AMIGA te czasy nie powrócą :cry:

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Piotr Bober
Zbanowany
Kontakt:

AMIGA te czasy nie powrócą :cry:

Post autor: Piotr Bober »

Otóż założyłem ten topic zmyśla o amigowcach i uświadomić sobie i każdemu właściwie że te czasy nie powrócą i na myśl o tym łezka się oku kręci :cry: (mi przynajmniej) może nie byłem tak we wczesnych latach ale pamiętam jak się odkrywało nowe gry jak pierwszy raz widziałem MORTAL KOMBAT 2 BODY BLOWS olśnienie zaskoczenie i jaka radość z tego że moge grać SHADOW FIGHTER,SENSIBLE, A teraz co się stało z pięknymi mordobiciami?? Bijatyki 3D to gów... :!: Nie jestem żadnym wrogiem PC ale... za czasów amigowych doceniałem bardziej gry i ich odkrywanie granie godzinami ech... Chciałbym mieć PS2,PC,AMIGA,COMMODORE. No ale... czy to powróci to możemy się wspierać i współczuć wiem że może ktoś mnie uzna za kretyna i mnie może niezrozumieć ale tamte czasy były lepsze... :cry: Nigdy ich nie zapomne... NIGDY!!
Na wakacjach i zbanowaniu hura :P
Awatar użytkownika
Slesz

Re: AMIGA te czasy nie powrócą :cry:

Post autor: Slesz »

Piotr Bober pisze: A teraz co się stało z pięknymi mordobiciami?? Bijatyki 3D to gów... :!:
Masz tyle nowych wspaniałych tytułów w dziedzinie bijatyk 2D, nie ma co narzekać akurat w tej kwestii.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

No niestety nie wrócą(dawne czasy)Amiga,Bajtek,Top secret(Kopalny i Dżemik-będe tęsknił chłopaki :cry: ).Dzisiejsze kryteria się nieco pozmieniały:nie już giełd ,bo wszystko można ściągnąć z internetu,także i prasa się zmnieniła teraz w każdym magazynie jest płyta CD bo inaczej nikt tego nie kupi(po co jak ma internet??).Gry robi się dla lepszej grafiki,więc trza wydawać co rok na kompa bo inaczej na złom się nada :evil: Takie czasy :cry:
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Racja, teraz to juz nie ta grywalnosc, wyscig szczurow za megahercami.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
Slesz

I HectoPascalami ;)

Nie ma co narzekać, to jest element ludzkiego sentymentalizmu. Dobre i wybitne gry nadal wychodzą. Tylko, że nie wychodzi ich zbyt wiele na PC ;) . Kurcze, co ja bym nie dał, żeby móc przejść MGS3 Snake Eater ...
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Ta dobre gry są :twisted: .Jakoś nie zaskakują mnie tak jak kiedyś,Doom 3 Return to castle wolfenstein,miały byż extra przeboje,a jakoś nie są.Co zmnieniono??Grafikę i chyba nic więcej :wink: .Tak samo jest z filmami i muzyką,to co było najlepsze już stworzono,a wielomilionowe produkcje jakoś nie zachwycają mnie,tak jak dzisiejsza muzyka :evil:
Awatar użytkownika
Michajster

Post autor: Michajster »

Rozumiem Piotra, też chciałem taki topic założyć. Nie będzie już pożyczania gierek, wymieniania się itp. Bo wszyscy mają PC albo playstation. U mnie w okolicy nikt nie powraca do amigi. U większośc gier brzydka jest grafika w 3D, ale jest poprawa. Czy napewno będzie koniec amigi???
AMIGA 600HD APOLLO 630/40 16MB FAST 2MB CHIP HDD 40MB

AMIGA 500+ 2MB CHIP
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Koniec Amigi zależy tylko i wyłącznie od nas, jak porzucimy nasze przyjaciółki to świat zapomni o tych komputerach...
Awatar użytkownika
Slesz

Są jeszcze sentymentalni autorzy gier, którzy próbują udowodnić ludziom, że nie tylko "grafika się liczy". Poszukajcie gry Vib Ribbon na PSX.

Powiem wam szczerze, że ja też tęsknię za starym klimatem, ale on nawet przy emulacji nie powróci. Mamy teraz "nowy klimat" za którym będziemy tęsknić za 20 lat. Takie jest prawo.
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

To jest chore prawo , to co jest doskonałe , powinno zostać na zawsze
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Bo się zaraz rozpłaczę :cry: chlip chlip Amigo wróć :cry: Niszczyć PC :twisted: Od dziś nazywajcie mnie Destruktor :twisted: będę napadał i niszczył oprogramowanie he he .
Awatar użytkownika
Michajster

Post autor: Michajster »

Jak my wykitujemy to amiga tez i nikt juz sie tym nie bedzie interesowac. Amiga pojdzie razem z nami
AMIGA 600HD APOLLO 630/40 16MB FAST 2MB CHIP HDD 40MB

AMIGA 500+ 2MB CHIP
Awatar użytkownika
Slesz

Wychowujmy następne pokolenia Amigowców, to jedyna słuszna droga.
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Mój syn i córka będą amigowcami(tylko skąd ich wziąść?)podobno potrzeba czegoś do tego :D .czy ktoś wie co się dzieje z firmą Commodore??
Awatar użytkownika
jw_amigowiec

Post autor: jw_amigowiec »

Hmmm, troche to mnie dziwi...
Piotr Bober pisze:za czasów amigowych doceniałem bardziej gry i ich odkrywanie granie godzinami ech...
Co masz na mysli piszac czasy Amigowe? Bo mi sie wydaje, ze wtedy na swiat przychodziles ;) [To nie mialo byc zlosliwe, ale taka jest prawda, zdziwil mnie ten post troszeczke].
Co do starych czasow, wszystko przemija i nie wraca, my zyjemy TERAZ, ilez mozna zyc tesknota? ;)
A w czym przeszkadza podlaczyc stara amisie i przeniesc sie choc na moment w przeszlosc?:D
ODPOWIEDZ