy wypada tutaj pytać, ale jaki proponujecie program do odtwarzania muzyki (również MP3), gdzie można jego znaleźć i jak się jego instaluje w Workbench-u
Co do pracy całej konfiguracji WB 3.1, w czasie dwu godzinnej pracy ani razu się nie zawiesiła. Przyznaję się że gier nie odpalałem. Używam emulatora WinUAE 09.92. z polską nakładką.
Pytanie o konfiguracji Workbencha 3.1 na WinUAE
Moderator: GTW
- Atalante
- amigafan
Re: Pytanie o konfiguracji Workbencha 3.1 na WinUAE
Po prostu wyłącz emulator - to nie winda, że trzeba przez pół godziny "zamykać system"Anonymous pisze:I najważniejsze jak poprawnie wyjść w systemu Workbench.

Było już tysiąc razy na forum - poszukaj.Anonymous pisze:jaki proponujecie program do odtwarzania muzyki (również MP3), gdzie można jego znaleźć i jak się jego instaluje w Workbench-u
A jak chcesz instalować? Klikasz na ikonę instalera i się instaluje - to nie winda żeby trzeba było kombinować z instalacją bo program musi najpierw sprawdzić twoją konfigurację, kartę graficzną itd, itp
A czemu się ma wieszać? Ponownie - TO NIE WINDA ŻEBY SIĘ CO CHWILĘ WIESZAĆ!!!Anonymous pisze: w czasie dwu godzinnej pracy ani razu się nie zawiesiła.

PS: Chyba się trochę powtarzam ale dobitnie chciałem podkreślić, że AmigaOS to nie m$winda

- Atalante
Swiete slowa, czasami dostaje cholery jak mi sie winda zamiedli. Mam juz jej serdecznie dosyc. Brakuje mi tych progsow otwieraanych na klik, stabilnego i slicznego systemu, ktory moge sobie dowolnie skonfigurowac, tego braku zwisow. Ehh, co tu gadac, emulator to nie to.PS: Chyba się trochę powtarzam ale dobitnie chciałem podkreślić, że AmigaOS to nie m$winda
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! 

Dzięki panowie za pomoc, rozdzielczość i tapetkę już zmieniłem. Teraz to wygląda po ludzku – przynajmniej dla mnie.
Popieram was że winda to nie to samo co AmigaOS. Faktycznie system ten jest bardzo elastyczny jeżeli chodzi o jego konfigurację. Teksturowane okna i ich ramki, i te cudowne kolorowe ikonki. System ten po prostu mnie zauroczył.
Nadal jednak nie potrafię zainstalować jakiegokolwiek programu pod Workbenchem.
„Amigafan” pisze że muszę kliknąć na ikonę instalera i po kłopocie.
Program który chcę zainstalować znajduje się w osobnym katalogu na dysku twardym PC. Kurcze, nie mam pojęcia jak w ogóle pokazać Workbenchowi ten katalog z jego zawartością, żeby wybrać odpowiedni plik do instalacji. Każdy system ma jakiegoś menagera plików lub coś podobnego, Workbench chy też ma takiego.
Pomóżcie proszę, bo zdaje się że zabieram się do tego jak zając za jeża.
Popieram was że winda to nie to samo co AmigaOS. Faktycznie system ten jest bardzo elastyczny jeżeli chodzi o jego konfigurację. Teksturowane okna i ich ramki, i te cudowne kolorowe ikonki. System ten po prostu mnie zauroczył.
Nadal jednak nie potrafię zainstalować jakiegokolwiek programu pod Workbenchem.
„Amigafan” pisze że muszę kliknąć na ikonę instalera i po kłopocie.
Program który chcę zainstalować znajduje się w osobnym katalogu na dysku twardym PC. Kurcze, nie mam pojęcia jak w ogóle pokazać Workbenchowi ten katalog z jego zawartością, żeby wybrać odpowiedni plik do instalacji. Każdy system ma jakiegoś menagera plików lub coś podobnego, Workbench chy też ma takiego.
Pomóżcie proszę, bo zdaje się że zabieram się do tego jak zając za jeża.
- Wirus
- Moderator
2 możliwościAnonymous pisze:Program który chcę zainstalować znajduje się w osobnym katalogu na dysku twardym PC. Kurcze, nie mam pojęcia jak w ogóle pokazać Workbenchowi ten katalog z jego zawartością, żeby wybrać odpowiedni plik do instalacji. Każdy system ma jakiegoś menagera plików lub coś podobnego, Workbench chy też ma takiego.