Który emulator??
Moderator: GTW
-
Który emulator??
Hej bardzo potrzebuje jakiegos emulatora zeby poszly na nim gry super frog i alfred chicken mam win XP i dosc dobry komp.Prosze napiszcie mi jaki bedzie najlepszy.Z gory dziekuje!!! 

Marta 

- Slesz
Pamiętaj też, że sam emulator nie wystarczy do odpalenia gier.
Przeczytaj dokładnie dział "Szukasz pomocy?" i FAQ i zastosuj się do nich. Jeżeli dalej nie będzie chciało chodzić, to pisz o swoich problemach tutaj lub na GG.
Miłego grania
Przeczytaj dokładnie dział "Szukasz pomocy?" i FAQ i zastosuj się do nich. Jeżeli dalej nie będzie chciało chodzić, to pisz o swoich problemach tutaj lub na GG.
Miłego grania

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
Re: Który emulator??
Jak sie nie znasz na Amidze to polecam DOSBOX (multiplatformowy emulator DOSa peceta)taka_fajna pisze:Hej bardzo potrzebuje jakiegos emulatora zeby poszly na nim gry super frog i alfred chicken mam win XP i dosc dobry komp.Prosze napiszcie mi jaki bedzie najlepszy.Z gory dziekuje!!!
- Slesz
DosBox też nie jest taki łatwy i wspaniały w obsłudze. Do gier SuperFrog i Alfred Chicken chyba jednak lepiej użyć emulatora WinUAE. Nie jestem pewien, bo nie bawiłem się na dłuższą metę DosBoxem, ale mogą być problemy z emulacją dźwięku.
Podsumowując:
słabszy komputer - DosBox lub odpowiednio ustawiony WinUAE (ostatnio udało się uzyskać w miarę przyzwoitą prędkość na Pentium 160Mhz)
lepszy komputer (ok 1000Mhz lub więcej) - WinUAE 0.9.92 (moja rada)
ach, no i nie wolno zapomnieć:
archiwalny komputer (486 lub mniej + oryginalnie Dosowe środowisko) - keine probleme
Podsumowując:
słabszy komputer - DosBox lub odpowiednio ustawiony WinUAE (ostatnio udało się uzyskać w miarę przyzwoitą prędkość na Pentium 160Mhz)
lepszy komputer (ok 1000Mhz lub więcej) - WinUAE 0.9.92 (moja rada)
ach, no i nie wolno zapomnieć:
archiwalny komputer (486 lub mniej + oryginalnie Dosowe środowisko) - keine probleme

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
Do emulacji Amigi trzeba miec kickstart(czy legalny???) kilka konfiguracji oraz znajomosc tego komputera.
W przypadku DOSBOX to rozpakowujemy gre, uruchamiamy emulator i gierka smiga. ("mam win XP i dosc dobry komp")
ps.
Ma MorphOS programy i gierki spod DOSa pecetowego mogą odpalac tak jakby były ona dla Amigi. DOSBOX sam sie uaktywnia.
W przypadku DOSBOX to rozpakowujemy gre, uruchamiamy emulator i gierka smiga. ("mam win XP i dosc dobry komp")
ps.
Ma MorphOS programy i gierki spod DOSa pecetowego mogą odpalac tak jakby były ona dla Amigi. DOSBOX sam sie uaktywnia.
- Slesz
- Jedi
- Kontakt:
Czyżbyś czytał mojego komentarza? Czy to zupełnie przypadkowo?Aliens pisze:Przynajmniej tak słyszałem
Np. WinUAE 8.27. PL .

"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
- Atalante
No co wy z tym Dosboxem, chcecie odstraszyc nowego od Amigi? Bierz UAE, jest to bezapelacyjnie najlepszy emulator Amigi. Polecam najnowsza wersje, poniewaz ma gotowe konfigi co znacznie ulatwia emulacje poczatkujacym. Wszystko co potrzebne bez problemu znajdziesz w sieci.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now!