ON
Moderator: GTW
- Michajster
Przeczytałem oba te tematy i mnie zabolało że za sprawą śmierci Papieża wybuchła taka ostra kłótnia. Podejrzewam ze niektórzy co tam pisali mogą nic nie wiedzieć o Papieżu i jego dokonaniach, wpadli w jakiś fanatyzm, nic nie wiedzą o człowieku starają sie pisać bzdury jakieś. Wiadomo nikt za życia nie jest święty, Karol Wojtyła nie był świętym jako Karol Wojtyła on był Ojcem świętym, Papieżym, pełnił sługi papieskie, chyba rozumiecie mnie. Może niekiedy lepiej zamilczeć i uwagi, komentarze zostawić dla siebie i pomodlić się. Nie jestem po niczyjej stronie. Sorry że tak chaotycznie piszem to juz jest moim nawykiem. Respect
[*]
[*]
AMIGA 600HD APOLLO 630/40 16MB FAST 2MB CHIP HDD 40MB
AMIGA 500+ 2MB CHIP
AMIGA 500+ 2MB CHIP
- Aliens
Dziś byłem na placu Piłsudskiego..tłum wielki. Nawet nie widziałem Glempa. Stojąc i słysząc słowa Glempa, nagle wydawało mi się, że słyszę z ust jego, słowa Jana Pawła II. Smutny przypadek. Ale warto było przyjść. Stałem obok takiego, dużego jakby wentylatora(jeżeli tak można to nazwać), chciałem na niego wejść, by wiedzieć wszystko z góry, ale p. ochroniarz od razu wkroczył do akcji. Później, całe tłumy ludzi, jakby idąc za "mym" przykładem weszło na to. Efekt był taki sam, tylko, że przybyło więcej ochroniarzy.
Śmiesznie to wyglądało. Wchodzili na ten Klimatyzator ludzie, młodzi i starsi, a nawet debile z rowerami.
Szkoda, że fani Legii Warszawy, zrobili z tej mszy widowisko, by ukazać innym, że klub ich jest najlepszy.
Nie jestem zły, że poszedłem, czuje się bliżej Boga i Papieża
Chwała im za to.
Śmiesznie to wyglądało. Wchodzili na ten Klimatyzator ludzie, młodzi i starsi, a nawet debile z rowerami.
Szkoda, że fani Legii Warszawy, zrobili z tej mszy widowisko, by ukazać innym, że klub ich jest najlepszy.
Nie jestem zły, że poszedłem, czuje się bliżej Boga i Papieża

Chwała im za to.
- Bebokus pospolitus
To chyba dobrze ze nie ma juz klotni(bo i poco?).Fakt ze nie mozna porownywac Czeslawa Niemena(bo to muzyk) do Papieza.Chodzilo mi o to ze Niemen mial ogromny wklad w rodzimo muzyke(tak twierdzi duzo osob)ale dopiero po jego smierci ktos sie tym zainteresowal
.Czy za zycia Papieza,telewizja i inne media nadawy by juz trzeci dzien blok programow poswiecony tylko Mu??Chyba nie...tak to juz jest.

http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach 

- Slesz
Papież był "ze mną" od zawsze. Jak się urodziłem, on już od kilku lat był papieżem. Jego obecność była tak normalna i oczywista.
To, co tracimy na zawsze nabiera wartości ze względu na swoją nieodwracalność.
Nie musimy pamiętać,co zrobił dla świata, nie musimy pamiętać nawet jak wyglądał, kim był, kiedy się urodził i kiedy zmarł, ale pamiętajmy jakie było jego przesłanie, pamiętajmy jakimi chciał nas widzieć, wtedy dopiero możemy powiedzieć, że to co robił za życia miało sens. Wtedy dopiero możemy powiedzieć, że będzie żył wiecznie w naszych sercach i umysłach.
To, co tracimy na zawsze nabiera wartości ze względu na swoją nieodwracalność.
Nie musimy pamiętać,co zrobił dla świata, nie musimy pamiętać nawet jak wyglądał, kim był, kiedy się urodził i kiedy zmarł, ale pamiętajmy jakie było jego przesłanie, pamiętajmy jakimi chciał nas widzieć, wtedy dopiero możemy powiedzieć, że to co robił za życia miało sens. Wtedy dopiero możemy powiedzieć, że będzie żył wiecznie w naszych sercach i umysłach.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- SDC
Tylko jakoś mało osób Jego nauki sobie przyswoiło, mamy dresiarzy, złodziei, kombinatorów i reszte marginesu naszego społeczeństwa. Nagle ci wszyscy po Jego śmierci żałują i lamentują. Jakże wspaniałym przykładem są te zwykłe dewoty siedzące w kościele godzinami, po wyjściu zaczynają łgać i obmawiać (zadziwiająco to dla nich charakterystyczne), napewno Ojciec Święty tego nauczał. Kto pojedzie na pogrzeb do Watykanu, 80% dewoty a reszta to ludzie żądni spaktaklu. Moja wypowiedź jest tylko moją opinią i nie miałem najmniejszego zamiaru kogoś obrazić, to tylko moja i tylko moja opinia, jeśli ktoś się czuje urażony to z góry przepraszam.
Łatwiej ubrać kobietę niż ją rozebrać.
OGame/Tibia fan.
OGame/Tibia fan.
- akuhedr
mocne słowa - rzekłbym że za mocne bo podejrzewam ze nie znasz nawet garstki tych ludzi o których mówisz a swoje zdanie opierasz na... no właśnie - na czymSDC pisze:Kto pojedzie na pogrzeb do Watykanu, 80% dewoty a reszta to ludzie żądni spaktaklu.

