worms - one disk
Moderator: GTW
- Michajster
worms - one disk
Szukam gry Worms w wersji jednodyskietkowej.
AMIGA 600HD APOLLO 630/40 16MB FAST 2MB CHIP HDD 40MB
AMIGA 500+ 2MB CHIP
AMIGA 500+ 2MB CHIP
- Wirus
- Moderator
Nie ma wersji jednodyskietkowej. Sa to te same 3 dyskietki tylko amiga 600 potrzebuje 1 dyskietki do uruchomienia (A500 chyba tesh), zas amiga 1200 potrzebuje 2 dyskietek. Nie wiem dokladnie od czego to zalezy ale zmien kicka na 1.3 lub 2.0 Ewentualnie zmien chipset na ECS. Powinno pojsc na 1 dyskietce
Ostatnio zmieniony 31 mar 2004, o 15:53 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wirus
- Moderator
nie pamietam zeby byly 4 dodatkowe plansze. są 2 wersje tej gry. Zwykła i DC (directors cut). Przegladalem zawartosc wersji zwyklej. Na 1 dyskietce sa najpotrzebniejsze pliki natomiast na 2 i 3 sa tylko inne wersje jezykowe bez zadnych dodatkowych plansz. tak jak mowilem wczesniej a600 chce tylko 1 dyskietke, a1200 dyskietke 1 i 2.
W wersji DC na wszystkich 3 dyskietkach sa potrzebne pliki wiec ona bedzie wymagala wszystkich 3. Ale to jest wersja AGA wiec i tak by nie poszla na a600. Jak bedziesz chcial to zamieszcze linka do obojetnie jakiej wersji lecz sa chyba dostepne na planetemu.net
powodzenia
W wersji DC na wszystkich 3 dyskietkach sa potrzebne pliki wiec ona bedzie wymagala wszystkich 3. Ale to jest wersja AGA wiec i tak by nie poszla na a600. Jak bedziesz chcial to zamieszcze linka do obojetnie jakiej wersji lecz sa chyba dostepne na planetemu.net
powodzenia
- Wirus
- Moderator
no nie wiem, byc moze masz racje, zbyt dlugo nie siedzialem na a600 wiec nie bede sie klucil. Jestem tylko pewny ze te dodatkowe mapy na pewno nie sa zamieszczone na innych dyskietkach. ukryte lewele jakimi sa "worms" "team 17" "rushmore" "ocean" dzialaja i na a600 i na a1200, ale to tak na marginesie 

-
Także na A500 można było walczyć na tych ukrytych planszach po wpisaniu odpowiedniego kodu, ale nie wiem czy na wszystkich co podałeś.Wirus pisze:...ukryte lewele jakimi sa "worms" "team 17" "rushmore" "ocean" dzialaja i na a600 i na a1200, ale to tak na marginesie
Respekt to nie dar - trzeba na niego zapracować.
- BadMojo
Wiem ze na a500 mozna bylo walczyc na planszach bonusowych (notabene wirus wymienil wszysktie) lecz nie o nie mi chodzilo. Mialem na mysli typy plansz ktorych na a500 mielismy dostepne 4 (hell, forest, winter, i jeszcze jedna ktorej nei pamietam) natomiast na a1200 byly cztery dodatkowe (chociazby jungle).
AXE Capoeira!
- Michajster
thx
To dziwne, 31 marca napisałem post a na drugi dzień w prima aprilis dostałem 8 odpowiedzi. Ile razy sprawdzacie forum dziennie
??.
Dzięki panowie za odpowiedzi. Ale jeszcze jedna dziwna sprawa, otóż w zwykłej wersji wormsów na górze w menu pisze "The directors cut", a jest druga wersja directors cut. Możecie mi to wytłumaczyć
??

Dzięki panowie za odpowiedzi. Ale jeszcze jedna dziwna sprawa, otóż w zwykłej wersji wormsów na górze w menu pisze "The directors cut", a jest druga wersja directors cut. Możecie mi to wytłumaczyć

AMIGA 600HD APOLLO 630/40 16MB FAST 2MB CHIP HDD 40MB
AMIGA 500+ 2MB CHIP
AMIGA 500+ 2MB CHIP
- Wirus
- Moderator
to widocznie ta "zwykla" wersja jaka posiadasz nie jest zwykla wersja tylko wlasnie DC. Zwykla wersje znajdziesz na planetemu lub jak wolisz tutaj
http://republika.pl/gryamiga/Worms.rar
badmojo wiem ze nie o nie ci chodzilo ale ja je napisalem tylko tak na marginesie
Jesteśmy z Łodzi to nie bedziemy się miedzy sobą klocic wiec przyznaje ci racje choc tego nie sprawdzalem 
http://republika.pl/gryamiga/Worms.rar
badmojo wiem ze nie o nie ci chodzilo ale ja je napisalem tylko tak na marginesie

- Wirus
- Moderator
hmmmm, tak sobie zarzucilem ta gierke w zwyklej wersji i zauwazylem to co mowil michajster. na górze jest napisane "The directory's cut". Nie mam pojęcia dlaczego tak jest ale na pewno jest to wersja zwykła a nie DC. Być może cracker dopisał ten nagłówek.
Także michajster, przyznaje ci racje co do tego zapisu lecz bez obaw uzywaj tej wersji i badz pewnien ze jest to ta wersja zwykla. Pozdro
Także michajster, przyznaje ci racje co do tego zapisu lecz bez obaw uzywaj tej wersji i badz pewnien ze jest to ta wersja zwykla. Pozdro
- Michajster
-
Mam to!
Mam na jednej dyskietce Grę WORMS! Mogę za pomocą programu odczytać amigową dyskietkę co spowoduje zapis do pliku*.adf.
Taki plik mogę wysłać pocztą e-mail (jeżeli ją masz...). Ale nie wiem czy mi się to uda bezbłędnie. Musiał by być potrzebny Twój adres e-mail!
Taki plik mogę wysłać pocztą e-mail (jeżeli ją masz...). Ale nie wiem czy mi się to uda bezbłędnie. Musiał by być potrzebny Twój adres e-mail!