SuperFrog i WHDLoad - czy komus sie udalo ?
Moderator: GTW
SuperFrog i WHDLoad - czy komus sie udalo ?
Witam
Mam zainstalowany Workbench 3.1 PL HD RC17 oraz czysta konfiguracje A1200 z workbecnem z zainstalowanym pakietem WHDLOAD oraz bibliotekami pakujacymi XPK.
Superfroga sciaglem ze strony no i lipa bo wybija blad przy tracku 2
no ale doczytalem ze WHDL obsluzy wersje dyskietkowa ale na 3 dyskietkach
a ta wersja jest na 4 :-(
no to poszedlem na back2root i stamtad sciaglem wersje WHDL ktora juz jest gotowa. Wgralem na dysk no i ... lipa chodzi tylko intro a gra nie, nastepuje restart workbencha. Podobny problem z projectX zaobserwowalem.
polowicznym rozwiazaniem okazalo sie sciagniecie obrazu plyty z wersji CD
ale uparlem sie ze chce ja miec na twardym na mojej prawdziwej amidze.
Instalacja wersji CD32 pod WHDLoad rowniez zakonczyla sie porazka :-(
Czy komus sie udalo zainstalowac SUperfroga na HD.
pozdrawiam
wersja uae z dziewiatka 0.9.92 ? jakos tak chyba najnowsza
Mam zainstalowany Workbench 3.1 PL HD RC17 oraz czysta konfiguracje A1200 z workbecnem z zainstalowanym pakietem WHDLOAD oraz bibliotekami pakujacymi XPK.
Superfroga sciaglem ze strony no i lipa bo wybija blad przy tracku 2
no ale doczytalem ze WHDL obsluzy wersje dyskietkowa ale na 3 dyskietkach
a ta wersja jest na 4 :-(
no to poszedlem na back2root i stamtad sciaglem wersje WHDL ktora juz jest gotowa. Wgralem na dysk no i ... lipa chodzi tylko intro a gra nie, nastepuje restart workbencha. Podobny problem z projectX zaobserwowalem.
polowicznym rozwiazaniem okazalo sie sciagniecie obrazu plyty z wersji CD
ale uparlem sie ze chce ja miec na twardym na mojej prawdziwej amidze.
Instalacja wersji CD32 pod WHDLoad rowniez zakonczyla sie porazka :-(
Czy komus sie udalo zainstalowac SUperfroga na HD.
pozdrawiam
wersja uae z dziewiatka 0.9.92 ? jakos tak chyba najnowsza
- Slesz
Dosbox albo WinUAE
Na WinUAE jest trochę więcej zabawy z konfiguracją, ale działa z dźwiękiem.
1) WinUAE - Wejdź na główną stronę, wejdź w link "Szukasz pomocy?", pobierz co trzeba (z działu Pliki) i zainstaluj zgodnie z instrukcją (szczególowo opisane w "Szukasz pomocy?"). Następnie przeczytaj FAQ (koniecznie) i odpalaj grę.
2) Zainstaluj Dosbox'a, zrób skrót do niego na pulpicie. Pobierz Superfroga w wersji PC (np. stąd, rozpakuj. Zaznacz aplikację SF i przenieś ją na ów skrót Dosboxa na pulpicie. Powinno odpalić, ale jak już zaznaczyłem - bez dźwięku.
Na WinUAE jest trochę więcej zabawy z konfiguracją, ale działa z dźwiękiem.
1) WinUAE - Wejdź na główną stronę, wejdź w link "Szukasz pomocy?", pobierz co trzeba (z działu Pliki) i zainstaluj zgodnie z instrukcją (szczególowo opisane w "Szukasz pomocy?"). Następnie przeczytaj FAQ (koniecznie) i odpalaj grę.
2) Zainstaluj Dosbox'a, zrób skrót do niego na pulpicie. Pobierz Superfroga w wersji PC (np. stąd, rozpakuj. Zaznacz aplikację SF i przenieś ją na ów skrót Dosboxa na pulpicie. Powinno odpalić, ale jak już zaznaczyłem - bez dźwięku.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
- Slesz
Pod XP raczej dźwięku nie ma, chyba że karta dźwiękowa jest stara/kompatybilna. Są chyba też jakieś możliwości emulowania starych kart dźwiękowych, ale w nic podobnego się jeszcze nie bawiłem, bo i po co skoro pod WinUAE dźwięk jest i to bez większego problemu 

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- piteq
-
help
sluchajcie a gdybyscie mieli wytlumaczyc mi to lopatologicznie jak blondynce jak to zrobic to..........................
to jest gra z dziecinstwa najlepsza na swiecie i taka kolorowa haha tylko jak zrobic zeby wnia grac1!!!!!????
to jest gra z dziecinstwa najlepsza na swiecie i taka kolorowa haha tylko jak zrobic zeby wnia grac1!!!!!????