dajcie spokój...
If you live with apes man, it's hard to be clean
- !Gregor!
To dziwne, jak proste jest dla ludzi wyrzucic Boga, a potem dziwic sie,
dlaczego swiat zmierza do piekla.
To smieszne, jak bardzo wierzymy w to, co napisane jest w gazetach, a
podajemy w watpliwosc to, co mowi Pismo Swiete.
To dziwne, jak bardzo kazdy chce isc do nieba pod warunkiem, ze nie
bedzie
musial wierzyc, myslec, mowic ani tez robic czegokolwiek, co mowi Slowo
Boze.
To dziwne, jak ktos moze powiedziec: "Wierze w Boga" i nadal isc za
szatanem, ktory tak a propos rowniez wierzy w Boga.
To dziwne, jak latwo osadzamy, ale nie chcemy byc osadzeni. To dziwne,
jak
mozesz wysylac tysiace "dowcipow" przez e-mail, ktore rozprzestrzeniaja
sie
jak nieokielznany ogien, ale kiedy wysylasz przeslania otyczace Pana
Boga,
ludzie dwa razy zastanawiaja sie, czy podzielic sie nimi z innymi.
To dziwne, jak ktos moze byc zapalony dla Chrystusa w niedziele, a przez
reszte tygodnia jest niewidzialnym chrzescijaninem.
To smieszne, ze kiedy przeczytasz te wiadomosc, nie wyslesz jej do zbyt
wielu osob z Twojej listy adresowej, poniewaz nie jestes pewny, co pomysla
o
Tobie, kiedy im to wyslesz.
To smieszne, jak bardzo moge byc przejety tym, co inni ludzie pomysla o
mnie, zamiast tym, do czego wzywa mnie Bog !!!
Czlowiek wyszeptal:
- Boze, przemow do mnie !
I oto slowik zaspiewal.
Ale czlowiek tego nie uslyszal, wiec krzyknal:
I oto blyskawica przeszyla niebo...
Ale czlowiek tego nie dostrzegl, rzekl:
- Boze, pozwol mi sie zobaczyc.
I oto gwiazda zamigotala jasniej. Ale czlowiek jej nie zauwazyl, wiec
zawolal:
- Boze, uczyn cud !
I oto urodzilo sie dziecko.
Ale czlowiek tego nie spostrzegl. Placzac w rozpaczy, powiedzial:
- Dotknij mnie, Boze, niech wiem, ze jestes tutaj.
Bog schylil sie wiec i dotknal czlowieka.
Ale czlowiek strzepnal motyla ze swego ramienia i poszedl dalej.
Bog jest wsrod nas. Takze w malych i prostych rzeczach, nawet w dobie
komputerow, wiec czlowiek plakal:
- Boze, potrzebuje Twojej pomocy !
I oto dostal maila z dobrym slowem i slowami zachety.
Ale czlowiek usunal go i kontynuował placz....
Moim zadaniem bylo wysłac tego maila do osob, ktorym chcialem, by Bog im
poblogoslawil. Wybralem Ciebie.
Przeslij tego maila osobom, ktorym zyczysz tego samego.
dlaczego swiat zmierza do piekla.
To smieszne, jak bardzo wierzymy w to, co napisane jest w gazetach, a
podajemy w watpliwosc to, co mowi Pismo Swiete.
To dziwne, jak bardzo kazdy chce isc do nieba pod warunkiem, ze nie
bedzie
musial wierzyc, myslec, mowic ani tez robic czegokolwiek, co mowi Slowo
Boze.
To dziwne, jak ktos moze powiedziec: "Wierze w Boga" i nadal isc za
szatanem, ktory tak a propos rowniez wierzy w Boga.
To dziwne, jak latwo osadzamy, ale nie chcemy byc osadzeni. To dziwne,
jak
mozesz wysylac tysiace "dowcipow" przez e-mail, ktore rozprzestrzeniaja
sie
jak nieokielznany ogien, ale kiedy wysylasz przeslania otyczace Pana
Boga,
ludzie dwa razy zastanawiaja sie, czy podzielic sie nimi z innymi.
To dziwne, jak ktos moze byc zapalony dla Chrystusa w niedziele, a przez
reszte tygodnia jest niewidzialnym chrzescijaninem.
To smieszne, ze kiedy przeczytasz te wiadomosc, nie wyslesz jej do zbyt
wielu osob z Twojej listy adresowej, poniewaz nie jestes pewny, co pomysla
o
Tobie, kiedy im to wyslesz.
To smieszne, jak bardzo moge byc przejety tym, co inni ludzie pomysla o
mnie, zamiast tym, do czego wzywa mnie Bog !!!
Czlowiek wyszeptal:
I oto slowik zaspiewal.
Ale czlowiek tego nie uslyszal, wiec krzyknal:
I oto blyskawica przeszyla niebo...
Ale czlowiek tego nie dostrzegl, rzekl:
- Boze, pozwol mi sie zobaczyc.
I oto gwiazda zamigotala jasniej. Ale czlowiek jej nie zauwazyl, wiec
zawolal:
- Boze, uczyn cud !
I oto urodzilo sie dziecko.
Ale czlowiek tego nie spostrzegl. Placzac w rozpaczy, powiedzial:
- Dotknij mnie, Boze, niech wiem, ze jestes tutaj.
Bog schylil sie wiec i dotknal czlowieka.
Ale czlowiek strzepnal motyla ze swego ramienia i poszedl dalej.
Bog jest wsrod nas. Takze w malych i prostych rzeczach, nawet w dobie
komputerow, wiec czlowiek plakal:
- Boze, potrzebuje Twojej pomocy !
I oto dostal maila z dobrym slowem i slowami zachety.
Ale czlowiek usunal go i kontynuował placz....
Moim zadaniem bylo wysłac tego maila do osob, ktorym chcialem, by Bog im
poblogoslawil. Wybralem Ciebie.
Przeslij tego maila osobom, ktorym zyczysz tego samego.
S.E.G.A RULES 

