Książki
Moderator: GTW
-
Książki
Już dawno miałem was zamiar o to zapytać: jakie, no i czy:), czytacie książki? Ja lubię szczególnie J. Conrada (Lord Jim, Jądro Ciemności, Tajfun, Smuga Cienia...), ostatnio przeczytałem świetną powieść L. Tyrmanda "Zły". No i obowiązkowo Wells, szczególnie Wojna Światów. Pochwalcie się, co wy czytacie:)
- Slesz
Ja czytam bałdzo mało. Ostatnio Potop. W szkole średniej przeczytałem jedną książkę - lekturę (byłem zagrożony) i była to "Nie-boska komedia" Krasińskiego (jeden z trzech wieszczy). Niewiele z niej pamiętam.
Próbuję nadrabiać zaległości, ale cosik kiepsko mi to idzie

Próbuję nadrabiać zaległości, ale cosik kiepsko mi to idzie

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- Jedi
- Kontakt:
Ja bardzo lubię czytać książki Philipa K. Dicka. Jakby ktoś nie wiedział, to gość pisze (a właściwie to pisał, bo chyba nie żyje) książki sf (sajen sfikszon, nie pamiętam jak to się pisze
). Najlepsza jego książka jaką czytałem to Ostatni pan i władca - zbiór rewelacyjnych opowiadań, polecam wszystkim fanom sf. Fajna książka jego to też Ubik (choć jestem na 3 rozdziale
). Już nie mówiąc o ekranizacji jego powieści Impostor (książki nie czytałem, ale film by bombowy!). Nie lubię czytać Musierowicz, mieliśmy lekturę Kłamczucha i przeczytałem tylko połowę
. Tak wogóle to też mało czytam, zazwyczaj raz w tygodniu, jak czekam na kółko w szkole, to se Ubika poczytam.

"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
Kult - Komu bije dzwon
- Blod
- Administrator
Ja się pewnie nie znam, ale to nie są lektury szkolne?Aliens pisze:Przeczytałem ostatnio:
Folwark zwierzęcy...
Rok 1984;
Romeo i Julia (niedokońca);
Proces;
eeee i chyba na tym koniec, nie wypisywałem lektur szkolnych
Od ponad 20 lat, ale kto by zauważył.Jedi pisze:Ja bardzo lubię czytać książki Philipa K. Dicka. Jakby ktoś nie wiedział, to gość pisze (a właściwie to pisał, bo chyba nie żyje)
Impostor to nie powieść, a opowiadanie na kilkanaście stron i co najwyżej zaczerpnięto z niego kilka motywów i tytuł.Jedi pisze:Już nie mówiąc o ekranizacji jego powieści Impostor (książki nie czytałem, ale film by bombowy!).
|||||||||||||||||>--- [90%]
- Aliens
Przyszedłeś i chciałeś mnie od razu skompromitować
Folwark Zwierzęcy ; Orwella jest lekturą tylko, nic poza tym.
Inne przeczytałem dla własnej przyjemności.
Myślałem, że jak już nas odwiedzisz to wypiszesz swoje książki, ale nie
Źle myślałem

Prezes pisze:Ja się pewnie nie znam, ale to nie są lektury szkolne?
Folwark Zwierzęcy ; Orwella jest lekturą tylko, nic poza tym.
Inne przeczytałem dla własnej przyjemności.
Myślałem, że jak już nas odwiedzisz to wypiszesz swoje książki, ale nie

Źle myślałem

- Blod
- Administrator
Romeo i Julia może i nie jest lekturą, ale pozostałe które wyciąłem z Twojej listy tak. Klik
Ale pewnie, każdy nauczyciel może sam sobie ustalić listę, więc są różne wersje - ja się trzymam swojej.
Ale pewnie, każdy nauczyciel może sam sobie ustalić listę, więc są różne wersje - ja się trzymam swojej.
|||||||||||||||||>--- [90%]
- shg
- Kontakt:
1. Kuchnia śląska
2. Naprawa i konserwacja kalkulatorów kieszonkowych
3. Atlas geograficzny
4. Książka telefoniczna województwa opolskiego rok 2002
5. Dzieła Lenina

A w szkole średniej nie przeczytałem ani jednej lektury i do dziś nie wiem, kto oprócz Szwedów był głównym bohaterem "Potopu"
A poważnie to: Andrzej Pilipiuk, Dan Brown, Harlan Coben. Poza tym sporo literatury fachowej - elektronika i chemia.
2. Naprawa i konserwacja kalkulatorów kieszonkowych
3. Atlas geograficzny
4. Książka telefoniczna województwa opolskiego rok 2002
5. Dzieła Lenina

A w szkole średniej nie przeczytałem ani jednej lektury i do dziś nie wiem, kto oprócz Szwedów był głównym bohaterem "Potopu"

A poważnie to: Andrzej Pilipiuk, Dan Brown, Harlan Coben. Poza tym sporo literatury fachowej - elektronika i chemia.
"Sucks" RULEZZZZZZ!!!
- Bebokus pospolitus
Kamasutra
Ostatnio czytam"Smok odrodzony"(calkiem niezle fantasy)Sam pisze powiesc fantasy,moze bedzie hit hi hi.

http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach 

- Jedi
- Kontakt:
Acha, ale film był bajeranckiBlod pisze:Impostor to nie powieść, a opowiadanie na kilkanaście stron i co najwyżej zaczerpnięto z niego kilka motywów i tytuł.

"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Kult - Komu bije dzwon
Kult - Komu bije dzwon
- Ackman