sterowanie w Desert Strike

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Adler

sterowanie w Desert Strike

Post autor: Adler »

Czy można sterować za pomocą klawiatury w Desert Strike, czy potrzebny jest joystick?
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

A gre odpalasz na Amidze, czy na UAE?? Na Amidze potrzebny Joy, na UAE nie, bo joye do peshita sa [ :mrgreen: ]
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

chodzi ci o grę na Amidze czy na emulatorze :?:
Na Amidzę-joystik
W Emulatorze- przestawiasz porty prawe na B i kierujesz strzałeczkami, co za problem.
Adler

Post autor: Adler »

Dzięki - gre odpaliłem na emulatorze :oops:
Awatar użytkownika
Grzesiek

Post autor: Grzesiek »

W orginalnym desert strike w menu można wybrać czym chcesz grać: Joystick (najwygodniej), klawiatura (tak sobie) i mysz (okropnie się gra). Jeśli grasz na winuae to musisz pamiętać o wybraniu odpowiedniego nałożenia klawiatury (A,B,C) tak by nie wybrać klawiatury w grze (strzałki) a w winuae nałożyć przez pomyłkę konfig na strzałki.
man and the beast go to the east
Gość

Post autor: Gość »

No właśnie. W menu samej gry wybierałem klawaturę, zamiast dżoja i dlatego nie mogłem latać. Teraz jest już ok. Dzienx
Awatar użytkownika
Grzesiek

Post autor: Grzesiek »

Spoko nic się nie stało. A tak na marginesie na trzciej planszy jest dodatkowa ukryta misja. W mieście kawałek na południowy-wschód jest wóz transmisyjny TV (od fazy I - ewakuacja personelu). Ten w.TV jest atakowany przez czołg, rozwal oponętów, zabierz na pokład dziennikarzy, poszukaj w mieście studia TV i tam ich wyładuj.
man and the beast go to the east
ODPOWIEDZ