-
- Zbanowany
- Kontakt:
Prawda jest taka że jesteś kretynem i ateistą i się tu nie udzielaj z takimi debilizmami lepiej.Arek pisze:Ale gdzie byl ten bóg jak hitler i stalin i im podobni mordowali tysiące niewinnych ludzi co zdrzemnął się na chwilę ? Człowieka nie stworzł bóg lecz boga wymyślił człowiek i to jest cała prawda o bogu .
Na wakacjach i zbanowaniu hura 

- Aliens
Kurde ArekArek pisze:Ale gdzie byl ten bóg jak hitler i stalin i im podobni mordowali tysiące niewinnych ludzi co zdrzemnął się na chwilę ? Człowieka nie stworzł bóg lecz boga wymyślił człowiek i to jest cała prawda o bogu .

- Arek
- Slesz
Prawo Pascala:
Opłaca się wierzyć w Boga.
Jeżeli wierzymy w Boga i jesteśmy dobrymi ludźmi, a Bóg rzeczywiście istnieje, to zyskujemy wszystko. Jeżeli go nie ma, to nie zyskujemy nic i nie tracimy nic.
Jeżeli nie wierzymy w Boga, a Bóg istnieje, tracimy wszystko. Jeżeli nie wierzymy w Boga, a on nie istnieje, to nie tracimy nic, ale i nic nie zyskujemy.
(to cyniczne stwierdzenie nie jest cytatem, ale sens z grubsza zachowany i nie sa to moje przemyślenia, ale jak już wspomniałem Pascala, tego "od ciśnienia" )
Oprócz Boga istnieje także szatan i istnieje także wolność. W Hitlera ludzie sami wierzyli, Stalin też mógł być dobrym człowiekiem ale został "zepsuty" (śmierć żony). Losy świata zależą od ludzi, jeśli chcemy większej ingerencji Boga i szatana w nasze życie, to zrezygnujmy z wolności, wtedy będziemy tylko pionkami na szachownicy.
Opłaca się wierzyć w Boga.
Jeżeli wierzymy w Boga i jesteśmy dobrymi ludźmi, a Bóg rzeczywiście istnieje, to zyskujemy wszystko. Jeżeli go nie ma, to nie zyskujemy nic i nie tracimy nic.
Jeżeli nie wierzymy w Boga, a Bóg istnieje, tracimy wszystko. Jeżeli nie wierzymy w Boga, a on nie istnieje, to nie tracimy nic, ale i nic nie zyskujemy.
(to cyniczne stwierdzenie nie jest cytatem, ale sens z grubsza zachowany i nie sa to moje przemyślenia, ale jak już wspomniałem Pascala, tego "od ciśnienia" )
Oprócz Boga istnieje także szatan i istnieje także wolność. W Hitlera ludzie sami wierzyli, Stalin też mógł być dobrym człowiekiem ale został "zepsuty" (śmierć żony). Losy świata zależą od ludzi, jeśli chcemy większej ingerencji Boga i szatana w nasze życie, to zrezygnujmy z wolności, wtedy będziemy tylko pionkami na szachownicy.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
-
- Zbanowany
- Kontakt:
Bobrze?? kretynie to ty se mów rzygaczu na obiedzie przy stole też tak żygasz??Arek pisze:Bobrze kretynie to sobie powiedz do lusterka , jak byś mial trochę oleju w Twej głowce kapusty ty byś odpowiedział merytorycznie.
Do Aliensa dlaczego ja mam przemilczeć ten temat a inni mogą pisać różne bzdury i ubliżać mi Za wyzwiska wylatuje się z forum.
Na wakacjach i zbanowaniu hura 

-
- Kontakt: