ach ta civilization

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Nightmare Z

ach ta civilization

Post autor: Nightmare Z »

ludzie jak zapisac gre w civilization pl????? (gram z winfellowa)a i mam problem z kasą.caly czas mi brakuje a gosc mowi zeby zgudowac w miescie poborcow. poradzcie mi!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!:
stoisz na rozdrozasz swiata-rapuj
robisz hh dla prawdziwych chlopakow-rapuj
czujesz to bansujesz
lirycznie wycinasz łakow-rapuj rapuj
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

z zapisywaniem ja nie mialem problemow, prawy przycisk myszki na gorze, i z menu zapisz. A co do kasy to poszukaj w tym samym menu gdzie zapis, bedzie cos tax...(coś tam) i tam byl pasek ile podatkow placa ludzie. Musisz to zwiekszyc, sorka ze tak niedokladnie ci mowie ale gralem w to dosyc dawno.
Ale próbuj próbuj, gierka jest tak zarąbista ze warto sie pomeczyc, ja wsiaklem na kilkadziesiat godzin :)
Ostatnio zmieniony 25 cze 2005, o 14:54 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Nightmare Z

gdzie mam nacisnąc to ja wiem tylko pozniej sie pokazuje cos takiego:w ktorej stacji mam zapisac, wybieram np df3 i sie zapissuje ale jest jakis bląd i pisze ze sie zapisalo.
czujesz to bansujesz
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

A masz dyskietke (ADF) sformatowana ?
Nightmare Z

o co chodzi z tą dyskietką????sukces!!!udalo mi sie 3 razy zasejwowac!!!dpszlem do 1863ad roku ico????znowu to samo!!!sejwuje tam gdzie wczesniej(df:2, miejsce pierwsze)to pisze 'bląd pliku civil.sve0' czy jakos tak, jak prubuje na innych miejscach to pisze ze 'bląd zapisu mapy' nie wiem jak mam grac bez save'owania. pomuzcie!!!
czujesz to bansujesz
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Polecam wersję Civilization AGA z planetemu (hdf). Jest ładniejsza, działa szybko i można ominąć intro (Insert na numerycznej)

Zachecam do dzielenia się uwagami i strategiami do tej wspaniałej gry.
Opowiedzcie na przykład, czy udało wam się wygrać na Emperorze i jak to się odbyło ;)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
HooooBix

...

Post autor: HooooBix »

może poprostu odpal gre na emulatorze WinUae (nie wiem jaka wersja bedzie najlepsza) i w tym emulatorze w zakładce "Misc" masz opcje "save state" możesz zapisać gre spod emulatora w każdym momencie gry
May The Force Be With You :P
ODPOWIEDZ