Matura 2005
Moderator: GTW
-
Matura 2005
Nie wiem, czy ktoś jeszcze oprócz mnie zaczyna zdawać jutro starą maturę, ale życze powodzenia 

- Bebokus pospolitus
- Bebokus pospolitus
-
No jak kogo to interesuje, to proszę bardzo
:
Pisemny polski - badziewne miejsce, przed samą komisją:) Tematy banalne, ja pisałem "Bohaterowie literaccy kształtujący zasady moralne i patriotyczne w umysłach czytelników (czy jakoś tak). Temat mnie poniósł, ale chyba komisja mnie nie doceniła, bo tylko 3 dostałem:)
Geografia - tragedia. Też przed komisją. Ych.
Ustna geografia - Pytania o najbardziej i najmniej zaludnione obszary na Ziemi, działalność rzek i rozwój produkcji energii elektrycznej w Polsce od lat 60. Trzeba było skorzystać z atlasów i rocznika statystycznego.
Angielski - no fajnie, tylko wywaliłem się na Passive Voice i zamiast 5 było 4
Polski - hehe, pytanie o "Tango" Mrożka, z gramatyki o neologizmy, i o różne postawy postaci literackich w obliczu nieszczęść - 4.
Matura trwała 10 dni, lecieli z egzaminami na złamanie karku.
No ale teraz 4 miesiące wakacji
Teraz pora wrócić do życia, bo ostatnie 3 tygodnie mi upłynęły pod znakiem nauki.

Pisemny polski - badziewne miejsce, przed samą komisją:) Tematy banalne, ja pisałem "Bohaterowie literaccy kształtujący zasady moralne i patriotyczne w umysłach czytelników (czy jakoś tak). Temat mnie poniósł, ale chyba komisja mnie nie doceniła, bo tylko 3 dostałem:)
Geografia - tragedia. Też przed komisją. Ych.
Ustna geografia - Pytania o najbardziej i najmniej zaludnione obszary na Ziemi, działalność rzek i rozwój produkcji energii elektrycznej w Polsce od lat 60. Trzeba było skorzystać z atlasów i rocznika statystycznego.
Angielski - no fajnie, tylko wywaliłem się na Passive Voice i zamiast 5 było 4

Polski - hehe, pytanie o "Tango" Mrożka, z gramatyki o neologizmy, i o różne postawy postaci literackich w obliczu nieszczęść - 4.
Matura trwała 10 dni, lecieli z egzaminami na złamanie karku.
No ale teraz 4 miesiące wakacji

Taak..., ale po tym koniec z mocnym alkoholemBebokus pospolitus pisze:Czyli spoxOblewales juz?