CD32 z kickstartem 2.0

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Świerk

CD32 z kickstartem 2.0

Post autor: Świerk »

kiedys jak bylem posiadaczem A1200 mialem taka dyskietke ktora ladowala kicka 1.3 a na ekranie pojawiala sie lapa z dyskietka (jak sie ten prog nazywal?)...
czy jest jakis kickstart 2.0 loader/emulator, ktory wczytuje kicka 2.0 do pamieci i resetuje amige uzywajac nowego kicka? daloby sie miec pozniej jakos mozliwosc dostepu do cdromu amigi CD32? albo zamontowac RAD: ktory by przetrwal uruchamianie nowego kicka bootujac CD32 wlasnie z RAD:? ...macie jakies pomysly?
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD :!: :::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...
Awatar użytkownika
SDC

Post autor: SDC »

Odpowiedź na pierwsze pytanie: dyskietka z emulatorem kicka 1.3 do Amigi 1200
Łatwiej ubrać kobietę niż ją rozebrać.
OGame/Tibia fan.
Awatar użytkownika
Świerk

SDC pisze:Odpowiedź na pierwsze pytanie: dyskietka z emulatorem kicka 1.3 do Amigi 1200
ok.a masz to?mozesz wyslac?lub linka...?

a jest jakis prog co potrafi wczytac kicka 2.0 ? ... i najlepiej zeby jeszcze mogl sie zbootowac z RAD'a (dyskietki w pamieci)

:?: :?: :?:
.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

Spróbuj Skick z Aminetu.
Program ruszy z RAD:
Moze byc tylko problem z plikiem do alokacji kickstartu w pamieci Chip CD32, ale mozliwe ze zadziala z plikiem od A1200
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

No ale po co taki twór jak 2.0 używać?
Z całym szacunkiem dla mojej pierwszej Amisi 600, ale ten kick 2.0 bardziej przeszkadzał niż pomagał - w grach ma się rozumieć.

Pozatym, o ile dobrze pamiętam zajmuje on 1mb przez co lepiej "kopnąć" do pamięci kick 1.3 - tylko 512kb.

Zdaje się że wersja WHDLoad gier (Elvire 1/2 i co to tam jeszcze było...) które chcesz przenieść na CD32, w większości używają właśnie kick'a 1.3 - po cóż zatem "wydziwiać" czy próbować różnych kombinacji jak sprawdzone działa?
Awatar użytkownika
Świerk

Shoonay pisze:Zdaje się że wersja WHDLoad gier (Elvire 1/2 i co to tam jeszcze było...) które chcesz przenieść na CD32, w większości używają właśnie kick'a 1.3 - po cóż zatem "wydziwiać" czy próbować różnych kombinacji jak sprawdzone działa?
wiem, wiem ze sa i dzialaja swietnie... :) tylko ze wersje WHDLoad nie pracuja w multitaskingu i nie mozna ich spatchowac tak zeby sie gralo padem a nie mysza...kick 2.0 i dostep do CD (lub chociaz RAD) by wszystko zalatwil... hmm ide testowac skicka...
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

Nie. o to. mi. chodziło...

Dlaczego, chcesz właśnie kick 2.0, skoro wypróbowany kick 1.3 w (przywołanych jako przykład doskonałego działania) wersjach WHDLoad?

Nie miałem na myśli używania właśnie wersji WHD, tylko kopnięcia" samego 1.3
ODPOWIEDZ